.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 10:28

Αγωνιστική δράση Σαββατοκύριακου 20-21 Νοεμβρίου 2021

Jonathan vs Toprak: όλα τα λεφτά!

Βρισκόμαστε στο φινάλε μιας ακόμη περίεργης αγωνιστικής χρονιάς, με την πανδημία να εγγυμονεί κινδύνους και να γεννά προβλήματα σε όλα τα επίπεδα, ωστόσο σχεδόν όλοι οι παγκόσμιοι και ευρωπαϊκοί θεσμοί κατάφεραν να φτάσουν στην καρό σημαία – με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Το WorldSBK, για παράδειγμα, όχι απλώς έτρεξε ένα σχεδόν γεμάτο πρόγραμμα με αγώνες εκτός Ευρώπης, αλλά και έφτασε στον 13ο και τελευταίο αγώνα για να κριθεί αν ο Jonathan Rea θα διευρύνει κι άλλο το απίστευτο ρεκόρ συνεχόμενων τίτλων του, ή αν ο Toprak Razgatlioglu θα είναι αυτός που θα του σπάσει αναπάντεχα το σερί. Ο νεαρός Τούρκος μπαίνει στη μάχη με πλεονέκτημα στη βαθμολογία, αλλά ποιος μπορεί να ξεγράψει έναν από τους κορυφαίους αναβάτες που έχουμε δει ποτέ στο Παγκόσμιο Superbike;

Στο X-Trial η εικόνα είναι παρόμοια, αλλά έχει προκύψει από εντελώς λάθος δρόμο. Η επιφανειακή ανάγνωση λέει πως έχουμε έναν μεγάλο τελικό ανάμεσα στους κ.κ. Toni Bou και Adam Raga από τον οποίο θα κριθεί αν ο πρώτος θα πάρει το πρωτάθλημα υπ’ αριθμό 30 ή αν ο 38χρονος αντίπαλός του θα καταφέρει έστω και μια φορά να μην είναι δεύτερος.

Η ειδοποιός διαφορά είναι πως το X-Trial έχει πέσει τραγικό θύμα του covid, έτσι αυτός ο μεγάλος τελικός που κλείνει τη σεζόν είναι μόλις ο δεύτερος αγώνας της, δύο εβδομάδες μετά τον εναρκτήριο στην Ανδόρρα. Χαριστικά το βαπτίζουμε ως "παγκόσμιο πρωτάθλημα".

Στην Ελλάδα έχουμε το φινάλε του Πανελλήνιου Motocross με τον 5ο αγώνα που κανονικά θα ήταν ο 7ος. Στη σκιά του θανατηφόρου ατυχήματος των Γιαννιτσών και της απώλειας του πρωταθλητή Αλέξανδρου Γεωργαντά, 5ος και 6ος αγώνας ματαιώθηκαν και έτσι φτάνουμε αυτό το διήμερο στο κλείσιμο της πολύπαθης φετινής σεζόν στην Καβάλα.

Έχουμε επίσης και το κλείσιμο που πρωταθλήματος Scramble Νότιας Ελλάδας στον Ωρωπό, σε έναν αγώνα που προσφέρεται για συνδυαστική παραθαλάσσια εκδρομούλα το Σαββατοκύριακο.

Αγωνιστική δράση 20-21 Νοεμβρίου

- Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ, 5ος αγώνας, Κρηνίδες Καβάλας

- Περιφερειακό Πρωτάθλημα Scramble Νότιας Ελλάδας, 5ος αγώνας, Ωρωπός

- Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK, 13ος αγώνας, Μανταλίκα (Ινδονησία)

- Παγκόσμιο Πρωτάθλημα X-Trial, 2ος αγώνας, Βαρκελώνη (Ισπανία)

- Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα CEV Repsol Moto2, 7ος αγώνας, Βαλένθια (Ισπανία)

- Ευρωπαϊκό Κύπελλο CEV Repsol Hawkers European Talent Cup, 7ος αγώνας, Βαλένθια (Ισπανία)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon