.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 11:01

Michelin MotoGP - Ο τελικός του 2021 στη Βαλένθια

Ο Francesco Bagnaia βρισκόταν για ακόμα μια φορά σε φόρμα και κατάφερε να κερδίσει τον τελευταίο αγώνα της σεζόν MotoGP 2021 στη Βαλένθια, Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana. Συναγωνίστηκε έντονα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα τον πρωτοπόρο Jorge Martin (Pramac Racing) που κατέλαβε τελικά τη δεύτερη θέση, με τον Jack Miller (Ducati Lenovo Team) να τερματίζει στην τρίτη θέση, κάνοντας το χατ τρικ για την Ducati για πρώτη φορά στην κορυφαία κατηγορία. [Δελτίο Τύπου]

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Bagnaia σημείωσε νέο ρεκόρ πίστας με χρόνο 1'31.042, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειώσει ο Marc Marquez το 2019 και το προηγούμενο ρεκόρ διάρκειας αγώνα με χρόνο 41'15.481, κατεβάζοντας το προηγούμενο ταχύτερο ρεκόρ διάρκειας αγώνα για περισσότερο από πέντε δευτερόλεπτα.

Παίρνοντας θέση στο grid, όλοι οι αναβάτες επέλεξαν το εμπρός σκληρά και το πίσω μεσαίο μείγμα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slicks, διαπιστώνοντας ότι αυτά τα ελαστικά προσφέρουν τον καλύτερο συνδυασμό διάρκειας, πρόσφυσης και σταθερότητας στο φρενάρισμα και στο χρόνο που χρειάζεται για να ζεσταίνονται.

Οι απροσδόκητες υγρές συνθήκες που επικράτησαν την Παρασκευή συνέβαλαν ώστε το FP1 να πραγματοποιηθεί κάτω από έντονη βροχόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών, στερώντας από τις ομάδες και τους αναβάτες ένα πολύτιμο set-up σε στεγνές συνθήκες. Ωστόσο, ευτυχώς, η βροχή στην Ισπανία έφυγε από την πίστα το απόγευμα και το FP2 ήταν στεγνό αλλά ακόμα δροσερό, γεγονός που έδωσε στα MICHELIN Power Slicks την πρώτη τους ευκαιρία να δοκιμαστούν το Σαββατοκύριακο. Παρά τις ψυχρές καιρικές συνθήκες, οι αναβάτες συναγωνίστηκαν έντονα ο ένας τον άλλον για μια θέση στην πρώτη δεκάδα με τους τρεις πρώτοι αναβάτες να έχουν λιγότερο από επτά εκατοστά του δευτερολέπτου διαφορά μεταξύ τους.

Ο ηλιόλουστος καιρός που έχουμε συνηθίσει τον περισσότερο καιρό στη Βαλένθια επέστρεψε το Σάββατο και στο FP3 έδωσε στους αναβατές τα επίπεδα πρόσφυσης που χρειάζονταν για τη συγκεκριμένη πίστα, ανεξάρτητα από το συνδυασμό των ελαστικών τους. Οι αναβάτες άρχισαν να σημειώνουν γρήγορους χρόνους στα τελευταία 10 λεπτά της δοκιμής, στην προσπάθεια τους να κατοχυρώσουν μια θέση απευθείας στο Q2. Οι επιδόσεις των ελαστικών αναδείχτηκαν από το γεγονός οι 10 κορυφαίοι αναβάτες είχαν μόλις 0.296 δευτερόλεπτα διαφορά μεταξύ τους.

Στο Q2, παρακολουθήσαμε μια μάχη με έντονο συναγωνισμό με την Ducati στις τρεις πρώτες θέσεις της σχάρας εκκίνησης, με το Martin να κερδίζει την pole position με χρόνο 1' 29.936, επιλέγοντας τα εμπρός σκληρά και πίσω μαλακά μείγματα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slicks, με το Bagnaia και το Miller να κατακτούν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Σχολιάζοντας τον τελευταίο αγώνα της σεζόν 2021, ο Piero Taramasso, Διευθυντής Michelin Two-Wheel Motorsport, δήλωσε: «Και πάλι αυτό ήταν ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο για εμάς όσον αφορά τις επιδόσεις των ελαστικών . Οι χρόνοι που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών, τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο αποδεικνύουν ότι η γκάμα των ελαστικών μας λειτούργησε πολύ καλά για όλους τους αναβάτες και τους κατασκευαστές, και αυτό με τη σειρά του συνέβαλλε στη δημιουργία συναρπαστικών μαχών στην πίστα, όπως αυτών που είδαμε στο FP3 και το Q2. Ο συγκεκριμένος αγώνας αποτέλεσε ένα καλό κλείσιμο της σεζόν και θα ήθελα να συγχαρώ την Ducati για τον ιστορικό της τερματισμό και στις τρείς πρώτες θέσεις. Είμαι βέβαιος ότι οι θεατές εκτίμησαν το εντυπωσιακό θέαμα που τους προσφέραμε σήμερα όπως και την υπόλοιπη φετινή σεζόν, λόγω των υψηλών επιπέδων πρόσφυσης και των πολύ σταθερών επιδόσεων των ελαστικών μας, όπως αποδεικνύεται από το νέο ρεκόρ αγώνων και τους γρήγορους χρόνους αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος. Τέλος, θα ήθελα απλώς να συγχαρώ το Valentino Rossi για τη 10η θέση του στον τελευταίο του αγώνα MotoGP. Grazie Vale. Ciao!»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 17:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon