.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 12:17

Mir – «Αυτή η Suzuki δεν είναι αρκετή για τον τίτλο!»

Για τον παγκόσμιο πρωταθλητή, τον Joan Mir, η τωρινή μοτοσυκλέτα της Suzuki δεν είναι αρκετή για να μπορέσει να παλέψει για τον τίτλο και φέτος.

Το χρόνιο πρόβλημα της Suzuki στον ένα γύρο, ακολουθεί τον Joan Mir και στο φετινό πρωτάθλημα. Για μια ακόμη φορά, στον πρόσφατο αγώνα της Ολλανδίας, ο Ισπανός χρειάστηκε να παλέψει από πιο πίσω, για να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο.

Ξεκινώντας από τη «χαμηλή» 10η θέση, ο Joan Mir χρειάστηκε να πάρει περισσότερα ρίσκα από τους αντιπάλους του, για να κερδίσει έδαφος και στο τέλος να πάρει το βάθρο, το τρίτο του για το 2021.

Κι ενώ το αποτέλεσμα αυτό είναι σημαντικό, ο Ισπανός σπεύδει να τονίσει ότι με το τωρινό σύνολο που έχει στη διάθεσή του, δεν είναι σε θέση να παλέψει για το πρωτάθλημα…

«Θα μας δώσει μια ώθηση αυτό το αποτέλεσμα για να είμαστε καλύτεροι στο δεύτερο μισό της σεζόν», σχολίασε ο Mir που έχει μια διαφορά 55 βαθμών από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Mir_Assen_6534.jpg

«Πάντως με αυτό το πακέτο που έχουμε τώρα, μάλλον δεν είναι αρκετό για να παλέψουμε για τον τίτλο. Θέλουμε δουλειά και πρέπει να βελτιωθούμε. Είμαι χαρούμενος για τον αγώνα αυτό, επειδή δεν θα μπορούσα να περιμένω ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

«Τόσο ο Maverick όσο και ο Fabio ήταν πάρα πολύ γρήγοροι και ήταν πολύ δύσκολο για μένα να μείνω κοντά τους. Έκανα αυτό που έπρεπε στους πρώτους γύρους και πάντα είναι δύσκολο… είναι σκέτος εφιάλτης να προσπαθήσεις να περάσεις Honda ή Ducati».

«Προσπάθησα όμως, έκανα έξυπνες προσπεράσεις αν και κάποιες φορές ήμουν στο όριο. Δεν ακούμπησα κανέναν, αλλά τους έκανα block-pass και λυπάμαι αλλά είναι δύσκολο. Ο Jack δεν θα είναι χαρούμενος με την block-pass αλλά είναι πολύ γρήγορος στην ευθεία και φρενάρει βαθιά. Είναι δύσκολο».

mir_assen_4342.jpg

Το σημαντικό για την Suzuki είναι να φέρει στο δεύτερο μισό το δικό της ολοκληρωμένο (μπροστά-πίσω) σύστημα εκκίνησης, όμως εξίσου σημαντικό είναι να βρει λύσεις και στον ένα γύρο.

«Πρώτα πρέπει να δούμε αυτό το σύστημα, διότι κάνει τη διαφορά σε πολλές πίστες. Μετά πρέπει να δουλέψουμε στις λεπτομέρειες της μοτοσυκλέτας που πάντα κάνουν τη διαφορά. Πρέπει να καταλάβουμε ότι χρειάζεται μια πιο δυνατή παρουσία στις κατατακτήριες».

«Τώρα κάνω χρόνο μέσα στον αγώνα που είναι περίπου ίδιος με αυτόν που κάνω στις κατατακτήριες, όπου και πιέζω υπερβολικά πολύ. Δεν είναι εύκολο να το κατανοήσουμε, αλλά θα βρούμε τη λύση».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 12:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon