.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 11:16

MotoGP Jerez Test 2η Ημέρα: Ο Bagnaia στην 1η θέση – Αναλυτικά τι μάθαμε για κάθε εργοστάσιο

Το ότι το μέλλον της Ducati δείχνει ευοίωνο, έγινε φανερό και μετά το τέλος των δοκιμών στη Jerez, όπου ο Pecco Bagnaia πήρε την πρώτη θέση.

Ο Fransesco  Bagnaia της Ducati ήταν ο ταχύτερος όλων στο διήμερο τεστ του MotoGP που έγινε στην Ισπανία, στην πίστα της Jerez.

Ο Ιταλός κατάφερε να πλησιάσει στα τρία περίπου δέκατα τον απόλυτο χρόνο πίστας, σε ένα τεστ που σχεδόν όλοι πήραν μια γεύση των νέων μοτοσυκλετών τους.

Ακόμα και σχεδόν έτοιμες μοτοσυκλέτες ήταν στην πίστα, όπως αυτή της Honda. Ο Pol Espargaro μάλιστα μιλούσε μετά το τεστ για μια πιο «ουδέτερη» RC213V.

Αυτό σίγουρα θα ακούστηκε σαν μελωδία στα αυτιά των υπευθύνων της Honda, που ψάχνονται για να ετοιμάσουν μια πιο φιλική μοτοσυκλέτα για όλους τους πιλότους τους.

test-Jerez-day2-ght2.jpg

Η μοτοσυκλέτα, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, είναι τελείως διαφορετική από τις προγενέστερες, με αλλαγμένο μπροστινό μέρος, περισσότερο κεντραρισμένες εισαγωγές και χαμηλότερα «φτεράκια» για ακόμα καλύτερη κάθετη δύναμη.

Εννοείται ότι είναι διαφορετική και σε άλλους τομείς, όπως στον κινητήρα, στο πλαίσιο, στη θέση οδήγησης και στην εξάτμιση.

Την τελευταία ημέρα των δοκιμών, ο Alex Marquez και ο Takaaki Nakagami συνέχισαν να κάνουν συγκρίσεις ανάμεσα στη μοτοσυκλέτα του 2021 και αυτή του 2022.

Όλοι τους μίλησαν με θετικά λόγια για τη νέα RC213V και τώρα μεγάλο ενδιαφέρον έχει να δούμε τι θα πει και ο Marc Marquez όταν τη δοκιμάσει για πρώτη φορά.

Ο Marc δεν ήταν στην πίστα για το τεστ καθώς συνεχίζει και ταλαιπωρείται με τη διπλωπία, έτσι ο ταχύτερος οδηγός της Honda ήταν ο Nakagami που έκανε το 2ο καλύτερο χρόνο.

Η Ducati έδειξε και πάλι τις αρετές και τη δυναμική της, ανεβάζοντας τον πήχη για τους αντιπάλους της σε κάθε τεστ.

test-Jerez-day2-ght3.jpg

Τη δεύτερη ημέρα μας αποκάλυψαν ένα διαφορετικό φέρινγκ με  ανασχεδιασμένη εισαγωγή και πιο στενό γενικά προφίλ και βελτιωμένο στον τομέα της αεροδυναμικής.

Πέρα από αυτό, οι κόκκινοι έφεραν και έναν νέο κινητήρα για να δοκιμαστεί από τους οδηγούς τους, αλλά και μία νέα εξάτμιση, προβληματίζοντας σίγουρα ακόμα πιο πολύ τους αντιπάλους τους!

Ο Bagnaia έβγαλε πάρα πολύ δουλειά και συνολικά «έγραψε» 110 γύρους σε δύο ημέρες για να πετύχει τον πρώτο χρόνο. Η δεύτερη καλύτερη Ducati ήταν του Zarco στην 4η θέση.

Από την άλλη, ο Fabio Di Giannantonio έφυγε από την πίστα ως ο καλύτερος από τους rookies και μάλιστα πλησίασε στο 1,7’’ τον Bagnaia, εντυπωσιάζοντας πραγματικά.

Ο άλλος rookie, ο Marco Bezzecchi, δούλεψε ακούραστα και στο διάστημα των δύο ημερών έκανε 115 γύρους, όντας 26ος στην τελική λίστα με τους χρόνους.

test-Jerez-day2-ght4.jpg

Κινητικότητα υπήρχε και στην Yamaha, με τους μπλε να φέρνουν ένα νέο φέρινγκ με στόχο να βελτιωθεί η ψύξη, αλλά και πάλι τα σχόλια δεν ήταν θετικά.

Πάλι τα «βέλη» ήταν στραμμένα στην έλλειψη δύναμης από την Μ1 και όπως έλεγε χτες ο Fabio Quartararo, ο στόχος είναι ένας και μόνο: να αυξηθεί η ιπποδύναμη της μοτοσυκλέτας τους.

Ο Andrea Dovizioso δοκίμασε προχτές τις μοτοσυκλέτες του 2019 και 2021 και χτες πήρε στα χέρια του αυτή του 2022. Ο έμπειρος Ιταλός, που θα οδηγεί την GP22 τη νέα σεζόν, επισήμανε κάποια θετικά στοιχεία στον τομέα των φρένων και της δύναμης.

Η προσαρμογή του Maverick Vinales στον V4 κινητήρα της Aprilia συνεχίστηκε και μάλιστα ο Ισπανός κατάφερε στο τέλος να πετύχει τον 8ο καλύτερο χρόνο.

test-Jerez-day2-ght5.jpg

Κατά τη διάρκεια της ημέρας δοκίμασε αρκετά νέα εξαρτήματα, ανάμεσά τους κι ένα νέο πλαίσιο, ενώ έκανε συγκριτικά και με τη μοτοσυκλέτα του 2021, επισημαίνοντας ότι η αίσθησή του ήταν καλή.

Νέα αεροδυναμικά δόθηκαν και στους τρεις οδηγούς της Aprilia που βρέθηκαν στην πίστα, ώστε να γίνουν και εκεί οι απαραίτητες συγκρίσεις.

Στην ΚΤΜ οι εργοστασιακοί πιλότοι αλλά και ο Dani Pedrosa είχαν και πάλι αρκετοί δουλειά. Από τα πολλά εξαρτήματα, ξεχώρισε το νέο σύστημα αεροδυναμικών βοηθημάτων.

Όντας ακόμα σε αρχικό στάδιο, τα πρώτα σχόλια γι’ αυτό δεν ήταν ακριβώς διθυραμβικά και σίγουρα απαιτείται περισσότερη δουλειά.

test-Jerez-day2-ght6.jpg

Στους rookies του εργοστασίου, ο Gardner κάλυψε τη μεγάλη διαφορά που τον χώριζε από τον Raul Fernandez χτες και οι δυο τους ήταν στα 37 χιλιοστά μεταξύ τους χτες. Πιο γρήγορος ήταν ο Fernandez.

Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα από το γκαράζ της Suzuki. Το εργοστάσιο θα συνεχίσει με το πλαίσιο του 2020, αφού δεν έχει αρκετά δεδομένα για αν εξελίξει αυτό του 2021.

Βέβαια το πλαίσιο της Suzuki δεν αποτελεί πρόβλημα καθώς από την πρώτη χρονιά που η ομάδα έκανε το ντεμπούτο-επιστροφή στο MotoGP, αυτό είναι ανέκαθεν το δυνατό της σημείο.

test-Jerez-day2-ght7.jpg

Αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί για το μοτέρ, αν και έχουν βελτιωθεί και σε αυτό το κομμάτι. Για τον κινητήρα αποφάσισαν στο τεστ ποιον θα κρατήσουν για το 2022.

Τώρα μένει η εξέλιξη του πλαισίου γύρω από αυτόν, κάτι που ελπίζουν ότι στο τέλος θα τους επιτρέψει να παλέψουν για τον τίτλο το 2022. Ο Alex Rins ήταν και πάλι ο πιο γρήγορος, έχοντας δοκιμάσει κάποια νέα αεροδυναμικά κι ένα καινούργιο ψαλίδι.

test-Jerez-day2-ght8.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 11:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon