.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 12:36

MotoGP – Η κριτική του Quartararo προς την Yamaha: «Πραγματικά περίμενα περισσότερα…»

Η Yamaha, την οποία οδήγησε στην Jerez ο Fabio Quartararo, δεν του άρεσε ιδιαίτερα και ο Γάλλος δεν το έκρυψε…

Μετά το τέλος της πρώτης ημέρας των δοκιμών στην Jerez, ο Fabio Quartararo μόνο χαρούμενος δεν ήταν με τη νέα του μοτοσυκλέτα.

Άλλωστε δεν έκρυψε τη δυσφορία και τον προβληματισμό του, αφού ό,τι νέο έφερε το εργοστάσιο στην Ισπανία, δεν ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση…

Ο Γάλλος χρειάζεται ένα και μόνο ένα πράγμα για να μπορέσει να παλέψει με τις Ducati τη νέα σεζόν. Κι αυτό δεν είναι κάποιο επτασφράγιστο μυστικό: χρειάζεται περισσότερη δύναμη.

«Το ξέρουν ήδη εδώ και καιρό», ήταν τα πρώτα λόγια του όταν τον ρώτησαν τι είναι αυτό που χρειάζεται για το 2022.

«Νοιώθω καλά πάνω στη μοτοσυκλέτα, όμως η τελική μας ταχύτητα δεν πρέπει να φαίνεται στον ένα γύρο, αλλά και στον αγώνα. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό».

«Το πλαίσιο είναι πολύ καλό και το περιθώριο βελτίωσής του είναι μικρό, αλλά η τελική είναι αυτό που ζήτησα από την Yamaha. Είναι ξεκάθαρο. Αυτό θέλουμε για να παλέψουμε και να προσπερνάμε».

Και δυστυχώς για τον ίδιο, στο πρώτο και μοναδικό τεστ πριν τη χειμερινή διακοπή, η Yamaha δεν φαίνεται να έχει ικανοποιήσει το ένα και μοναδικό του αίτημα.

Βασικά ο Γάλλος είχε στη διάθεσή του ένα αναβαθμισμένο μοτέρ το οποίο είχε και στο τεστ του Misano τον περασμένο μήνα.

kritikh-Quartararo-Yamaha-ght2.jpg

«Για να είμαι ειλικρινής είχαμε τη μοτοσυκλέτα του Misano εδώ…», έλεγε μάλλον απογοητευμένος ο Quartararo.

«Αυτή δοκιμάσαμε και μερικά ακόμα πράγματα, όπως ένα νέο ψαλίδι, κάτι στα ηλεκτρονικά για να μην σηκώνεται ο μπροστινός τροχός… αλλά ήταν πιο πολύ σαν το τεστ στο Misano».

Και στη συνέχεια πέρασε σε μια πιο ευθεία κριτική, τονίζοντας τις απαιτήσεις του, κρούοντας παράλληλα και τον κώδωνα του κινδύνου.

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερη δουλειά… η μοτοσυκλέτα είναι ακόμα στην αρχή και πρέπει να δουλέψουμε ώστε να είναι πολύ καλύτερη στη Sepang».

«Έχουμε ακόμα μία ημέρα δοκιμών και θα δούμε κάποια πράγματα και πάλι, αλλά πραγματικά περίμενα περισσότερα. Ελπίζω ότι έχουν κρατήσει το καλό για την Sepang και ότι εκεί θα έχουμε περισσότερη ταχύτητα. Αυτό είναι το μόνο που χρειαζόμαστε τόσο πολύ».

«Μπροστά μας έχουμε τρεις μήνες για να βρούμε την επιπλέον δύναμη. Άλλωστε η μοτοσυκλέτα του 2021, δεν θα πω ότι είναι τέλεια γιατί καμμία μοτοσυκλέτα δεν είναι τέλεια, αλλά είχε εξαιρετική βάση».

«Απλά μας λείπει η ταχύτητα, μας λείπει πάρα πολύ, όπως και τα αεροδυναμικά και γι’ αυτό πιέζω τόσο πολύ κάθε μέρα, ώστε να την έχουμε στη Sepang».

«Εδώ δεν είδαμε αυτό που περιμέναμε… ήταν το ίδιο όπως και στο τεστ του Misano».

kritikh-Quartararo-Yamaha-ght3.jpg

Εδώ να σημειωθεί ότι ούτε ο Andrea Dovizioso ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος με αυτό που είδε από την Yamaha.

Ο έμπειρος Ιταλός είχε τη μοτοσυκλέτα του 2019 για λίγο στην αρχή του τεστ και στη συνέχεια δοκίμασε αυτή του 2022.

Πάντως ο ίδιος έβαλε στην εξίσωση και τη μικρή πίστα της Jerez που δεν είναι ικανή για να βγουν σωστά συμπεράσματα.

«Πρώτα απ’ όλα δεν καταλαβαίνεις τη δύναμη στη Jerez», είπε ο βετεράνος πιλότος. «Εδώ έχεις full δύναμη για ένα δευτερόλεπτο».

«Δεν είναι πραγματικό τεστ για την τελική, αλλά όπως και να ‘χει… ναι, η δύναμη, η τελική που έχουμε τώρα δεν είναι τεράστιο βήμα».

«Πάντως δεν είμαι στην ίδια κατάσταση με τους εργοστασιακούς και νομίζω ότι έχουν κάτι παραπάνω. Υπάρχει διαφορά».

«Δοκιμάζουν διαφορετικά πράγματα. Σίγουρα όμως, αν μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερη δύναμη τότε θα είναι καλύτερα. Για μένα πάντως ο στόχος είναι καλύτερη πρόσφυση και όχι δύναμη».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 12:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon