.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2010 08:36

Παγκόσμιο MX

 

Οι αγαπημένες πίστες των πρωταγωνιστών

 



του Ανδρέα Γκλαβά
φωτό: ktmimages/R.Archer

Όταν ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Motocross του 2011, πολλοί ήταν οι αναβάτες που με χαρά είδαν μερικές από τις αγαπημένες τους πίστες να επιστρέφουν. Πίστες όπως αυτή του Sevlievo της Βουλγαρίας ή του Lommel στο Βέλγιο, είναι αυτές που πραγματικά τεστάρουν τις ικανότητες των αναβατών.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2010 στην MX1, Antonio Cairoli, οι πίστες που προτιμά περισσότερο είναι οι πιο σκληρές στον κόσμο, και δεδομένου του ότι μένει πια μόνιμα τα τελευταία χρόνια στo Lommel του Βελγίου, αισθάνεται ως την πλέον αγαπημένη του την συγκεκριμένη πίστα. Πρόκειται για μια από τις πιο απαιτητικές διαδρομές στο καλεντάρι του παγκόσμιου πρωταθλήματος, μια πίστα με πολύ βαθιά άμμο, που κατά την διάρκεια των αγώνων σχηματίζει τεράστια λούκια και αχανείς τρύπες σε όλο της το μήκος, έτοιμες να στείλουν τα διαλυμένα από κούραση χέρια σου σε νοκ άουτ.

“Αγαπώ τις πίστες όπως το Lommel, το Lierop και το Kegums”, δήλωσε ο Cairoli, προσθέτοντας: “Αυτές είναι πίστες που γίνονται πραγματικά σκληρές και αρκετά τεχνικές. Εάν είσαι τεχνικός αναβάτης, σε τέτοιες συνθήκες είναι που πραγματικά μπορείς να αναδείξεις τις πραγματικές σου δυνατότητες. Όσο πιο σκληρές γίνονται, τόσο το καλύτερο για εμένα, και το Lommel και το Lierop σίγουρα είναι πολύ δύσκολες πίστες”.

Ένας άλλος εξπέρ της οδήγησης στην άμμο, ο Ολλανδός πιτσιρικάς Jeffrey Herlings, δηλώνει: “Μου αρέσουν οι αγώνες στην άμμο και το να τρέχω στο Valkenswaard , που βρίσκεται κοντά στο σπίτι μου, είναι πραγματικά η καλύτερη στιγμή της χρονιάς για εμένα. Στον φετινό αγώνα στην πίστα αυτή, πραγματικά αισθανόμουν πολύ καλά και προτιμώ να αγωνίζομαι σε μέρη όπως το Valkenswaard , το Lierop ή το Lommel”.

Όσο για τον Βρετανό πρωτοεμφανιζόμενο, Max Anstie, παραμένει πιο κοντά σε “μεσογειακές” λύσεις, δηλώνοντας πως: “Το να συμμετάσχω στον αγώνα του Sevlievo (Βουλγαρία) ήταν πραγματικά μια καλή εμπειρία και ανυπομονώ να τρέξω ξανά στο Valkenswaard  και την Agueda (Πορτογαλία)”. Εκείνο, όμως, που δεν μπόρεσε με τίποτα να κρύψει ο Άγγλος πιτσιρικάς ήταν η ανυπομονησία του για το GP της πατρίδας το, το οποίο θα γίνει στις 21 Αυγούστου στο Matterley Bassin του Winchester.

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Ανδρέας Γκλαβάς Γράφτηκε από Ανδρέας Γκλαβάς
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 13:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Στο Dakar με Bultaco του 1978! Cyril Despres »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon