.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 10:57

MotoGP 2022 – Οι φόβοι πως η Ducati θα είναι ασταμάτητη!

Μετά από έναν ακόμα καταπληκτικό αγώνα των Ducati, αυτή τη φορά στην πίστα Ricardo Tormo της Valencia, οι πιλότοι της μεγάλης κατηγορίας ανησυχούν ότι οι κόκκινοι θα είναι ασταμάτητοι τη νέα σεζόν.

Τόσο ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2020, όσο και ο φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής, δείχνουν να ανησυχούν για τη φοβερή εικόνα που δείχνουν οι Ducati στο MotoGP.

Ειδικά ο Joan Mir, που είχε την ευκαιρία να δει από πολύ κοντά τη δυναμική της Desmosedici στον αγώνα της Valencia.

Ο Ισπανός ήταν ο μόνος που κατάφερε να μείνει κοντά στις Ducati από την αρχή του αγώνα, αλλά στη συνέχεια τόσο ο Bagnaia, όσο και οι Martin-Miller τον άφησαν πολύ πίσω.

Η Suzuki βρισκόταν – στην αρχή της χρονιάς – στη θέση που είναι τώρα η Ducati: ήταν η μοτοσυκλέτα που όλοι λέγαμε ότι είχε το πάνω χέρι στο grid.

Ωστόσο, παρά τους περιορισμούς, οι αντίπαλοι βρήκαν τον τρόπο να εξελίξουν και να «προσπεράσουν» την Suzuki, με αποτέλεσμα πολλές φορές μέσα στη χρονιά ο Mir κυρίως να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του.

Ενώ όμως η Suzuki έχει λαμβάνειν πληροφορίες και τηλεμετρίες από δύο μόνο μοτοσυκλέτες στη μεγάλη κατηγορία, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην περίπτωση της Ducati.

fovoi-Ducati-astamathth-poi2.jpg

Οι έξι διαφορετικές μοτοσυκλέτες στο grid και η εντυπωσιακή δουλειά πάνω στην Desmosedici από τους Ιταλούς, έκανε τη μοτοσυκλέτα τους ακόμα πιο εύκολη στην οδήγηση.

Κι αυτό είναι περισσότερο ανησυχητικό για τους αντιπάλους της, αφού στην Valencia για παράδειγμα, τρεις διαφορετικοί σε στυλ πιλότοι, έκαναν το ιστορικό πρώτο 1-2-3 για τους κόκκινους.

«Είμαι απογοητευμένος», έλεγε ο Mir μετά τον αγώνα στην Ισπανία. «Δεν περίμενα ότι θα έχω τέτοια αίσθηση στον αγώνα».

«Δουλέψαμε καλά στα ελεύθερα, αλλά όταν ήμουν εκεί στον αγώνα δεν μπορούσα να κάνω και πολλά. Δεν είχα καλή πρόσφυση στο εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας και δεν είχα πλεονέκτημα απέναντί τους».

«Προσπάθησα να μείνω στην πρώτη θέση στην αρχή, αλλά ο Pecco με πέρασε. Σε κάποια στιγμή ετοιμαζόμουν να περάσω τον Martin, αλλά με πέρασε η άλλη Ducati. Κάπου εκεί κατάλαβα ότι ο αγώνας ήταν χαμένος».

«Πέρυσι έβλεπα κάποιες αδυναμίες τους, όπως όταν ξεκινούσαν με όλη τους τη δύναμη από την αρχή, τότε προς το τέλος δε μπορούσαν να στρίψουν καλά με τα ελαστικά να έχουν φθαρεί πια».

«Τώρα όμως δεν είδα κάποια απώλεια από πλευρά τους. Το αντίθετο θα έλεγα, μιας και ήταν πιο δυνατοί στο τέλος του αγώνα».

«Δεν βλέπω αδυναμίες και αυτό είναι που με ανησυχεί. Ήταν γρήγοροι και οι τρεις και μιλάμε για τρεις διαφορετικούς οδηγούς και στυλ. Θα πρέπει να δουλέψουμε αν θέλουμε να παλέψουμε μαζί τους τη νέα χρονιά».

fovoi-Ducati-astamathth-poi3.jpg

Περίπου τις ίδιες ανησυχίες μοιράζεται με τον Joan Mir και ο οδηγός που κατέκτησε φέτος τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή: ο Fabio Quartararo.

«Όλοι έλεγαν ότι αυτή η πίστα δεν είναι πίστα της Ducati, αλλά πήραν την pole και έκαναν το 1-2-3 κι αυτό σημαίνει ότι έκαναν μεγάλο βήμα εμπρός. Ανησυχώ κυρίως για τη νέα σεζόν, αλλά δεν είναι κάτι που με απασχολεί και πολύ τώρα».

«Το αφήνω στην Yamaha γιατί ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να βελτιωθούμε. Δεν είμαστε τελείως αισιόδοξοι γιατί στην Ducati έχουν κάνει μεγάλο βήμα, αλλά εμείς είμαστε οι πρωταθλητές φέτος και πρέπει να το χαρούμε».

«Πάντα δίνω το 100%, το βλέπετε, αλλά υπάρχουν στιγμές που φτάνεις στο όριο και δεν μπορείς παραπάνω, όπως σήμερα».

«Για να είμαι ειλικρινής δεν είδα καλά τη δύναμή τους, πως έστριβαν και την πρόσφυση που είχαν, αλλά είναι δυνατοί».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 11:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon