.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 01 Ιουνίου 2021 15:30

Michelin - Όλα τα ρεκόρ έσπασαν στο Gran Premio d’Italia Oakley

Ήταν ένα ακόμα Σαββατοκύριακο με πολλά ρεκόρ για τη Michelin στον αγώνα Gran Premio d'Italia Oakley στο Mugello. Ο Fabio Quartararo επικράτησε στον αγώνα, σχεδόν από την αρχή μέχρι το τέλος, παίρνοντας τη γραμμή του τερματισμού μπροστά από το Miguel Oliveira (Red Bull KTM Factory Racing), που τερμάτισε στη δεύτερη θέση και το Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) που τερμάτισε στην τρίτη θέση αντίστοιχα. [Δελτίο Τύπου]

Στο Q2, ο Fabio Quartararo εκμεταλλευόμενος το εμπρός μεσαίο μείγμα γόμας και το πίσω μαλακό μείγμα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick, που φορούσε στη Yamaha YZR-M1, κατέγραψε ένα νέο ρεκόρ αγώνα με χρόνο 1'45.187, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ του Marc Marquez το 2019.

Στο FP3, ο Brad Binder κατέρριψε το ρεκόρ μέγιστης ταχύτητας στο MotoGP με την KTM RC16 του, όταν πέρασε από κομμάτι πίστας όπου η ταχύτητα παρακολουθείται στην ευθεία με 362.4 χλμ. /ώρα – πλησιάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ μέγιστης ταχύτητας MotoGP, το οποίο κατέχει ο Johann Zarco.

Στη συνέχεια του αγώνα και για να πετύχει hat-trick, ο Johann Zarco έσπασε το ρεκόρ αγώνα με χρόνο 1'46.810 καθώς προσπερνούσε τον Quartararo στο δεύτερο γύρο, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειώσει ο Marquez το 2013.

Και τέλος, το κερασάκι στην τούρτα για τη Michelin αποτέλεσε ένα ακόμα νέο ρεκόρ αγώνα με χρόνο 41’16.344 στο Mugello, κατά περίπου 16 δευτερόλεπτα γρηγορότερο από το προηγούμενο ρεκόρ, γεγονός που αποδεικνύει ξεκάθαρα την σταθερή πρόσφυση και αντοχή των ελαστικών MICHELIN Power Slick.

Σχολιάζοντας τον αγώνα αυτού του Σαββατοκύριακο, ο Piero Taramasso, Michelin Two-Wheel Motorsport Manager, δήλωσε: "Αρχικά, θέλω να πω ότι είμαστε όλοι πολύ λυπημένοι από τα τραγικά νέα για το θάνατο του αναβάτη του Moto3 Jason Dupasquier. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους στενούς του φίλους και τα μέλη της ομάδας του. Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους. Όσον αφορά τα ελαστικά μας, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τις επιδόσεις τους καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οι αναβάτες δοκίμασαν όλα τα μείγματα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick που φέραμε για τον αγώνα στο Mugello, κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών αυτό το Σαββατοκύριακο και τα σχόλια ήταν πολύ θετικά. Όπως λέει και το ρητό 'Στην πράξη φαίνεται η αξία' και με βάση τα αποτελέσματα, το γεγονός ότι καταφέραμε να καταρρίψουμε το ρεκόρ όλων των εποχών, το ρεκόρ αγώνα, το ρεκόρ μέγιστης ταχύτητας πίστας και το ρεκόρ χρόνου αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο, επιβεβαιώνουν τις εξαιρετικές επιδόσεις των ελαστικών MICHELIN Power Slick, όπως ήταν αναμενόμενο. Χαίρομαι επίσης που βλέπω ότι όλες οι ομάδες ήταν σε full ρυθμό το Σαββατοκύριακο - με τέσσερις διαφορετικούς κατασκευαστές στις πέντε πρώτες θέσεις του αγώνα – γεγονός που υπογραμμίζει την ευελιξία, εκτός από την πρόσφυση, την αίσθηση και τη σταθερότητα της γκάμας ελαστικών MICHELIN Power Slick για το 2021."

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon