.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021 16:40

Austria MotoGP ΕΔ2 – Πρώτος με τεράστια διαφορά ο Iker Lecuona στο βρεγμένο!

Τα έδωσε όλα ο Iker Lecuona στα τελευταία λεπτά των ΕΔ2 και κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω του τον δεύτερο για 3.4 δευτερόλεπτα!!

Τι κι αν η πίστα δεν είχε στεγνώσει από τη νεροποντή (και το χαλάζι!) που ξεκίνησε 13 λεπτά πριν τελειώσουν τα δεύτερα ελεύθερα της μικρής κατηγορίας.

Ο Iker Lecuona και λίγοι ακόμα έβαλαν τα σλικ ελαστικά και ο Ισπανός, σαν να θέλει να αποδείξει κάτι, κατάφερε να κάνει χρόνο 1:27,520!

Και όχι… αυτός ο χρόνος δεν είναι καλός. Σίγουρα. Όμως για τα δεδομένα της πίστας και εν συγκρίσει με τους χρόνους των άλλων, ήταν απίστευτος!

Κι ενώ οι περισσότεροι ήταν στο 1:31 και 1:32, ο Lecuona έκανε αυτό τον καταπληκτικό χρόνο κι άφησε ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά οχτώ πιλότους εκτός του 107% της πρόκρισης!

Και όχι τυχαία ονόματα, αλλά πιλότους όπως ο Miguel Oliveira, ο Pecco Bagnaia, ο Joan Mir και ο Valentino Rossi.

Επιπλέον ο Iker Lecuona έβγαλε και πολλή δουλειά στο βρεγμένο, αφού είχε τους περισσότερους γύρους από κάθε άλλον στην πίστα.

Προφανώς θα ελπίζει σε αντίστοιχες συνθήκες την Κυριακή, κάτι που δεν αποκλείεται αφού ο καιρός εκεί αποδεικνύεται ιδιαίτερα ασταθής.

Ο δεύτερος ταχύτερος στο βρεγμένο ήταν ο κάτοχος του νέου απόλυτου ρεκόρ πίστας, ο Johann Zarco, που ήταν 3.4’’ πίσω από τον Lecuona!

Καλά στοιχεία σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης έδειξε και η Aprilia, με τον Aleix Espargaro να παίρνει την τρίτη θέση.

Η βρεγμένη πίστα ισορρόπησε πολύ τα πράγματα σίγουρα. Ο Marc Marquez ήταν τέταρτος, ενώ ο Jack Miller έκλεισε την πεντάδα.

Ο Αυστραλός έβαλε κι αυτός σλικ ελαστικά και σχεδόν πάντα είναι καλός σε τέτοιες συνθήκες, αυτή τη φορά όμως είδε τον Lecuona να είναι κατά 4.2’’ πιο γρήγορος από αυτόν!

results_FP2_Austria_2021_dfw2.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021 16:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon