.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2010 07:09

David Fretigne

 

Παλεύει να προλάβει το Dakar

 


του Ανδρέα Γκλαβά
φωτό: BMW

Σε έναν αγώνα δρόμου με τον χρόνο έχει μπει ο David Fretigne, προκειμένου να προλάβει τον μεγάλο ετήσιο αγώνα του Dakar. Μετά το τρομακτικό του ατύχημα στο τελευταίο Rally Oillibya στο Μαρόκο, που τον έστειλε αναίσθητο και με απώλεια μνήμης να αναρρώνει σε Γαλλικό νοσοκομείο, θα πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να οδηγήσει τη νέα του BMW G450R Rally στο Dakar. Το ατύχημα έλαβε χώρα στο δεύτερο σκέλος του πρόσφατου αγώνα και του στοίχισε δύο σπασμένους σπονδύλους και πέντε ραγισμένα πλευρά και ο αγώνας της αποθεραπείας φαίνεται δύσκολος.

Ο ίδιος περιγράφει: “Οδηγούσα μέσα σε ένα νέφος σκόνης, πίσω από ένα Quad, και δεν μπόρεσα να δω ένα προειδοποιητικό σήμα. Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι, είναι να ξυπνάω δίπλα στον Stephane Peterhansel και τους νοσοκόμους, που είχαν ενεργοποιήσει την συσκευή έκτακτης ανάγκης μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον Stephane που έχασε χρόνο εξαιτίας μου και την οργάνωση που τελικά δεν προσμέτρησε τον χρόνο αυτό στα αποτελέσματα της μέρας του. Φαίνεται πως είχα μια άσχημη επαφή με το έδαφος, καθώς βρήκα τον προστατευτικό μου θώρακα σπασμένο στα δύο. Θέλω παράλληλα να ευχαριστήσω την ομάδα των γιατρών, που φρόντισαν για την άμεση μεταφορά μου στο Perpignan. Αυτή την στιγμή βρίσκομαι σε κανονική περίοδο αποθεραπείας, με αρκετή υπομονή και κάνοντας πολύ μικρά βήματα”.

Χωρίς κανείς να μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει, ούτε να διαψεύσει την συμμετοχή του στο επόμενο Dakar, το σίγουρο είναι πως ο Γάλλος θα δώσει έναν μεγάλο αγώνα πριν καν από την εκκίνηση του πραγματικού αγώνα, κι εμείς του ευχόμαστε το καλύτερο.


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Ανδρέας Γκλαβάς Γράφτηκε από Ανδρέας Γκλαβάς
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 13:48

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Loris Capirossi Toni Bou »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon