.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 10:52

MotoGP – Ο Livio Suppo νέος Team Manager στη Suzuki

Ο Livio Suppo επιστρέφει στο paddock του MotoGP για να καθοδηγήσει την ομάδα της Suzuki αυτή τη φορά, έχοντας κάνει το ίδιο στο παρελθόν με την Ducati και την Honda.

Πάνω από ένα χρόνο μετά την αποχώρηση του Davide Brivio από την ομάδα, η Suzuki ανακοινώνει την πρόσληψη του Livio Suppo στη θέση του Team Manager της ομάδας.

Μια Suzuki που πόνταρε πολλά στην επιστροφή του πρώτου στην ομάδα, κάτι το οποίο όμως τελικά δεν συνέβη ποτέ, με αποτέλεσμα να στραφεί στην άλλη εναλλακτική που είχε.

Ο Suppo ήταν εκ των πρωτεργατών και βασικό στέλεχος στους τίτλους που κατέκτησαν στο παρελθόν τόσο η Ducati, όσο και η Honda.

Ο Ιταλός είχε αποφασίσει να σταματήσει την καριέρα του στο paddock το 2017 και να στραφεί σε άλλες εμπορικές δραστηριότητες (ποδήλατα).

Ήδη, όμως, από πέρυσι ο Suppo είχε θέσει εαυτόν στη διάθεση της Suzuki, λέγοντας «…το MotoGP ήταν η ζωή μου για πολλά χρόνια και σίγουρα μου λείπει. Θα δούμε αν θα με καλέσει η Suzuki».

Η κλήση ήρθε και οι διαπραγματεύσεις είχαν αίσιο τέλος, αν και ήταν φανερό ότι στην ομάδα προτιμούσαν – και περίμεναν μέχρι και την τελευταία στιγμή – τον Davide Brivio.

Έτσι ο Suppo θα αναλάβει τα ηνία στο γκαράζ των Ιαπώνων, με στόχο να γίνει ο μόνος στην ιστορία που θα έχει καθοδηγήσει σε νίκες ή και τίτλους τρία διαφορετικά εργοστάσια!

Επιπλέον, κάτι ακόμα που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο, είναι και το ότι ο Suppo θα βοηθήσει πολύ το εργοστάσιο – με την εμπειρία του – και στο στήσιμο δορυφορικών ομάδων.

Μια κίνηση που αναμένεται σύντομα πια να υλοποιηθεί και από την Suzuki, μιας και αποτελεί ένα πλεονέκτημα του ανταγωνισμού που δεν έχει η ίδια.

Από τους έξι κατασκευαστές στο MotoGP, μόνο η Suzuki και η Aprilia δεν απολαμβάνουν τα σημαντικά οφέλη του να διαθέτεις περισσότερες από δύο μοτοσυκλέτες στο grid.

Όσο για την καριέρα του Livio Supppo, αυτή μας πηγαίνει πίσω στο 1994 όταν έκανε το ντεμπούτο του με την Benetton, προτού το 1999 πάει στην Ducati.

Εκεί, με τον Casey Stoner ως οδηγό, οι κόκκινοι κατάφεραν να πάρουν τον μοναδικό τους τίτλο στο MotoGP, μέχρι στιγμής, το 2007.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα το 2010, ο Suppo άλλαξε γκαράζ και πήγε σε αυτό της Honda, με τον Stoner να ακολουθεί τον Ιταλό την επόμενη χρονιά.

Αμέσως, με τον χαρισματικό Αυστραλό, ήρθε και ο πρώτος τίτλος της Honda τότε, μετά από εκείνον του αείμνηστου Nicky Hayden το 2006.

Μετά την αιφνίδια αποχώρηση, λόγω και προβλημάτων υγείας, του Stoner, ο Livio Suppo πανηγύρισε ακόμα 4 τίτλους με την Honda: το 2013, το 2014, το 2016 και το 2017, όλους με τον Marc Marquez.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 10:56

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon