.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2010 09:42

Cyril Despres

 

Γιατί απαρνείται τον άσσο;

 



του Ανδρέα Γκλαβά
φωτό: ktmimages/J.Edmunds

Χαζεύοντας τις φωτογραφίες που πρόσφατα κυκλοφόρησαν από την επίσημη παρουσίαση της κραταιάς ομάδας της KTM για το ερχόμενο Dakar, μπορούσες εύκολα να εντοπίσεις κάτι το ιδιαίτερα παράξενο. Στην αγωνιστική μοτοσυκλέτα του νικητή του 2010, Cyril Despres, είχε για έναν περίεργο λόγο παραμείνει ο αριθμός “2”, την στιγμή που ο 15ος της κατάταξης, Ισπανός Marc Coma, φορούσε περιχαρής τον άσσο στο δικό του 450 Rally.

Ποιος είναι ο λόγος αυτής της αλλαγής, και γατί η διοργανώτρια ASO στέρησε το δικαίωμα στον άνθρωπο που τερμάτισε δεύτερος στην κατάταξη του 2010, το Νορβηγό Pal Anders Ullevalseter, να διεκδικήσει τον αριθμό “2”;

Οι λόγοι είναι απλοί: Ο αριθμός “2” είναι εκείνος που έχει χαρίσει στον Despres τη νίκη και τις τρεις φορές στην καριέρα του που το έχει καταφέρει (2005, 2007 και 2010), κι έτσι ο Γάλλος για ψυχολογικούς κυρίως λόγους επέλεξε να τον διατηρήσει. Σύμφωνα μάλιστα με τους κανονισμούς της ASO, ο αναβάτης που διατηρεί το πρώτο δικαίωμα επιλογής αριθμού, είναι ο νικητής της προηγούμενης διοργάνωσης, κι αυτό εξασφάλιζε πλήρως τον Despres.

Όμως, πέρα από τον ψυχολογικό παράγοντα, φαίνεται να παίζεται κι ένα άλλο παιχνίδι πίσω από την επιλογή των αριθμών για το 2011. Η απόφαση του Despres να επιλέξει τον αριθμό δύο έκανε τον Coma να παραμείνει με τον άσσο, ίσως σε ένα παιχνίδι άσκησης πίεσης προς το νικητή του 2009.

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε ο Coma να σχολιάσει την κίνηση αυτή του Despres, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Αρχίσαμε από τώρα”, προφανώς αναφερόμενος στην μεγάλη αναμενόμενη μάχη τους στις αχανείς εκτάσεις της Αργεντινής και της Χιλής στις αρχές του ερχόμενου Γενάρη, μια μάχη που ξεκίνησε αρκετά πιο πριν.

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 13:47

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Παγκόσμιο MX Η BMW Motorrad με S1000RR »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon