.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 11:16

Marquez – Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα μένω στο MotoGP χωρίς να παλεύω για βάθρα ή νίκες, όπως ο Rossi!

Ο Marc Marquez λέει ότι δεν μπορεί να φανταστεί πως θα βρεθεί στη θέση του Valentino Rossi και θα μένει στο MotoGP χωρίς να έχει τη δυνατότητα να παλεύει για βάθρο ή νίκες!

Η φετινή σεζόν είναι η 26η του Valentino Rossi στα Grand Prix, συνάμα όμως είναι και μία από τις χειρότερές του, αφού έχει μόλις 15 βαθμούς μετά από εφτά αγώνες.

Ο θρυλικός Ιταλός, που ήταν μόλις στην 21η θέση μετά τη χτεσινή ημέρα στο Sachsening, θα αποφασίσει για το μέλλον του μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα του Ιουλίου.

Από την άλλη, ο άσπονδος εχθρός του, ο Marc Marquez, έχει εννέα χρόνια παρουσίας στη μεγάλη κατηγορία και είναι έναν μόλις τίτλο πίσω από τους εφτά που έχει κατακτήσει ο Valentino Rossi.

Ένα στόχο που αναμένεται να φτάσει και να ξεπεράσει, όταν επιστρέψει και πάλι στην καλή του φυσική κατάσταση.

marc_sach.jpg

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Marc τόνισε ότι ένα από τα μεγαλύτερα κίνητρά του για να συνεχίσει να αγωνίζεται, είναι η «γεύση» που έχουν τα βάθρα και οι νίκες.

«Από την ώρα που δεν θα μπορώ να παλεύω για βάθρα και νίκες, τότε θα έχει έρθει η ώρα να σκεφτώ πολλά πράγματα», έλεγε ο Ισπανός στο Sachsenring, όπου και είχε πάρει την 1η θέση στα πρώτα ελεύθερα.

«Όταν έχεις κερδίσει πολλά πρωταθλήματα και πολλούς αγώνες στο παρελθόν, χρειάζεσαι το κάτι παραπάνω σε κίνητρο όταν πλέον δεν έρχονται αυτές οι επιτυχίες. Ένας νικητής έχει ανάγκη αυτά τα συναισθήματα που σε πλημμυρίζουν όταν παίρνεις βάθρο ή νίκη. Και γι’ αυτό είμαι πολύ έκπληκτος με τον τρόπο που ο Valentino δέχεται αυτή την κατάσταση (σ.σ εννοεί που δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει βάθρα και νίκες). Παρ’ όλα αυτά το διασκεδάζει, ή έτσι τουλάχιστον δείχνει».

«Πάντως δεν μπορώ να με φανταστώ στην ίδια θέση… δεν ξέρω, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα μένω στο πρωτάθλημα χωρίς να έχω τη δυνατότητα να παλεύω για βάθρα και νίκες».

vale_sach22.jpg

Ο ίδιος ο Valentino λέει πως έχει νόημα η παραμονή του, αφού ελπίζει ότι θα έρθει η αγωνιστική του ανάσταση, αν και παραδέχεται ότι έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα, δεν το διασκεδάζει καθόλου.

«Φέτος συνέχισα για ήλπιζα ότι θα ήμουν περισσότερο ανταγωνιστικός. Ίσως όχι για να παλέψω για τον τίτλο, αλλά για να είμαι εκεί κοντά. Να κάνω καλούς αγώνες και να είμαι μέσα στην πεντάδα ή την κατάλληλη ημέρα να πάρω κάποιο βάθρο. Να είμαι εκεί κοντά και να είμαι πρωταγωνιστής».

«Επομένως έχει νόημα για μένα, όμως τα αποτελέσματα είναι χειρότερα απ’ ότι περιμέναμε και εννοείται ότι δεν μου αρέσει να αγωνίζομαι για την 16η ή την 20η θέση. Δεν είναι διασκεδαστικό».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 11:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon