.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 12:28

Sachsenring GP ΕΔ1 - Τρεις Honda στις 4 πρώτες θέσεις. Ο Marc Marquez ταχύτερος όλων!

Με χρόνο στο 1:21,660 ο Marc Marquez πήρε την πρώτη θέση στο ζεστό Sachsenring, με τους Fabio Quartararo και Takaaki Nakagami να τον ακολουθούν.

Σε πρώτη φάση ο Marc Marquez φαίνεται να δικαιώνει όλους όσοι τόνιζαν ότι στο Sachsenring θα είναι γρήγορος, κατακτώντας την πρώτη θέση στα πρώτα ελεύθερα.

Φυσικά πολλά μπορεί να αλλάξουν μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι, ωστόσο ο Ισπανός έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει το βάθρο και ίσως ακόμα και τη νίκη!

Η πρώτη θέση πέρασε στα χέρια του Ισπανού από τα πρώτα λεπτά των ΕΔ1 και οπωσδήποτε αυτό θα του έχει δώσει μια μεγάλη ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια.

Οι Honda γενικά – όπως ήταν αναμενόμενο – δείχνουν δυνατές στο Sachsenring και βλέπουμε τρεις τέτοιες μοτοσυκλέτες στην πρώτη τετράδα.

Αυτός που τους χάλασε το σερί και το 1-2-3 είναι ο συνήθης ύποπτος, ο Fabio Quartararo, ο οποίος ξεπέρασε χωρίς τραυματισμό μια πτώση.

Ο Marc Marquez έβαλε το νέο φέρινγκ της Honda (και νέο κράνος), αυτό που θυμίζει έως ένα βαθμό το αντίστοιχο της Yamaha και είναι περισσότερο πλατύ και με μεγαλύτερους αεραγωγούς.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Marc έκανε 24 γύρους και έγραψε τον καλύτερό του χρόνο στον τέταρτο, κάτι που υποδεικνύει ότι έχει ακόμα περιθώρια!

E4GcA37XEAUouuF.jpg

Πίσω του, με διαφορά 0.168’’ ήταν ο Fabio Quartararo, ενώ ο Takaaki Nakagami πήρε την 3η θέση. Ο Ιάπωνας είναι ο πιο δυνατός πιλότος της Honda φέτος και θέλει σίγουρα να κυνηγήσει ένα βάθρο στη Γερμανία.

Την 4η θέση πήρε ο Pol Espargaro, ο οποίος ήταν μόλις 74 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον Taka. Πίσω του ήταν ο αδερφός του, ο Aleix Espargaro, με 30 χιλιοστά να χωρίζουν τα δύο αδέρφια.

Την 6η θέση πήρε ο Jack Miller, μπροστά από τον Alex Rins που επέστρεψε μετά το ανόητο ατύχημα που είχε στη Βαρκελώνη και ελπίζει ότι μετά από καιρό θα τερματίσει επιτέλους αγώνα.

Το μεγάλο αουτσάιντερ της φετινής σεζόν, ο Johann Zarco, έκανε τον 8ο καλύτερο χρόνο σήμερα το πρωί, ενώ ο παγκόσμιος πρωταθλητής Joan Mir και ο Maverick Vinales έκλεισαν τη δεκάδα.

MotoGP_FP1.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 12:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon