.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010 08:29

Rally Pharaons - O Lopez κερδίζει!

 

Η Aprilia κυριαρχεί στην αιγυπτιακή έρημο

 



Ο Francisco “Chaleco” López κερδίζει στην κατηγορία των 450cc στο ράλι Pharaons 2010 και χαρίζει δυο νίκες σε δυο ειδικές για την Ιταλική μοτοσυκλέτα 4.5 στοχεύοντας το επόμενο ράλι Dakar.

El Alamein

Μετά από 2.562χιλ. στην Αίγυπτο, το 13ο ράλι Pharaons τελειώνει. Ο Chaleco López κερδίζει τα 450cc με την Aprilia. O Χιλιανός αναβάτης είναι δεύτερος στη συνολική κατάταξη, μόλις 8´24´´ πίσω από τον Coma και την 690cc μοτοσυκλέτα του: Μια απόδειξη των δυνατοτήτων του Tuareg 4.5 και του ταλέντου του Chaleco.

Η Aprilia ξεκίνησε τις δοκιμές της μοτοσυκλέτας στο ράλι Pharaons το 2008 και μετά από δυο χρόνια σκληρής δουλειάς από μηχανικούς και αναβάτες, έχουν πλέον προχωρήσει σε άλλο επίπεδο.

Το 2010 η χρονιά ξεκίνησε με την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη του Chaleco στο το ράλι Dakar, έπειτα ορισμένα προβλήματα στο Dubai υποχρέωσαν τους μηχανικούς να λύσουν κάποια θέματα κατανάλωσης βενζίνης το δυνατό συντομότερο. Έπειτα ο Χιλιανός αναβάτης πήγε με την Aprilia στην Τυνησία για να πάρει τη νίκη για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross Country, ξεπερνώντας τη δύναμη των KTM 690.

Βελτιώσεις και νίκες

Τα ράλι Σαρδηνίας και της Μπάχα  στην Ισπανία, είχαν ρόλο τεστ για τις νέες βελτιώσεις που είχαν ως αποτέλεσμα αλλαγές στο βάρος, το σασί και τη χαρτογράφηση του εγκεφάλου της μοτοσυκλέτας.

Τώρα στην Αίγυπτο, η ομάδα Aprilia Giofil καταφθάνει στο ράλι Pharaons 2010 με έξι μοτοσυκλέτες. Δυο νίκες σε δυο ειδικές απέδειξαν την προοπτική και τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας: ο Chaleco κέρδισε την πρώτη ειδική ενώ ο Gerard Farres την τρίτη.

Ο Gerard Farres και ο Alex Zanotti εγκατέλειψαν έπειτα από ατύχημα που είχαν στη ειδική τέσσερα και πέντε αντίστοιχα.

Ο Matteo Graziani επέστρεψε στους Αφρικανικούς αγώνες έπειτα από δυο χρόνια, κάνοντας έναν καλό αγώνα. Ο Ιταλός τερμάτισε τρίτος στα 450cc και έβδομος στη γενική κατάταξη.

Η διαφορά που έκανε στην αρχή του αγώνα, επέτρεψε στον Chaleco να κυριαρχήσει στην κατάταξη. Οι δυο τελευταίες ημέρες όμως ήταν προσαρμοσμένες περισσότερο για μεγαλύτερου κυβισμού μοτοσυκλέτες (690cc), με τον οδηγό να καταφέρνει να πάρει την νίκη στην κατηγορία του.

Μετά από αυτήν τη κατάταξη, η Aprilia Giofil εστιάζει τη δουλειά της στο επόμενο ράλι Dakar. Την περσινή χρονιά, η Aprilia σκαρφάλωσε στην 3η θέση της κατάταξης. Αυτή τη χρονιά η μάχη θα είναι δυσκολότερη. Η Aprilia εξελίσσει εδώ και αρκετό καιρό τη μοτοσυκλέτα, έχοντας στο δυναμικό της πολύ καλούς οδηγούς και αυτό είναι κάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Οι αναβάτες

Francisco López: “Είμαι χαρούμενος. Δυστυχώς οι δυο τελευταίες ημέρες δεν ήταν φτιαγμένες για το 450 μου, αλλά πιστεύω πώς το να είσαι 1ος στη γενική για τέσσερεις ημέρες δείχνει πως μπορούμε να φέρουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Είμαι 2ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 450 της FIM και 1ος σε αυτόν τον αγώνα. Αυτά είναι εξαίρετα αποτελέσματα.”

Matteo Graziani: “Ήταν ένας θετικός αγώνας για εμένα. Ένοιωσα σίγουρος με τη νέα μοτοσυκλέτα. Βλέποντας αναβάτες να πέφτουν σε καθημερινή βάση, αποφάσισα να τρέξω νορμάλ μέχρι τέλους. Είμαι ικανοποιημένος με την 3η θέση της κατάταξης.”

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 13:50

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ο Salvini σε διακοπές Husqvarna EWC 2011 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon