.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021 17:39

MotoGP Silverstone ΕΔ2: Έπεσε, φοβηθήκαμε για τραυματισμό, αλλά ο Quartararo επέστρεψε κι έριξε μισό δευτερόλεπτο σε όλους!

Εντυπωσιακός ήταν ο Fabio Quartararo στα σημερινά δεύτερα ελεύθερα του Silverstone. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας είχε μια άσχημη πτώση με 75χλμ/ώρα και σηκώθηκε με έντονους μορφασμούς πόνου. Ωστόσο επανήλθε στην πίστα και στο τέλος ήταν μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος από τον δεύτερο!

Ο Fabio Quartararo κατάφερε να μας ενθουσιάσει αλλά και να μας ανησυχήσει ταυτόχρονα σε διάστημα 45 λεπτών.

Ο Γάλλος ήταν ο ένας από τους τρεις οδηγούς που κατάφεραν να σπάσουν το φράγμα των δύο λεπτών στα δεύτερα ελεύθερα της ημέρας, σημειώνοντας έναν πολύ καλό χρόνο στο 1:59,317.

Ωστόσο παραλίγο να αναγκαζόταν να μείνει εκτός του session, όταν είχε μια πτώση με λίγα χιλιόμετρα, από την οποία όμως σηκώθηκε με έντονους πόνους στον αστράγαλό του.

Ευτυχώς ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ήταν καλά και επέστρεψε, για να κλέψει την παράσταση και να αφήσει μισό δευτερόλεπτο πίσω του τον Jack Miller που πήρε τη δεύτερη θέση.

Πίσω από τον Αυστραλό ήταν μία ακόμα Ducati, αυτή του Jorge Martin, με τους δύο οδηγούς της Desmosedici να κάνουν χρόνους στο 1:59.

Ωστόσο ο Quartararo, ακόμα και με την άσχημη πτώση του, ήταν αρκετά πιο γρήγορους και έδειξε από νωρίς «τα δόντια του» στον ανταγωνισμό.

Μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου απέμεναν για το δίδυμο της Repsol Honda ώστε να σπάσει το φράγμα των δύο λεπτών.

Ο Pol Espargaro ήταν 4ος με χρόνο 2:00,035 και ο Marc Marquez πίσω του με διαφορά μόλις 16χιλ. από τον ομόσταυλό του.

Η Honda ξεκίνησε δυνατά στο Γύρο του Silverstone, αλλά μόνο ο χρόνος θα μας δείξει αν θα καταφέρουν να είναι ανταγωνιστικοί και στον αγώνα της Κυριακής.

Περίπου μισό δέκατο πίσω από τον Marquez ήταν ο Pecco Bagnaia, με τον Ιταλό να έχει πίσω του τον Aleix Espargaro της Aprilia.

Ο Aleix τα έβαλε σε κάποιο σημείο με τον αδερφό του, τον Pol, ο οποίος ήταν αργός στην αγωνιστική γραμμή και τα άκουσε από τον πιλότο της Aprilia.

Θέση στη δεκάδα πήραν και οι Brad Binder, Alex Rins αλλά και ο Valentino Rossi, ενώ και πάλι δεν τα πήγε καλά ο παγκόσμιος πρωταθλητής Joan Mir, που έμεινε 13ος.

MotoGP-FP2-Fabio-Quartararo-ght1.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021 17:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon