.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 18:05

MotoGP – Η Yamaha ανακοίνωσε συμφωνία με την RNF για το 2022

Η νυν Petronas Racing (μέλλουσα WithU RNF Team) θα είναι και επίσημα η δορυφορική ομάδα της Yamaha το 2022, με δυνατότητα επέκτασης και για τα έτη 2023/2024.

H WithU RNF Racing θα είναι αυτή που θα πάρει τη θέση της Petronas SRT στο grid του MotoGP από το 2022 και μετά, αφού η τελευταία αποφάσισε να αποσυρθεί οριστικά και από όλες τις κατηγορίες.

Η νέα ομάδα πάντως θα έχει στα ηνία ένα γνώριμο πρόσωπο, τον Razlan Razali και ανακοινώθηκε επίσημα η ύπαρξή της στον πρώτο Γύρο στο Misano.

Στην ανακοίνωση αυτή όμως, δεν γινόταν λόγος για το τι μοτοσυκλέτες θα χρησιμοποιεί από τη νέα χρονιά.

Τώρα πλέον γνωρίζουμε κι αυτό το τελευταίο κομμάτι, αφού η ίδια η Yamaha ήρθε και με ανακοίνωσή της μας έλυσε την απορία.

«Είμαστε πανευτυχείς που ανανεώνουμε τη συνεργασία μας με την μετονομασθείσα RNF MotoGP Team», δήλωνε ο Lin Jarvis, ο ισχυρός άνδρας της Yamaha.

MotoGP-Yamaha-symfvnia-RNF-ioo1.jpg

«Όταν ο Razlan Razali και η Petronas Racing Team ξεκινούσαν το ταξίδι τους στο MotoGP, κανείς δεν περίμενε ότι θα πετύχαιναν τόσα πολλά».

«Η εντυπωσιακή χρονιά του 2019 και η φανταστική του 2020, μας έδειξαν τον επαγγελματισμό και την ποιότητα αυτής της ομάδας που σύντομα θα αλλάξει όνομα σε RNF».

«Το DNA της όμως δεν θα αλλάξει και γι’ αυτό είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχιση της συνεργασίας μας».

«Η Yamaha πάντα ήταν ξεκάθαρη με το πλάνο των 4 μοτοσυκλετών στο grid: δύο εργοστασιακές και δύο σε δορυφορική ομάδα».

«Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να υποστηρίξουμε τη νέα RNF Team ώστε να πετύχει τους στόχους της και να αποτελέσει μια ομάδα που θα αναθρέψει μελλοντικά αστέρια για την Yamaha στο MotoGP».

MotoGP-Yamaha-symfvnia-RNF-ioo2.jpg

Κάτι ακόμα που έγινε γνωστό με την ανακοίνωση αυτή, ήταν κάτι που είχαμε γράψει εδώ και πολύ καιρό, αλλά είχε μείνει στάσιμο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο λόγος για τον Darryn Binder και τη μετάβασή του από την Moto3 κατευθείαν στη μεγάλη κατηγορία και την ομάδα της RNF, κάτι που επισημοποιήθηκε σήμερα.

Ο Ν. Αφρικανός, αδελφός του Brad Binder της KTM, θα γίνει ο δεύτερος (μετά τον Jack Miller το 2015) που θα κάνει αυτό το τολμηρό βήμα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η ομάδα ανακοίνωσε και την WithU ως το μεγάλο της χορηγό για τα επόμενα τρία τουλάχιστον χρόνια.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 18:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon