.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2010 08:58

Η BMW Motorrad με S1000RR

 

Στο βρετανικό πρωτάθλημα superbike

 


Η BMW Motorrad Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να πάρει μέρος στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbike MCE 2011, σε σύμπραξη με την καταξιωμένη ομάδα Hawk Racing. Η νέα ομάδα Buildbase BMW Motorrad θα αγωνιστεί σε τρία υψηλού κύρους βρετανικά πρωταθλήματα την ερχόμενη χρονιά, σε δύο από τα οποία επικράτησε η BMW S 1000 RR το 2010, με τρεις πολύ έμπειρους και ταλαντούχους αναβάτες.

Στο βρετανικό πρωτάθλημα superbike

Ο αναβάτης των Ulsterman και BSB, John Laverty, ο οποίος τερμάτισε στην 8η θέση στο πρωτάθλημα του 2010, θα αγωνιστεί για τον τίτλο του Βρετανικού Superbike MCE. Ο Barry Burrell από το Durham, που ήρθε 7ος στο πρωτάθλημα Superstock 1000 το 2010, θα πάρει μέρος στην κατηγορία Mirror.co.uk BSB-EVO για πρώτη φορά (στην οποία επιτρέπεται η συμμετοχή συμβατών μηχανών με πλήρες αγωνιστικό πλαίσιο Superbike αλλά με κινητήρες «stock», για την καλύτερη διαχείριση του κόστους). Τέλος, ο Richard «Cooperman» Cooper από το Nottinghamshire, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του μία pole position, ένα ρεκόρ γύρου στην κατηγορία και μία νίκη σε αγώνα, θα δώσει για μία ακόμα φορά τη μάχη για τον τίτλο του Βρετανικού Πρωταθλήματος Metzeler Superstock 1000 στη σέλα μιας BMW S 1000 RR.

Η S 1000 RR είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα supersport που κατασκευάζει η BMW και, μέχρι στιγμής, έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία τόσο στην πίστα όσο και στις εκθέσεις των Επίσημων Εμπόρων. Στην πρώτη της κιόλας χρονιά, η S 1000 RR κατέκτησε τον τίτλο Mirror.co.uk BSB-EVO, το Βρετανικό Πρωτάθλημα Metzeler Superstock 1000 και το πρωτάθλημα FIM Superstock 1000 Cup. Κέρδισε επίσης τα καταξιωμένα βραβεία «Μοτοσικλέτα της Χρονιάς» του περιοδικού Motorcycle News και «Sportsbike της Χρονιάς» του περιοδικού Fast Bikes, ενώ στέφθηκε και «Διεθνής Masterbike 2010». Στην πραγματικότητα, η RR έχει αποσπάσει τιμητικές διακρίσεις σε όλο τον κόσμο, από την Ευρώπη μέχρι την Αυστραλία.

Hawk Racing

Η Hawk Racing ιδρύθηκε το 1996 από το Διευθυντή αγωνιστικών ομάδων, Stuart Hicken, και εξελίχθηκε από μια μικρή ομάδα 600 Supersport ενός μόνο αναβάτη σε μια επιδέξια και επαγγελματική ομάδα, αποτελούμενη από τρεις αναβάτες κορυφαίου επιπέδου, που παίρνει μέρος σε τρεις άκρως ανταγωνιστικές εθνικές σειρές αγώνων της Βρετανίας, όπως το παγκοσμίου φήμης Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbike.

Ο Stuart Hicken, Διευθυντής της ομάδας Buildbase BMW Motorrad, δήλωσε: «Η συνεργασία μου αυτή με την BMW Motorrad είναι μια θαυμάσια ευκαιρία και πιστεύω ότι θα είναι άκρως επιτυχημένη! Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε με την S 1000 RR, καθώς έχουμε δει τις εκπληκτικές δυνατότητές της. Φτιάξαμε μια ομάδα με τρεις εξαιρετικά ταλαντούχους αναβάτες και με αυτούς στη σέλα της S 1000 RR, η οποία είναι αποδεδειγμένα νικήτρια πρωταθλημάτων, ανυπομονούμε για ένα φανταστικό 2011.»

Ο Tony Jakeman, Διευθυντής Marketing της BMW Motorrad Η.Β., δήλωσε: «Η προοπτική της συνεργασίας μας με την Hawk Racing είναι συναρπαστική. Είναι μια πολύ ικανή ομάδα και, με τη συνδρομή της, είμαστε σίγουροι ότι η S 1000 RR θα πετύχει ακόμα σπουδαιότερα επιτεύγματα το 2011. Δεν βλέπουμε την ώρα να υπερασπιστούμε τους τίτλους μας στην κατηγορία BSB-EVO και το πρωτάθλημα Superstock 1000, καθώς και να αγωνιστούμε στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbike MCE, το οποίο αποτελεί το υψηλότερου επιπέδου αγωνιστικό γεγονός της χώρας.»

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 13:07

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Cyril Despres WSBK με νέα κατηγορία - σφήνα! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon