.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 13:40

MotoGP – Η Yamaha δεν παρατάει την περίπτωση του Raul Fernandez

Ο Raul Fernandez μπορεί να έχει συμβόλαιο με την KTM για το 2022, ωστόσο δεν είναι χαρούμενος και η Yamaha κυνηγάει όσες ελπίδες έχει για να τον πάρει από τους Αυστριακούς.

Η φετινή σεζόν ήταν μια χρονιά που θα μείνει στην ιστορία για τους φοβερούς rookies που είδαμε σε όλες τις κατηγορίες του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ένας από αυτούς είναι και ο Raul Fernandez, που έκανε τρομερή σεζόν στην κατηγορία της Moto2, για να χάσει τον τίτλο από τον Remy Gardner στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Λογικό ήταν, λοιπόν, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, να ακούγαμε και να γράφαμε διάφορα για το μέλλον του Ισπανού.

Η KTM φρόντισε βέβαια να τον «κλειδώσει» αρκετά γρήγορα, με τον νεαρό Ισπανό να είναι έτοιμος για το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία το 2022.

Η Yamaha ήταν το μόνο από τα υπόλοιπα εργοστάσια που κυνήγησε και ήθελε πολύ να υπογράψει τον Fernandez.

Μάλιστα ακούγεται ότι έκανε σημαντική πρόταση για να αποκτήσει τον Ισπανό, καλύπτοντας τον ίδιο οικονομικά αλλά και την ΚΤΜ, αφού ήταν διατεθειμένη να καλύψει το σχετικό όρο του συμβολαίου του.

Όμως η KTM, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, ανακοίνωσε την ανανέωση της συμφωνίας της με τον Raul Fernandez, ο οποίος πάντως μόνο χαρούμενος δεν ήταν…

Ουσιαστικά τον κράτησε με το ζόρι στην ομάδα και η όλη στάση του Fernadez στη συνέχεια ήταν χαρακτηριστική της δυσαρέσκειάς του (περισσότερα διαβάστε εδώ).

Yamaha-den-egkataleipei-Fernandez-iub2.jpg

Μάλιστα ο Ισπανός δεν ανακοίνωσε ούτε στα προσωπικά του social media το «χαρμόσυνο» μήνυμα της ανόδου του στη μεγάλη κατηγορία…

Από τότε υπάρχουν υποψίες – χωρίς τίποτε επίσημο να έχει βγει προς τα έξω – ότι προσπαθεί να βρει τρόπο να μείνει ελεύθερος από την ΚΤΜ

Σκεφτόταν ακόμα και το ενδεχόμενο να μείνει στην Moto2, για να κυνηγήσει τον τίτλο την επόμενη σεζόν, με τη νέα ομάδα που αναμένεται να έχει το 2022 στην κατηγορία η Yamaha.

Αυτή η νέα ομάδα θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με την VR46 του Valentino Rossi, για να πάρει τη θέση της Petronas Racing. Θα ήταν ιδανικό αν είχε έναν πιλότο σαν τον Raul Fernandez στις τάξεις της.

Όμως και πάλι η KTM κινήθηκε γρήγορα και ανακάτεψε την τράπουλα σε ό,τι αφορά στους αναβάτες της.

Έτσι, ενώ είχε συμφωνηθεί ότι ο Deniz Onzu και ο rookie Daniel Holgado θα έμεναν στην Tech3 KTM στην Moto3, ο τελευταίος έμεινε μεν στην κατηγορία αλλά μετακινήθηκε στην ομάδα του Aki Ajo.

Εκεί θα καλύψει το κενό του Pedro Acosta που ανεβαίνει στην Moto2 ως παγκόσμιος πρωταθλητής για να πάρει τη θέση του Raul Fernandez. Έτσι θα μείνει θέση για τον μικρό αδερφό του Raul, τον Adrian Fernandez!

Και γιατί αυτό είναι σημαντικό; Επειδή ακούγεται ότι υπήρχε ρήτρα στο συμβόλαιο του Raul Fernandez που υποχρέωνε την KTM να δώσει εργοστασιακή μοτοσυκλέτα στον αδερφό του.

Ο Raul είχε σκεφτεί να εκμεταλλευτεί και αυτό το ενδεχόμενο στην προσπάθειά του να απαλλαγεί από τη δέσμευσή του προς την ΚΤΜ. Όμως και αυτό το παραθυράκι φαίνεται να κλείνει.

Yamaha-den-egkataleipei-Fernandez-iub3.jpg

Έτσι όλα δείχνουν ότι ο Ισπανός θα παραμείνει με τα χρώματα της ΚΤΜ και για το 2022. Ωστόσο η Yamaha δεν έχει χάσει ακόμα τις ελπίδες της. Αν όχι για το 2022, σίγουρα για το 2023.

Ο Fernandez αν τελικά μείνει στην ΚΤΜ, θα μείνει με συμβόλαιο χρονικής διάρκειας ενός μόλις έτους. Βέβαια φαντάζει δύσκολο να μην έχει φροντίσει να βάλει ειδικές ρήτρες η ΚΤΜ στο συμβόλαιο ενός τόσο σημαντικού οδηγού.

Από την άλλη και η Yamaha κάνει τις δικές της ενέργειες. Πρώτα-πρώτα έχει βάλει τον Darryn Binder στη νέα RNF ομάδα της μεγάλης κατηγορίας για έναν μόλις χρόνο.

Αυτό σημαίνει ότι στην άκρη του μυαλού των ανθρώπων της ομάδας υπάρχει το ενδεχόμενο να αντικατασταθεί ο Ν. Αφρικανός.

Άλλωστε χωρίς εμπειρία από την Moto2 και χωρίς να έχει δείξει κάτι πολύ σπουδαίο στην Moto3, δεν είναι και πολλοί εκείνοι που θεωρούν ότι ο μικρός αδερφός του Brad Binder θα τα καταφέρει στα μεγάλα σαλόνια.

Επιπλέον, η Yamaha κινήθηκε άμεσα σε ένα άλλο μέτωπο και κέρδισε την KTM, υπογράφοντας τον νυν αρχιμηχανικό του Raul Fernandez και βάζοντάς τον στην RNF!

Αυτός είναι ο Noe Herrera, ο οποίος έχει πάρα πολύ καλή σχέση με τον Raul Fernandez. Θα δουλέψει το 2022 με τον Binder και στη συνέχεια θα περιμένει να σμίξει και πάλι με τον οδηγό του το 2023.

Αυτό είναι το επιθυμητό σενάριο για τους μπλε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 13:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon