.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 17:06

Sachsenring GP Κατατακτήριες – Γάλλος στην pole position, αλλά όχι αυτός που οι περισσότεροι θα περίμεναν! Σούπερ Zarco!

Τη δεύτερή του pole position με την Ducati πήρε σήμερα στις κατατακτήριες δοκιμές του Sachsenring ο Johann Zarco, την ώρα που η Aprilia έπαιρνε μια ιστορική πρώτη σειρά με τον Aleix Espargaro!

Εκπληκτικός ήταν σήμερα, στο «καυτό» Sachsenring, ο Johann Zarco, ο οποίος πήρε την pole position για να πέσει μερικά δευτερόλεπτα αργότερα!

Οι κατατακτήριες είχαν ένταση, αφού αρκετοί οδηγοί διαμαρτύρονταν για άλλους που ήταν αργοί στην αγωνιστική γραμμή. Σε κάποια στιγμή, ο Petrucci σήκωσε το μεσαίο του δάχτυλο στον Bastianini, ενώ κι άλλοι (A.Marquez/Bagnaia/Quartararo/A.Espargaro) δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους.

Συν τοις άλλοις, ειδικά στα τελευταία λεπτά, πολλοί έχασαν και την ευκαιρία να κάνουν καλούς χρόνους, επειδή είχαμε πτώσεις και κίτρινες σημαίες που ανάγκασαν τους πιλότους να κόψουν.

Ο Zarco θα ξεκινήσει από την pole, σε μια δύσκολη για την Ducati πίστα και θα προσπαθήσει να πάρει την πρώτη του νίκη στο MotoGP, θυμίζοντάς μας τον χαρακτηριστικό τρόπο με τον οποίο πανηγυρίζει (backflip).

quartararooo.jpg

Επιπλέον είχαμε ακόμα 1-2 με Γάλλους στην πρώτη θέση στη μεγάλη κατηγορία, με τον Fabio Quartararo – που πολλοί περίμεναν αυτόν στην pole – να παίρνει τη 2η θέση μόλις 11χιλ. πίσω από τον συμπατριώτη του. Χαράς ευαγγέλια για τους Γάλλους, καθώς οι οδηγοί τους βρίσκονται και στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Από την άλλη, ιστορικές στιγμές ζει η Aprilia, που βλέπει μοτοσυκλέτα της στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, 21 χρόνια μετά την τελευταία φορά (Jeremy McWilliams). Η ομάδα και ο Aleix Espargaro έχουν βάλει γερές βάσεις για να διεκδικήσουν κι ένα ιστορικό βάθρο αύριο.

Αυτός που ανοίγει τη δεύτερη σειρά είναι ο Jack Miller, ο οποίος κυνήγησε και την pole αλλά ένα λάθος στο τέλος τον άφησε τέταρτο. Το θέμα για τις Ducati είναι ότι στο και στο Sachsenring παρουσιάζονται ανταγωνιστικές, παρά το ότι η πίστα δεν έχει τις μεγάλες ευθείες.

Περιμένουμε να δούμε αύριο τι προβάδισμα θα καταφέρουν να πάρουν στην εκκίνηση του αγώνα, με το ενδιαφέρον να είναι ότι έχουμε κόκκινες μοτοσυκλέτες σε κάθε πρώτη θέση κάθε σειράς!

marc_20h.jpg

Το ρεκόρ του στο Sachsenring και στις pole positions έχασε ο Marc Marquez, ο οποίος πήρε την 5η θέση, ενώ μαζί του στη δεύτερη σειρά είναι ο Miguel Oliveira.

Ο Πορτογάλος όχι μόνο είναι ο μοναδικός πιλότος της ΚΤΜ στην πρώτη εξάδα, αλλά είναι και με μεγάλη διαφορά ο καλύτερος εκπρόσωπος των Αυστριακών, αφού ο επόμενος οδηγός του εργοστασίου είναι στην 15η θέση (Binder)! Πάντως ίσως δεχτεί ποινή, επειδή ήταν αργός στην αγωνιστική γραμμή.

martin_1d.jpg

Την τρίτη σειρά ανοίγει η Ducati του Jorge Martin, μπροστά από τις Honda των Pol Espargaro (πέρασε επιτυχώς από τις ΚΑΤ1) και Takaaki Nakagami. Ο Pollycio ξεπέρασε τρεις πτώσεις για να πάρει αυτή την 8η θέση, ενώ παράλληλα οδηγεί έχοντας καλύψει την μπότα του με αλουμινόχαρτο, λόγω της μεγάλης θερμότητας από την εξάτμιση!

O Taka είχε μια πτώση στο τέλος, η οποία εμπόδισε μερικούς άλλους να βελτιώσουν το χρόνο τους. Ο Bagnaia πήρε την 10η θέση, μπροστά από τον Alex Rins που πέρασε πρώτος από τις ΚΑΤ1 και τον Alex Marquez που θα ξεκινήσει 12ος τον αυριανό αγώνα.

MotoGP_quali.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 17:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon