.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021 13:44

Marquez – «Η νίκη αυτή αντισταθμίζει όλα όσα πέρασα!»

Ο Marc Marquez τονίζει ότι η σπουδαία χτεσινή του νίκη στο Grand Prix της Γερμανίας, αντισταθμίζει όλα όσα πέρασε εξαιτίας του τραυματισμού του το περασμένο διάστημα.

Ο Ισπανός άντεξε στην αρχή του αγώνα την πίεση του Miguel Oliveira και πήρε τελικά τη νίκη, την πρώτη δική του και της Honda εδώ και 581 ημέρες!

Μια νίκη που έρχεται μετά την αναγκαστική του απουσία από όλο σχεδόν το περσινό πρωτάθλημα, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του. Ένας τραυματισμός στο δεξί χέρι που απαιτήθηκαν τρεις εγχειρήσεις, ιατρικά λάθη, αλλαγή ιατρικού team και πολλές θυσίες από τον ίδιο, για να ξεπεραστεί.

Όταν επέστρεψε και πάλι στους αγώνες, στο φετινό GP της Πορτογαλίας, ο Marc δεν ήταν ποτέ ο γνώριμος, παλιός καλός του εαυτός. Τα προβλήματα με το τραυματισμένο χέρι του όμως, δεν ήταν τόσο φανερά στην αριστερόστροφη πίστα του Sachsenring.

Κι έτσι ο Marc Marquez πήρε την 11η συνεχόμενη νίκη του στην Γερμανική πίστα, σε όλες τις κατηγορίες. Ο ίδιος παρουσιάστηκε προσγειωμένος μετά την επιτυχία του, λέγοντας πως γνωρίζει ότι δεν θα είναι όλα εύκολα από εδώ και πέρα.

«Αυτή η νίκη αντισταθμίζει όλα όσα πέρασα», σχολίασε. «Δεν σημαίνει όμως ότι όλα τελείωσαν τώρα. Όμως όταν βλέπεις ότι πετυχαίνεις κάποια πράγματα, ότι δεν είναι τίποτα αδύνατον, όλο αυτό σου δίνει έξτρα κίνητρο».

marc_race_sach1.jpg

«Πρέπει να πω ότι τόσο εγώ, όσο και η Honda, ήμασταν με λαμπάκι αλλά τώρα γεμίσαμε βενζίνη κι αυτή η νίκη θα μας δώσει επιπλέον ώθηση στους επόμενους αγώνες».

«Στην Ολλανδία θα επιστρέψουμε και πάλι στην κανονικότητα, αλλά ελπίζω ότι μετά το διάλειμμα θα κάνω μερικούς καλούς αγώνες».

Ο Marc Marquez έλεγε μετά τις κατατακτήριες ότι δεν σκεφτόταν τη νίκη, ήταν όμως πεπεισμένος ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει καλές θέσεις και ίσως ένα βάθρο.

Σίγουρα πάντως, λόγω της παράδοσης που έχει χτίσει στην πίστα, ο Ισπανός παραδέχτηκε ότι η πίεση ήταν αρκετά μεγάλη.

«Ναι σίγουρα υπήρχε πίεση, αλλά πίεζα κι εγώ τον εαυτό μου. Σήμερα φοβόμουν ότι θα έχανα μια χρυσή ευκαιρία που δεν ήξερα πότε πάλι θα μου παρουσιαζόταν».

«Την έχασα στο Le Mans (σ.σ. έπεσε ενώ ήταν πρώτος και με διαφορά στον flag to flag αγώνα) και δεν ήθελα να τη χάσω και πάλι. Δεν ήταν η νίκη το θέμα, αλλά το να κάνω έναν καλό αγώνα και να βρεθώ στο βάθρο. Αυτή την πίεση έβαλα στον εαυτό μου».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021 13:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon