.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 15:38

Πως η Suzuki κινδυνεύει να χάσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή της!

Η δυσαρέσκεια του Joan Mir μετά τον αγώνα στην Aragon φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το ζήτημα του ride-height συστήματος που τόσο άργησε να έρθει στην ομάδα και το οποίο ακόμα δεν λειτουργεί ικανοποιητικά.

Πριν από αρκετούς μήνες, η ιδέα και μόνο ότι ο Joan Mir θα έφευγε από την ομάδα της Suzuki θα ακουγόταν αστεία.

Ο Ισπανός και η ομάδα έχουν ένα δυνατό δεσμό, ενώ πάνω στην GSX-RR – μια από τις καλύτερες μοτοσυκλέτες στο grid – ο Joan Mir κατέκτησε τον τίτλο πέρυσι.

Όμως εδώ και λίγους μήνες τα πράγματα έχουν αλλάξει και η δυσαρέσκεια στο γκαράζ της ομάδας δεν είχε περάσει απαρατήρητη σε διαφορετικές περιστάσεις (βλ. περισσότερα ΕΔΩ, ΕΔΩ ή ΕΔΩ)

Στο πρόσφατο Grand Prix της Aragon, η δυσφορία του Joan Mir έγινε ακόμα πιο έκδηλη, όταν στις δηλώσεις του έλεγε ότι ούτε και το βάθρο που πήρε δεν τον ικανοποίησε.

Από την άλλη ο Joan Mir ήταν τρίτος στην Aragon και πέρυσι (και στους δύο αγώνες) όμως εκείνες οι εμφανίσεις του τον εδραίωναν ως το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

mir-Suzuki-kindineuei-rtm2.jpg

Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά και το χειρότερο για τον Ισπανό είναι ότι δεν φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ.

«Τα έδωσα όλα κι όμως δεν ήταν αρκετό για τη νίκη», έλεγε φανερά χολωμένος ο Joan Mir μετά τον αγώνα της περασμένης Κυριακής στην Aragon.

«Το πρωί σηκώθηκα και σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να κερδίσω. Όμως τα πράγματα άλλαξαν. Σήμερα δεν ήταν η μέρα για να κερδίσω. Τα έδωσα όλα και με αυτή την προσπάθεια πήρα το βάθρο».

«Αυτά έχουν οι αγώνες. Άλλες φορές το 100% είναι αρκετό και άλλες όχι. Αν παίρναμε το καλύτερο από τη μοτοσυκλέτα θα ήμουν πιο κοντά στους πρώτους».

mir-Suzuki-kindineuei-rtm3.jpg

Η δυσαρέσκεια του Ισπανού συνεχίζει και επικεντρώνεται στο Ride-height σύστημα, το οποίο η Suzuki – τελευταία από όλους τους κατασκευαστές – άρχισε πλέον να χρησιμοποιεί.

Ήταν προφανές ότι οι οδηγοί της ομάδας ήταν δυσαρεστημένοι για την αργοπορία και τώρα φαίνεται ότι παρά τη δουλειά που κατέβαλε το εργοστάσιο, τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα.

«Πρέπει να κάνουμε κι άλλες αναλύσεις με το ride-height σύστημα», έλεγε μετά τον αγώνα ο Ισπανός. «Δεν το έβαλα στον αγώνα. Χάνουμε περισσότερα από αυτά που κερδίζουμε».

«Σε γενικές γραμμές είμαστε χαρούμενοι που το έχουμε, αλλά θέλει κι άλλη δουλειά στις λεπτομέρειες ώστε να ενσωματωθεί φυσικά και να μην το καταλαβαίνουμε στην οδήγηση».

«Όταν το χρησιμοποιείς στην επιτάχυνση κερδίζεις πολύ και όχι μόνο εκεί, αλλά και στην τελική ταχύτητα. Γι’ αυτό και θέλω να βρεθεί γρήγορα λύση ώστε να βελτιωθεί η μοτοσυκλέτα και να μειώσουμε τη διαφορά».

mir-Suzuki-kindineuei-rtm4.jpg

Ο χρόνος όμως είναι εναντίον του πλέον και η υπεράσπιση του περσινού τίτλου δείχνει να είναι πια ένας σχεδόν αδύνατος στόχος.

Ο Mir παραμένει χωρίς νίκη φέτος και το κακό είναι ότι η GSX-RR δεν έχει δείξει ικανή να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. «Η νίκη θα έρθει», επιβεβαιώνει ο Ισπανός.

«Πέρυσι πήρα τον τίτλο με μία νίκη. Φέτος είμαι καλύτερος οδηγός και κυνηγώ τις νίκες, παραμένοντας ήρεμος. Ξέρω ότι θα έρθουν. Όμως το να μειώσουμε τη διαφορά από τον Fabio δεν θα είναι εύκολο».

«Η διαφορά είναι μεγάλη και ο Fabio τα πηγαίνει πολύ καλά. Πρέπει να προσπαθήσουμε να μην κάνουμε τα πράγματα εύκολα γι’ αυτόν».

Όμως σε αυτό πρέπει να βοηθήσει και η Suzuki. Το εργοστάσιο, μαζί με την Aprilia, είναι στην τελευταία θέση των κατασκευαστών σε ό,τι αφορά στα χρήματα που δαπανούνται για το αγωνιστικό τμήμα.

mir-Suzuki-kindineuei-rtm5.jpg

Το γεγονός και μόνο ότι άργησε τόσο πολύ να δώσει το ride-height στους πιλότους του, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Ακόμα και η Aprilia έχει σημειώσει πρόοδο και αρχίζει και ξοδεύει περισσότερα χρήματα, με τις ευλογίες του Ομίλου Piaggio που άρχισε να δίνει το πράσινο φως για εκταμιεύσεις περισσότερων χρημάτων.

Τέλος, μην ξεχνάμε και τον αποφασιστικής σημασίας – κρίνοντας πια εκ του αποτελέσματος – ρόλο που έπαιζε στο εργοστάσιο ο Davide Brivio.

Η απουσία του στοίχισε στην Suzuki πολύ περισσότερο απ’ ό,τι υπολόγιζαν όταν τον άκουγαν στις αρχές του 2021 να τους ανακοινώνει ότι θα μεταβεί στο paddock της Formula 1.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 15:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon