.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 09:44

MotoGP Jerez Test – Ο Nakagami στην 1η θέση, με τους rookies να κάνουν το ντεμπούτο τους

Ο πιλότος του HRC, Takaaki Nakagami, ήταν αυτός που πήρε την πρώτη θέση χτες, πρώτη ημέρα των δοκιμών, στην πίστα της Jerez.

Ο Takaaki Nakagami ήταν ο ταχύτερος χτες στην Jerez.

Εκεί η Honda παρουσίασε τη νέα της μοτοσυκλέτα με την οποία ελπίζει ότι θα βοηθήσει τους αναβάτες της (όλους) να γίνουν και πάλι ανταγωνιστικοί.

Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό ότι το εργοστάσιο περίμενε 4 ολόκληρα χρόνια για να κάνει το 1-2 σε αγώνα MotoGP: από την Aragon το 2017 έως το Misano 2021.

Ο Pol Espargaro ήταν στην πίστα μετά την άσχημη πτώση που είχε στη Valencia και εξαιτίας της οποίας έχασε τον εκεί αγώνα.

Η νέα μοτοσυκλέτα της Honda είναι, όπως ξέραμε, τελείως διαφορετική και χτισμένη από το μηδέν σχεδόν, με νέο κινητήρα, νέες εισαγωγές, νέο πλαίσιο και νέα αεροδυναμικά.

test-Jerez-day1-ghjyt2.jpg

Μάλιστα με την 1η θέση χτες, έδειξε και γρήγορη στα χέρια του Ιάπωνα που δεν είχε φέτος και την καλύτερή του σεζόν στα GP.

Φυσικά η Honda είχε και τη μοτοσυκλέτα του 2021 ώστε αν γίνουν τα απαραίτητα τεστ και συγκρίσεις, για να αντιληφθούν καλύτερα που πάσχει και που υπερτερεί η νέα τους μοτοσυκλέτα.

Έχοντας και αυτά κατά νου, ο Pol Espargaro – που άλλωστε δεν ήταν στο 100% - και ο Alex Marquez ήταν στην 13η και στην 16η θέση αντίστοιχα. Ο Marc Marquez απουσίαζε.

Στην ΚΤΜ ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Moto2, Remy Gardner και ο δευτεραθλητής Raul Fernandez, έκαναν και το επίσημο ντεμπούτο τους στα πορτοκαλί.

Ήδη από το τεστ στο Misano είχαν δείξει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο. Ειδικά ο Raul Fernandez που και πάλι έδειξε σχεδόν εξωπραγματική προσαρμοστικότητα στα νέα δεδομένα της μεγάλης κατηγορίας.

Ο νεαρός Ισπανός έκανε τον 19ο χρόνο και ήταν ένα δευτερόλεπτο (!) πιο γρήγορος από τον Remy Gardner που έμεινε στην 24η θέση.

test-Jerez-day1-ghjyt3.jpg

Βέβαια ο τελευταίος νοιώθει ακόμα πόνο στα πλευρά από την πτώση του στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Η άφιξη των δύο rookies στην ομάδα, ρίχνει εξ ολοκλήρου το βάρος της εξέλιξης στους εργοστασιακούς, τον Miguel Oliveira και τον Brad Binder. Μαζί βέβαια με την πολύτιμη βοήθεια του Dani Pedrosa.

Περνάμε στην Ducati, με τις 8 (!!) μοτοσυκλέτες που θα έχει στο grid από τη νέα σεζόν!

Η Gresini Racing ανεξαρτητοποιήθηκε και θα έχει τους Fabio Di Giannantonio (παλιός της οδηγός στην Moto3) και Enea Bastianini με Ducati, όπως και η ομάδα του Valentino Rossi που παίρνει τη θέση της Avintia.

Στην VR46 οι οδηγοί είναι ο Marco Bezzecchi και ο Luca Marini που ήταν ομόσταυλοι το 2020. Και οι 4 προαναφερθέντες πέρασαν την πρώτη ημέρα προσαρμοζόμενοι στις νέες τους μοτοσυκλέτες.

Αυτός που ξεχώρισε ήταν φυσικά ο Bastianini, ο οποίος κατάφερε στο τέλος να πάρει την 3η θέση και να είναι μόλις 89 χιλιοστά πιο αργός από τον Nakagami!

test-Jerez-day1-ghjyt4.jpg

Όπως φαίνεται και στην εικόνα, η Ducati είχε μια νέα εξάτμιση που βοηθάει στην απόδοση της δύναμης, ενώ οι εργοστασιακοί έριξαν το βάρος τους περισσότερο στον κινητήρα.

Οι κόκκινοι έφεραν και καινούργιο αεροδυναμικά, ενώ ο ταχύτερος από όλους τους οδηγούς της Ducati ήταν ο Johann Zarco, που ανέβηκε έως τη 2η θέση με διαφορά 43χιλ. από τον Nakagami.

Στη Suzuki ο ταχύτερος ήταν ο Alex Rins, που πέτυχε τον 6ο καλύτερο χρόνο της ημέρας, ενώ στην πίστα ήταν και οι δοκιμαστές της ομάδας, ο Sylvain Guintoli και ο Takuya Tsuda.

Ο Joan Mir ήταν 14ος, με το εργοστάσιο να ψάχνει περισσότερη δύναμη από τον κινητήρα τους, ένα κομμάτι στο οποίο «πονάει» ακόμα η Suzuki όπως φάνηκε και στη Valencia.

test-Jerez-day1-ghjyt5.jpg

Τουλάχιστον τα πρώτα μηνύματα από το γκαράζ της ομάδας είναι θετικά, αφού με το νέο κινητήρα οι οδηγοί ήταν ευχαριστημένοι καθώς είναι πιο δυνατός.

Περνάμε στην Aprilia όπου ο Maverick Vinales – έχοντας βρεθεί στην πίστα και την Τετάρτη χάρη στις παραχωρήσεις που απολαμβάνει το εργοστάσιο – ήταν αρκετά γρήγορος.

Ο Ισπανός συνέχισε να μαθαίνει και να προσαρμόζεται στο νέο V4 κινητήρα, ενώ το νέο κινητήρα της RS-GP δοκίμασαν και οι Aleix Espargaro-Lorenzo Savadori που είχαν πτώσεις.

Τέλος, η Yamaha είδε τον Franco Morbidelli να είναι ο πιο γρήγορος οδηγός της στην πίστα την πρώτη ημέρα.

test-Jerez-day1-ghjyt6.jpg

Ο Quartararo, που έχει τις δικές του αμφιβολίες (περισσότερα σε νέο άρθρο), έμεινε στην 9η θέση ενώ το εργοστάσιο ψάχνει και αυτό περισσότερη δύναμη από το μοτέρ, ώστε να αντιμετωπίσει τις Ducati.

Ο Andrea Dovizioso οδήγησε για λίγο στην αρχή τη μοτοσυκλέτα του 2019 και στη συνέχεια μπήκε στην πίστα με αυτή του ’21.

Την ίδια ώρα ο Darryn Binder, που έκανε το τεράστιο άλμα από την Moto3 στη μεγάλη κατηγορία, δεν τα πήγε καθόλου άσχημα αφού μπορεί να ήταν τελευταίος (αναμενόμενο) αλλά με διαφορά 4.4 δευτερόλεπτα από τον πρώτο!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 09:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon