.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021 16:19

Moto2 – Η Triumph ανανέωσε για τα επόμενα 3 χρόνια

Η Triumph θα συνεχίσει να είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής κινητήρων στη μεσαία κατηγορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος ταχύτητας μοτοσυκλετών.

Από το 2019 και μετά, η Moto2 έχει περάσει στη νέα εποχή της Triumph, η οποία με τους κινητήρες της των 765cc ήρθε να αντικαταστήσει τους 600cc της Honda.

Ο εν λόγω κινητήρας είναι μια ενισχυμένη έκδοση αγώνων που έχει τη βάση του στην Street Triple  RS αλλά αποδίδει γύρω στους 140 ίππους, περίπου 17% πιο ισχυρός από τον κινητήρα παραγωγής.

Με τους πιο δυνατούς και ροπάτους αυτούς κινητήρες, η Moto2 ήρθε ακόμα πιο κοντά στη μεγάλη κατηγορία, κάτι στο οποίο συνέβαλε αποφασιστικά και το αναβαθμισμένο ηλεκτρονικό πακέτο των μοτοσυκλετών της μεσαίας κατηγορίας.

Οι αλλαγές αυτές έδρασαν αποτελεσματικά και ήταν ευεργετικές για τους rookies της μεγάλης κατηγορίας τα δυο προηγούμενα χρόνια.

Το 2020 ο Alex Marquez – σε μια δύσκολη περίοδο για την Honda λόγω του τραυματισμού του αδερφού του – ήταν αυτός που χάριζε στο εργοστάσιο τα πρώτα του βάθρα.

Την ίδια χρονιά ένας άλλος rookie, ο Brad Binder, πανηγύριζε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία, με τον Ν. Αφρικανό να κερδίζει και τον «τρελό» αγώνα της Αυστρίας.

Παρόμοια αποτελέσματα έφερε και ο Jorge Martin και αποδεικνύει ότι η Moto2 – που στο παρελθόν κάποιοι την χαρακτήριζαν περιττή κατηγορία –  έχει αναβαθμιστεί σε σημαντικό βαθμό.

Οι επιτυχίες αυτές, αλλά και τα διάφορα ρεκόρ που έχουν σημειωθεί στην Moto2 από το 2019 και μετά, οδήγησαν τις δύο πλευρές να ανανεώσουν τη συνεργασία τους.

Έτσι, η μεσαία κατηγορία θα συνεχίσει να έχει κινητήρες της Triumph για τα επόμενα τρία χρόνια και τουλάχιστον μέχρι το 2024.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021 16:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon