.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 12:31

Sachsenring GP ΕΔ3 – Οι δέκα πρώτοι στα τρία δέκατα! Ταχύτερος ο Quartararo, στις ΚΑΤ1 Mir-Morbido-Vinales-Rins-Rossi

Ο Fabio Quartararo πήρε την πρώτη θέση στις ΕΔ3, καθώς δυνατά ονόματα έμειναν εκτός δεκάδας και θα δώσουν τη μάχη στις ΚΑΤ1 σε λίγες ώρες!

Μετά και το τέλος της σημερινής ημέρας, ο Fabio Quartararo φαίνεται ότι μπορεί να είναι αυτός που θα πάρει το ρεκόρ pole position του Marc Marquez στο Sachsenring.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δείχνει ως ο πιλότος που είναι περισσότερο κοντά από κάθε άλλον στο να βάλει στοπ στο σερί των 10 συνεχόμενων pole που έχει στην πίστα αυτή ο Ισπανός της Repsol Honda.

Ο Fabio είχε πολύ καλό ρυθμό σήμερα το πρωί, μέχρι που στο τέλος των ΕΔ3 έβαλε το μαλακό πίσω ελαστικό κι έγραψε το 1:20,348 παίρνοντας την 1η θέση και πλησιάζοντας στα δύο δέκατα το ρεκόρ του Marc.

Οι πρώτοι δέκα της μεγάλης κατηγορίας ήταν απίστευτα κοντά ο ένας στον άλλον σε χρόνους, με αποτέλεσμα να μείνουν αρκετά μεγάλα ονόματα εκτός δεκάδας. Σε λίγη ώρα δεν αποκλείεται να δούμε και για πρώτη φορά χρόνο στο 1:19 στη Γερμανική πίστα!

Οι 12 πρώτοι είχαν μεταξύ τους διαφορά στα 4 δέκατα, ενώ οι πιλότοι στις 18 πρώτες θέσεις χωρίζονταν με μόλις 6 δέκατα διαφοράς, την ώρα που όλο το grid είχε απόσταση μεταξύ του στο 1,3’’!

Για μία ακόμη φορά φαίνεται πόσο πολύ έχει ανέβει το επίπεδο του ανταγωνισμού στο MotoGP.

miller_sach1.jpg

Ο Jack Miller πήρε τη δεύτερη θέση, με διαφορά στα 56 χιλιοστά από τον Γάλλο της Yamaha, ενώ μία ακόμα Ducati – του Johann Zarco – πήρε την τρίτη θέση.

Πραγματικά οι Ducati εντυπωσίασαν με δυνατούς χρόνους σε μια πίστα που δεν τους ταιριάζει.

Οι αναβαθμίσεις της ΚΤΜ φαίνεται ότι βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό τον Miguel Oliveira, ο οποίος πήρε την τέταρτη θέση. Απ’ όταν πήρε στα χέρια του το νέο πλαίσιο, ο νικητής της Καταλονίας δείχνει σταθερός και δυνατός στην πίστα.

Μάλιστα έκανε ακριβώς τον ίδιο χρόνο με τον Aleix Espargaro, ο οποίος όμως έμεινε 5ος, με τον δεύτερο ταχύτερο γύρο των δύο οδηγών να καθορίζει ποιος θα έπαιρνε την 4η θέση.

Πάντως και η Aprilia συνεχίζει να δείχνει πόσο πολύ έχει βελτιωθεί, αφού σε ένα τρομερά ανταγωνιστικό session έμεινε μόλις ένα δέκατο από την κορυφή!

martin_sachFP3.jpg

Ένας ακόμη που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Jorge Martin. Ο σκληροτράχηλος Ισπανός, μόλις στο δεύτερό του αγώνα μετά το σοβαρότατο τραυματισμό του, πήρε την 6η θέση.

Πιο πίσω ήταν ο Takaaki Nakagami, με τον Ιάπωνα να είναι η καλύτερη Honda έχοντας μια διαφορά στα δύο δέκατα από τον Quartararo.

Χτες ήταν απογοητευμένος, αφού δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από την τελευταία θέση. Η βραδινή δουλειά με το επιτελείο του όμως και οι αλλαγές που έγιναν, βοήθησαν τον Franscesco Bagnaia να πάρει την 8η θέση.

Ο Marc Marquez πήρε την 9η θέση παρά το ότι προσπάθησε για κάτι καλύτερο στα τελευταία λεπτά, ενώ του ακυρώθηκε κι ένας καλός χρόνος επειδή βγήκε εκτός πίστας. Ακριβώς πίσω του, με διαφορά στα 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ήταν ο μικρός του αδερφός, ο Alex Marquez.

MotoGP_FP3.jpg

Εκτός δεκάδας έμειναν οι δύο Suzuki, με τον Joan Mir 11ο (έχασε τη δεκάδα για 25 χιλιοστά) και τον Alex Rins 14ο. Ανάμεσά τους ήταν ο Franco Morbidelli και ο Maverick Vinales που είχε μια πτώση εφτά λεπτά πριν από το τέλος και δεν κατάφερε να μπει στους δέκα καλύτερους με τη δεύτερή του μοτοσυκλέτα. Στην 16η θέση έμεινε σήμερα ο Valentino Rossi.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 12:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon