.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 18:49

MotoGP – Απίστευτο κι όμως αληθινό: Η Ducati μονομάρκα στην MotoE!

Η Ducati θα πάρει τη θέση της Energica ως ο αποκλειστικός προμηθευτής μοτοσυκλετών στην κατηγορία MotoE από το 2023 και μετά!

Αέρας αλλαγής και τι αλλαγής φύσηξε στο ηλεκτρικό πρωτάθλημα της MotoE.

Πριν από μερικές ώρες είχαμε γράψει για την αιφνιδιαστική απόφαση της Energica να μην ανανεώσει το συμβόλαιό της και να φύγει από την MotoE στο τέλος του 2022.

Τώρα, ο CEO της Ducati – ο Claudio Domenicali – αποκάλυψε σε ειδική συνέντευξη τύπου στο Misano, ότι οι κόκκινοι θα προμηθεύουν αποκλειστικά με δικές τους μοτοσυκλέτες το πρωτάθλημα της MotoE από το 2023 και μετά!

Ένα νέο που μόνο έκπληξη κι εντύπωση προκαλεί, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι στην Ducati το μόνο βήμα που έχουν κάνει προς την ηλεκτροκίνηση είναι πρόσφατο και αφορά σε ποδήλατα (έχει και κάποια σκουτερ και κάποια πατίνια, αλλά όχι δικής της κατασκευής).

Δεν χωρά αμφιβολία ότι η κίνηση αυτή θα προετοιμάσει και θα γιγαντώσει την Ducati, αναδεικνύοντάς την – γιατί όχι – και σε πρωταγωνιστή σε ένα μέλλον που άλλωστε, προμηνύεται ηλεκτρικό!

Πάντως στους κόκκινους προτιμούν τις πιο μετριοπαθείς δηλώσεις, μιας και ο ίδιος ο Domenicali έσπευδε να τονίσει αμέσως μετά τη σχετική ανακοίνωση:

«Δεν πιστεύουμε ότι είναι ξεκάθαρο ακόμα ότι το μέλλον θα είναι ηλεκτρικό και μόνο. Για παράδειγμα η Porsche θα έχει κατά 80% ηλεκτρικό στόλο, αλλά η 911 θα παραμείνει με κινητήρα εσωτερικής καύσης».

«Εμείς θέλουμε να αναπτυχθούμε και να εξελίξουμε την ηλεκτροκίνηση για να είμαστε έτοιμοι αν τελικά προς τα εκεί πάει το πράγμα».

«Θέλουμε η εταιρεία μας να είναι η καλύτερη και μπροστά στα επόμενα δέκα χρόνια, ανεξαρτήτως του τι θα έχει επικρατήσει μέχρι τότε».

Η φωτογραφία του ανοίγματος είναι το πρώτο επίσημο σκίτσο της Ducati για την επερχόμενη ηλεκτρική της Superbike!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 19:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon