.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 12:42

Η Gresini Racing και οι “ρετρό” 2022 MotoGP μοτοσυκλέτες της!


Μία νέα εποχή ξεκίνησε για την Gresini Racing, η οποία παρουσίασε τα χρώματα των μοτοσyκλετών της για το 2022 με την υπογραφή του γνωστού Aldo Drudi

 

Η ομάδα του αείμνηστου Fausto Gresini περνά σε μία νέα εποχή ως ανεξάρτητη πλέον ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και όχι σε συνεργασία με την Αprilia, όπως τα τελευταία 7 χρόνια.

Οι αναβάτες της ομάδας ο Enea Bastianini που εντυπωσίασε με δύο βάθρα την περασμένη σεζόν και ο Fabio di Giannantonio αποκάλυψαν τα νέα χρώματα των μοτοσyκλετών της ομάδας.

Ο γνωστός σχεδιαστής των κρανών του Valentino Rossi ο Aldo Drudi, ανέλαβε το έργο του σχεδιασμού των νέων χρωμάτων για τις μοτοσυκλέτες της Gresini Racing.

«Θέλαμε να κάνουμε μία μείξη ανάμεσα στα χρώματα της Ducati και της Gresini. Pήραμε ένα ρίσκο γιατί αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο αποτέλεσμα, αλλά νομίζω ότι θα κάνουν τη διαφορά στο grid», είπε ο Ιταλός σχεδιαστής.

diggia-_MNB2216-scaled.jpg

Ο Di Giannantonio και ο Bastianini θα έχουν περσινές μοτοσυκλέτες στη διάθεσή τους και συγκεκριμένα την GP21 που κέρδισε 7 αγώνες το 2021 με τους Bagnaia, Miller και Jorge Martin.

Το παρών για λογαριασμό της Ducati έδωσε και ο γενικός διευθυντής του Ducati Corse, Gigi Dall'Igna.

«Σίγουρα η Gresini θα έχει πλήρη υποστήριξη από την Ducati. Eίναι μία πολύ σημαντική ομάδα για εμάς. O Enea συνεχίζει να εξελίσσεται στη μεγάλη κατηγορία, τα πήγε πολύ καλά ως νεοφερμένος πέρυσι και κατάφερε μάλιστα να πάρει και μερικά βάθρα. Περιμένω να συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι και να αναπτύξει περαιτέρω το ταλέντο του. Θεωρώ ότι μπορεί πραγματικά να είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών φέτος».

diggia-_MNB2226-scaled.jpg

«Όσο για τον Digia, είναι η πρώτη του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία και έτσι νομίζω ότι πρέπει να κάνει κάτι παρόμοιο με τον Enea πέρυσι. Δεν υπάρχει πίεση».

Ο Bastianini, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός στα τελευταία στάδια της περσινής σεζόν και κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 11η θέση της βαθμολογίας, είπε:

«Τα νέα χρώματα της μοτοσικλέτας είναι πολύ ιδιαίτερα και όταν τα είδα για πρώτη φορά μου φάνηκαν λίγο παράξενα αλλά τώρα που τα βλέπω ζωντανά δείχνουν καταπληκτικά».

«Οι προσδοκίες μου για φέτος είναι να είμαι κοντά στους μπροστινούς σε όλους τους αγώνες. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η ομάδα είναι απίστευτη. Δοκιμάσαμε για πρώτη φορά τη μοτοσυκλέτα στην Jerez και ήταν γρηγόρη από το πρώτο λεπτό».

diggia-motogp-007-Modifica-scaled.jpg

Θετική ήταν και η παρουσία του Di Giannantonio στο επίσημο τεστ στην Jerez τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και κατάφερε να είναι ο ταχύτερος από τους νεοφερμένους στην κατηγορία.
«Η μοτοσυκλέτα είναι εντυπωσιακή και ίσως η πιο όμορφη που έχω δει ποτέ. Με αυτά τα μοναδικά χρώματα δείχνει σαν μία μοτοσυκλέτα των 70s με ρετρό στυλ και σίγουρα θα την αναγνωρίζουν όλοι μέσα στην πίστα».

«Σε όλη μου την καριέρα χρησιμοποιώ το νούμερο 21 αλλά φέτος δεν μπορούσα να το χρησιμοποιήσω επειδή το έχει ο Morbidelli. Θα έχω το 49 το οποίο το έψαξα και δεν το έχει χρησιμοποιήσει κανείς στο MotoGP, έτσι θα προσπαθήσω να γράψω ιστορία με αυτό το νούμερο».

«Ανυπομονώ τώρα να πάμε στη Μαλαισία για να οδηγήσω αυτό το θηρίο… το μωρό μου! Ανυπομονώ και για τον πρώτο αγώνα στο Κατάρ. Το πρώτο τεστ στην Jerez ήταν τέλειο. Είμαι λίγο νευρικός γιατί το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα να οδηγήσω με αυτή την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία. Μία ομάδα που με πίστεψε από την πρώτη στιγμή».

enea-_MNB2417-Modifica-scaled.jpg

enea-motogp-071-Modifica-scaled.jpg

motogp-_MNB2648-Modifica-scaled.jpg

 

motogp-_MNB2651-Modifica-scaled.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 12:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon