.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 14:49

Οι τελευταίες φήμες στο MotoGP: Ο Vinales στην VR46, ο Jonathan Rea στην Yamaha και πολλά ακόμη!

Για μία ακόμη φορά οι φήμες για τα μεταγραφικά κυριαρχούν στο MotoGP, με μερικές πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες! Λάβετε υπόψη όμως ότι όλα τα παρακάτω είναι ακόμα στο στάδιο των φημών και τίποτα δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμα.

Το 2021 κανονικά δεν θα ήταν μια χρονιά γεμάτη φήμες και μεταγραφικά σενάρια. Οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν όμως μετά την απόφαση του Maverick Vinales να ζητήσει να φύγει από την Yamaha, ένα αίτημα που εγκρίθηκε από τους μπλε. Κι έτσι όλοι ψάχνουμε να δούμε που θα καταλήξει ο Ισπανός, αν και αρχικά όλοι ήμασταν σίγουροι ότι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του θα ήταν η Aprilia.

Μάλιστα πολλές αξιόπιστες πηγές μιλούσαν ακόμα και για προσύμφωνο του Vinales με την ομάδα, κάτι που όμως τελικά δεν επιβεβαιώνεται για την ώρα. Ίσα-ίσα, η σιγή ιχθύος που τηρείται από την πλευρά των Ιταλών δηλώνει ότι εν τέλει ο Ισπανός δεν είναι τόσο κοντά στο να πάρει θέση στο πλάι του Aleix Espargaro το ’22.

Και κάπως έτσι συζητάμε για το αν τελικά ο Maverick Vinales θα γίνει υπάλληλος του πρώην ομόσταυλού του στην Yamaha, του Valentino Rossi, οδηγώντας για την VR46 το 2022! Μια κίνηση που θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη, αφού η ακαδημία του Rossi είναι αποκλειστικά για Ιταλούς οδηγούς.

Επιπλέον όλοι οι οδηγοί της ακαδημίας έχουν κοινούς χορηγούς την Dainese και την AGV, κάτι που σημαίνει ότι ο Maverick Vinales θα πρέπει να σπάσει τους χρόνιους δεσμούς του με την Arai και την Alpinestars. Πάντως το πιο πιθανό σενάριο είναι να καταλήξει – έστω και με καθυστέρηση – στην Aprilia, και στην VR46 να πάρουν θέση οι Luca Marini και Marco Bezzecchi.

yam_2021_321.jpg

Κάτι ακόμα που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι όλοι οι αναβάτες της ακαδημίας έχουν μετακομίσει κοντά στην Tavullia για να παίρνουν μέρος στις προπονήσεις στο ράντσο του Valentino Rossi και σε άλλες εκδηλώσεις. Έτσι ο Vinales θα έπρεπε να μετακομίσει από την Ανδόρρα για να είναι δίπλα στους υπόλοιπους.

Εκτός βέβαια κι αν σε όλα τα παραπάνω, ο ατζέντης του και ο ίδιος καταφέρουν να κλείσουν μια συμφωνία που να εξαιρεί τον Ισπανό από όλες τις παραπάνω υποχρεώσεις.

Συνεχίζοντας με τις φήμες μένουμε στην Yamaha και στην κενή θέση που αφήνει ο Vinales. Σύμφωνα με πρόσφατα ρεπορτάζ του Sky Sports IT, υπάρχει πιθανότητα να δούμε τον 6 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή WSBK πάνω στην M1 της Petronas Yamaha! Ακόμα μια φήμη που το πιο πιθανό είναι να μην υλοποιηθεί.

Ευσεβείς πόθοι που δύσκολα θα πραγματοποιηθούν. Ο Jonathan Rea θα είναι 35 ετών το 2022, ενώ έχει υπογράψει κι ένα πολυετές συμβόλαιο με την Kawasaki για να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα. Επομένως αν η Yamaha θέλει τον Ιρλανδό θα πρέπει να πληρώσει πάρα πολλά χρήματα για να σπάσει το συμβόλαιό του.

yam_2021_125.jpg

Στη συνέχεια θα πρέπει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις σε μισθό ενός 6 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, αλλά και να περιμένει ότι θα προσαρμοστεί (στα 35 του) στη μεγάλη κατηγορία αρκετά γρήγορα για να ξεκινήσει να φέρνει αποτελέσματα.

Σε αυτή την ηλικία, λογικά δεν θα έχει παραπάνω από 2-3 χρόνια σε υψηλό επίπεδο, εκτός κι αν καταφέρει να πετύχει το μικρό θαύμα του Valentino Rossi. Από την άλλη ξέρει καλά ότι και στα 40 ακόμα θα μπορεί να διεκδικεί τίτλους και νίκες στα WSBK. Άλλωστε το παράδειγμα του Max Biaggi δεν είναι και τόσο μακρινό…

Συν τοις άλλοις, μια τέτοια κίνηση θα πήγαινε ενάντια στην πολιτική της Petronas να αναδεικνύει νεαρά ταλέντα στο MotoGP. Για χάρη του Valentino Rossi ξέφυγαν από αυτό το μονοπάτι. Θα το έκαναν για χάρη του Jonathan Rea; Πολύ δύσκολα. Υπάρχουν άλλωστε πολλές επιλογές, όπως ο Jake Dixon, o Raul Fernandez, ο Joe Roberts, ο Xavi Vierge, ο Augusto Fernandez ή ο Garrett Gerloff.

Ο τελευταίος πέρασε μια «συνέντευξη» πρόσφατα, παίρνοντας τη θέση του Franco Morbidelli στην Ολλανδία, ενώ και η Dorna θα ήταν εξαιρετικά ικανοποιημένη με την έλευση ενός Αμερικανού στη μεγάλη κατηγορία. Οπότε ίσως έχει το προβάδισμα σε σχέση με τους άλλους.

yam_2021_478.jpg

Περνάμε σε ακόμα πιο «τρελές» φήμες από το paddock και πάμε στην περίπτωση της Suzuki. Το εργοστάσιο δεν έχει τα αποτελέσματα που θα περίμενε, στην πρώτη χρονιά χωρίς την ηγεσία του Davide Brivio στο γκαράζ. Στο πρώτο μισό ο Alex Rins είχε πολλές πτώσεις και ο Joan Mir μόλις τρία βάθρα σε εννέα αγώνες.

Το ποσοστό του 33% για έναν παγκόσμιο πρωταθλητή σίγουρα δεν είναι κάτι το αξιοζήλευτο. Το θετικό είναι ότι το εργοστάσιο ετοιμάζεται να φέρει το ride-height σύστημα, ενώ και στο δεύτερο μισό υπάρχουν πίστες ευνοϊκές για την GSX-RR, όπως η Αυστρία, το Misano ή η Valencia.

Οι φήμες θέλουν την Yamaha να προσπαθεί να πάρει έναν από τους δύο πιλότους της ομάδας. Οπωσδήποτε είναι ένα σενάριο που αγγίζει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο ποτέ μην λες ποτέ στο MotoGP. Άλλωστε ειλικρινά ποιος περίμενε στην αρχή της χρονιάς ότι ο Maverick Vinales θα έφευγε από την Yamaha μετά από 9 αγώνες;

suz_2021_234.jpg

Εδώ που είμαστε βέβαια, η Yamaha δείχνει να προσπαθεί να προσεγγίσει και να κυνηγά τον οποιονδήποτε. Πρόσφατα προσπάθησε να αποσπάσει την υπογραφή του Miguel Oliveira, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Γιατί, λοιπόν, να θεωρούνται εκτός εξίσωσης οι Joan Mir και Alex Rins;

Το θέμα σε αυτή την περίπτωση δεν είναι αν θέλει η Yamaha, που δεν αποκλείεται ήδη να έχει κάνει κάποιες πρώτες προσεγγίσεις. Το θέμα είναι αν οι Ισπανοί ενδιαφέρονται για μια τέτοια κίνηση και αν επιθυμούν να φύγουν από την Suzuki, διαβλέποντας μια πιθανή περίοδο παρακμής στο επόμενο διάστημα, χωρίς την παρουσία κάποιου ικανού αντικαταστάτη του Brivio.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 14:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon