.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010 09:24

Honda NSF 100 Trophy

 

Pilota Campione!

 



Honda NSF100 HRC WORLD Trophy                                                       24-25.10.2010
ALBACETE- ΙΣΠΑΝΙΑ                                                                              



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ



Day 2 - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ!

Η δεύτερη μέρα του Παγκόσμιου Τελικού του Honda NSF100 HRC Trophy, περιλάμβανε τις Κατατακτήριες Δοκιμές και τον Ημιτελικό Αγώνα. Ο 10χρονος οδηγός μας μπήκε δυνατά στη διαδικασία των δοκιμαστικών και έδειξε ότι βρίσκεται με την αξία του σε με μία τέτοια διοργάνωση.
Ο Νότης κληρώθηκε να αγωνιστεί στο β group (18 αναβατών) των κατατακτήριων δοκιμαστικών, οπότε στάθηκε τυχερός γιατί η θερμοκρασία ήταν υψηλότερη εκείνη την ώρα και μπορούσε να οδηγήσει με περισσότερη σιγουριά.
Το άγχος του Νότη δεν τον άφησε να κάνει καλή εκκίνηση κι έτσι έμεινε στις πιο πίσω θέσεις που αυτομάτως σήμαινε και περισσότερη δουλειά. Όμως ο Νότης έβαλε το κεφάλι κάτω κι άρχισε να περνά δύο-δύο τους συναθλητές του. Σημειώνοντας τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο κατάφερε να τερματίσει στην 10η θέση, μένοντας για μία θέση έξω από τον μεγάλο τελικό, θέση που του στέρησε ένας αργότερος οδηγός που βρέθηκε σε μία στιγμή μπροστά του και τον ανάγκασε να κόψει ταχύτητα προκειμένου να αποφύγει την σύγκρουση. Ο Luca Marini στάθηκε άτυχος αφού είχε μια πτώση και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Ο μικρός Remy Garner έτρεξε κι αυτός στο ίδιο group και παρόλο που δεν είχε καμία προηγούμενη εμπειρία με αυτές τις μοτοσυκλέτες, βελτίωσε σημαντικά τον χρόνο του παραμένοντας όμως στις πίσω θέσεις.


Day 3 -  PILOTA CAMPIONE

O «Notis», ξεκίνησε από την πρώτη γραμμή, αφού είχε τον καλύτερο χρόνο του group. Αυτήν την φορά ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος και έκανε μια πολύ καλή εκκίνηση που τον έφερε στην πρώτη θέση. Οι μάχες ήταν πραγματικά σώμα με σώμα και οι μικροί κατά τα άλλα αναβάτες πολεμούσαν σαν να ήταν ο τελευταίος αγώνας της ζωής τους. Παρά τις συστάσεις που έκανε ο αλυτάρχης για αντιαθλητική συμπεριφορά (σπρωξίματα, επικίνδυνους συνεχόμενους ελιγμούς κ.α.) που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες,  εντούτοις δεν έλειψαν οι συγκρούσεις.
Ακόμα και στην ευθεία είχαμε πτώσεις που προήλθαν από την υπερπροσπάθεια που έκαναν όλοι για να αποσπάσουν μια καλύτερη θέση.
Ευτυχώς ο Νότης δεν είχε πτώση, όμως η εμπλοκή του με τον  Luca Marini  που τον «έσπρωξε» εκτός πίστας στον τελευταίο γύρο, είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει την 1η θέση και να τερματίσει 4ος  δίπλα στον Luca (αδελφού του Rossi ) με διαφορά μόλις 0.009 του δευτερολέπτου !!!
Ο  περήφανος Νότης ήταν φανερά στεναχωρημένος, αισθανόμενος ότι αδικήθηκε από την αντικανονική συμπεριφορά των συναθλητών του. Ο στόχος του ήταν μόνο η πρώτη θέση,  όμως κατάλαβε ότι έτσι είναι οι αγώνες και πρέπει να είναι χαρούμενος που κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα στους 36 γρηγορότερους μικρούς αναβάτες του κόσμου.

Ο Νότης δήλωσε,
Στεναχωρήθηκα πολύ γιατί ήθελα να κερδίσω αυτόν τον αγώνα και γιατί μπορούσα. Όλοι με χαιρετούσαν στο τέλος του αγώνα και μου έδιναν συγχαρητήρια αλλά εγώ έκλαιγα γιατί είναι αδικία να χάσω επειδή με έσπρωξε κάποιος άλλος. Μετά ήρθε  η μητέρα του Luca και με αγκάλιασε σφικτά και μου είπε να μην στεναχωριέμαι γιατί είμαι πολύ καλός και την άλλη φορά θα κερδίσω εγώ.
Τελικά μάλλον τα κατάφερα καλά. Τώρα όμως που τελείωσα μου λείπει η πίστα και δεν θέλω να γυρίσω πίσω στην Ελλάδα.

Ο Δ. Διατσίδης (manager – trainer) δήλωσε επίσης
Ήταν ένα υπέροχο τριήμερο, μια μοναδική εμπειρία και ένας ξεχωριστός αγώνας που θα μείνει βαθειά χαραγμένος στη μνήμη μας. Βρεθήκαμε μπροστά σ’ ένα πραγματικό φυτώριο με ταλέντα από όλες τις μεριές του κόσμου που μαζεύτηκαν για να δώσουν τον δικό τους αγώνα. Ο καθένας από αυτά τα παιδιά είχε τον προσωπικό του στόχο και τις δικές του προσδοκίες. Μίλησα με τον Garner (τον ζωντανό θρύλο των GP) ο οποίος έδειχνε ιδιαίτερα χαρούμενος που ο μικρός του γιός απλά βρέθηκε εκεί,  χωρίς καν να διακριθεί. Γι αυτόν και για πολλούς άλλους μετρούσε απλά η εμπειρία και η δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτόν τον θεσμό. Όσο για εμάς, όπως λέει και ο τίτλος ήταν μια πραγματική  αποκάλυψη. Ο Νότης ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και ξεχώρισε ανάμεσα στους συνομήλικούς του αλλά και απέναντι στα μεγαλύτερα παιδιά. Αγωνίστηκε με αποφασιστικότητα και τα νούμερα ήταν η τρανή απόδειξη ότι έχει γίνει καλή δουλειά όλη την χρονιά, υπάρχει ταλέντο και το σημαντικότερο ότι υπάρχει προοπτική. Είμαι ενθουσιασμένος για να μην πω ξετρελαμένος με όσα κατάφερε ο μικρός μας Νότης και είμαι σίγουρος ότι τα καλύτερα έρχονται.

Η Γενική Αυτοκινήτων και ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη θα προσπαθεί πάντα να δώσει την ευκαιρία σε όλους όσους πιστεύουν στο όνειρό τους.  Άλλωστε η φιλοσοφία της Honda βασίζεται στην δύναμη των ονείρων μας “The Power of Dreams”.  Αισθανόμαστε πραγματικά υπερήφανοι για την συμμετοχή μας στο Honda NSF100 HRC WORLD Trophy, που είναι και η πρώτη μας συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Ο Νότης Παπαπαύλου απέδειξε ότι βρίσκεται επάξια ανάμεσα στους 36 καλύτερους οδηγούς, σημειώνοντας μάλιστα τον 10ο καλύτερο χρόνο.



Το πιο ενθαρρυντικό είναι ότι υπάρχει μέλλον. Υπάρχουν περιθώρια εξέλιξης, βελτίωσης και ποιος ξέρει ίσως να είμαστε μπροστά σε έναν μελλοντικό αναβάτη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ή αλλιώς “Pilota Campione” όπως τον αποκάλεσαν  στην Albacete.  Είναι όμως ακόμα νωρίς και έχουμε μακρύ και δύσκολο δρόμο μέχρι τότε.  

Το επόμενο ραντεβού μας είναι στην Νότια Αφρική, όπου μετά από συνεννόηση με την Honda South Africa μας προσκάλεσαν να συμμετάσχουμε στον πρώτο αγώνα του εθνικού τους πρωταθλήματος.



RED Juniors!!!





Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 14:00

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda NSF100 HRC World Trophy Cal Crutchlow »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon