.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 13:48

Το MotoGP και η ασέβεια των ομάδων προς τους ("μεγάλους" σε ηλικία) πιλότους

Ο οδηγός της Ducati στα WorldSBK, Scott Redding, λέει ότι ο τρόπος που το MotoGP χειρίζεται τους «ηλικιωμένους» πιλότους, μόνο σεβασμό δεν δείχνει.

Ο Scott Redding δεν είναι ξένος στο paddock του MotoGP, αφού αγωνίστηκε εκεί από το 2014 έως και το 2018.

Μάλιστα κατάφερε, οδηγώντας δορυφορικές Honda και Ducati, να ανέβει δύο φορές στο βάθρο, προτού περάσει την τελευταία του σεζόν στο πρωτάθλημα με μοτοσυκλέτα της Aprilia.

Το 2019 έκανε ένα πέρασμα στα BSB όπου και κατέκτησε με ευκολία τον τίτλο, για να φτάσει έτσι στο paddock των WorldSBK, εκεί όπου έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να πάρει 12 νίκες.

Ο Βρετανός αποκάλυψε ότι προσπάθησε να επιστρέψει στο MotoGP μετά τις καλές του εμφανίσεις στα WorldSBK, όμως συνάντησε δυσκολίες επειδή είναι 28 ετών!

«Για να είμαι ειλικρινής προσπάθησα να επιστρέψω στο MotoGP γιατί νοιώθω και ξέρω ότι πλέον είμαι διαφορετικός απ’ ότι ήμουν τότε», σχολίασε ο Redding.

«Νοιώθω ότι ποτέ δεν μου δόθηκε μια πραγματική ευκαιρία. Ποτέ δεν είχα στη διάθεσή μου μια μοτοσυκλέτα που θα μπορούσε να κερδίσει αγώνα».

MotoGP-aseveia-omadwn-oik2.jpg

«Ήμουν σε δορυφορικές για να παλεύω για τη δεκάδα. Δεν θέλω να αγωνίζομαι για τη δεκάδα όμως. Δεν είμαι εδώ γι’ αυτό».

«Επομένως αν είχα την ευκαιρία να βρεθώ σε μια μοτοσυκλέτα πεντάδας, θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά. Αλλά είμαι γέρος τώρα».

«Μίλησα με μερικές ομάδες και όλοι έλεγαν: είναι μεγάλος πια… είναι 28 ετών… φέρνουν μικρούς τώρα, αλλά εγώ δεν πιστεύω σ’ αυτό το σύστημα».

«Άνθρωποι σαν κι εμένα δουλέψαμε σκληρά σε όλη μας τη ζωή για να φτάσουμε στο MotoGP και να κερδίσουμε χρήματα. Θυσιάσαμε τη ζωή μας».

«Πλέον όμως πας στο MotoGP κι αν μέσα σε 1-2 χρόνια δεν καταφέρεις κάτι καλό σε διώχνουν».

«Άρα τα δίνεις όλα και αφοσιώνεσαι σε ένα στόχο και αυτό που παίρνεις είναι μια όχι και τόσο καλή μοτοσυκλέτα… και μετά τι;»

«Μετά πρέπει να κερδίσεις κάπως χρήματα, να βρεις δουλειά… δεν είναι δίκαιο, δεν δείχνεις έτσι σεβασμό στους οδηγούς».

«Θεωρώ ότι πρέπει να περάσεις τουλάχιστον 5 με 8 χρόνια στο MotoGP κι αν δεν τα καταφέρεις τότε να φύγεις».

«Αλλά τώρα τα πράγματα είναι τρελά και όλο και πιέζουν τους οδηγούς».

Ο Scott Redding θα παραμείνει στα WorldSBK και το 2022, αλλά θα φύγει από την εργοστασιακή Ducati για λογαριασμό της BMW.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 14:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon