.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 14:58

Moto3 – Η CFMOTO PrustelGP ξεκινά με δυναμισμό τη νέα χρονιά!

Μια νέα εποχή ανοίγεται για την επιτυχημένη PrustelGP στην κατηγορία της Moto3, χάρη στη συνεργασία της με την CFMOTO που θα κάνει το ντεμπούτο της φέτος στα Grand Prix.

Η επίσημη παρουσίαση της νέας ομάδας CFMOTO PrustelGP έλαβε χώρα και φέτος στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην πίστα του Sachsenring.

Ωστόσο, όπως και πέρυσι άλλωστε, η παρουσίαση έγινε χωρίς να επιτραπεί η είσοδος σε χορηγούς ή στο κοινό.

Η Γερμανική ομάδα περνάει από φέτος σε μια νέα εποχή, μιας και πολλά άλλαξαν σε διάστημα λίγων μηνών.

Αυτό που κεντρίζει περισσότερο το ενδιαφέρον είναι η αλλαγή του status της ομάδας από ιδιωτική, στην επίσημη εργοστασιακή της CFMOTO.

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος του τμήματος πωλήσεων της CFMOTO για την Ευρώπη, ο Markus Ferch, έδωσε το παρών στην παρουσίαση της ομάδας.

Η CFMOTO έχει ισχυρή παρουσία σε διάφορους άλλους αγώνες, όπως στο θρυλικό Isle of Man TT, όμως για πρώτη φορά θα κάνει αισθητή την παρουσία της και στο καλύτερο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το MotoGP!

Συγκεκριμένα θα ξεκινήσει την πορεία της φέτος από την μικρότερη κατηγορία, την Moto3, εκεί που θα έχει δύο Ισπανούς για οδηγούς της, τον Xavier Artigas και τον Carlos Tatay.

272274514_335200008615093_3460710247676350236_n.jpg

Ο πρώτος θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της ομάδας, που θα κυνηγήσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στις πίστες του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο δεύτερος είναι δίχως άλλο ένας από τους πιο ταλαντούχους οδηγούς της γενιάς του, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του Red Bull Rookies Cup το 2019 και πλέον θα προσπαθήσει να εδραιωθεί και στην Moto3.

«Περιμένουμε πολλά από αυτή τη συνεργασία… σίγουρα!» ήταν τα πρώτα λόγια του ιδρυτή της ομάδας Florian Prustel.

«Θέλουμε να φέρουμε το Brand της CFMOTO στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και αυτό θα γίνει με τα αποτελέσματα των οδηγών μας. Έχουμε μεγάλη υποστήριξη από τους Κινέζους φιλάθλους κι ελπίζω να συνεχίσουμε την επιτυχημένη μας συνεργασία με την CFMOTO και στα επόμενα χρόνια».

Ο Xavi Artigas, ο πιο έμπειρος από τους δύο οδηγούς της ομάδας, είπε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης:

«Έμαθα πολλά πέρυσι και φέτος είμαι περισσότερο έτοιμος από ποτέ για να παλέψω για τις πρώτες θέσεις σε αγώνες. Σίγουρα έπρεπε να προσαρμοστώ με τη νέα μοτοσυκλέτα της CFMOTO, αλλά η όλη ατμόσφαιρα στην ομάδα με εμπνέει για να παλέψω για το καλύτερο».

Τέλος, ο Carlos Tatay πρόσθεσε με τη σειρά του:

«Θα περιμένουμε για τα πρώτα τεστ προτού βάλουμε στόχους για το 2022. Είμαι χαρούμενος με τη νέα ομάδα και με τον τρόπο που προόδευσα πέρυσι. Ανυπομονώ και νοιώθω έτοιμος για τη νέα σεζόν».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 09:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon