.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 18:32

Ο νικητής του Dakar 2021, Kevin Benavides, στην ΚΤΜ!

Στα πορτοκαλιά ντύνεται ο αναβάτης που πήρε την πρώτη του νίκη στο πασίγνωστο ράλι με τη Honda πριν μερικούς μήνες.

Ο Αργεντίνος Kevin Benavides ολοκλήρωσε μια αναπάντεχη μεταγραφή από τη Honda στην ΚΤΜ, καθώς θα ενσωματωθεί στη Red Bull KTM Factory Racing με στόχο να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Cross-Country Rally.

Ο Benavides άρχισε να χτίζει την καριέρα του από το Enduro, καθώς αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Enduro το 2012 τερματίζοντας στην τέταρτη θέση.

Το 2015 στράφηκε στους αγώνες Ράλι με τη Honda, καταφέρνοντας σημαντικές νίκες σε διεθνείς αγώνες. Στο Dakar πήρε τη δεύτερη θέση το 2018, ενώ έναν χρόνο πριν είχε τερματίσει δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross-Country Rally.

Το 2021 έμελλε να είναι η τυχερή του χρονιά, καθώς κατάφερε να κερδίσει επιτέλους με το CRF450 Rally τον περίφημο αγώνα, γεγονός που τώρα τον φέρνει πίσω στην ΚΤΜ – παλιά του γνώριμη απο την εποχή του Enduro.

«Νιώθω τόσο ενθουσιασμένος που γίνομαι μέλος της Red Bull KTM Factory Racing Team, είναι μια πολύ μεγάλη αλλαγή για μένα,» είπε μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου ο Kevin Benavides.

«Ως νικητής του Dakar αυτή η κίνηση ανοίγει ένα σημαντικό νέο κεφάλαιο στην αγωνιστική μου καριέρα. Ήμουν ανέκαθεν θαυμαστής των μοτοσυκλετών της ΚΤΜ, της Red Bull και του πώς είναι οργανωμένη η ομάδα – πραγματικά πιστεύω πως είναι η καλύτερη επιλογή για μένα για να προχωρήσω την καριέρα μου και να διεκδικήσω περισσότερες νίκες σε Dakar και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πάντα απολάμβανα τις νέες προκλήσεις στη ζωή μου και αδημονώ να γνωρίσω την ομάδα, τη μοτοσυκλέτα και να πιέσω τον εαυτό μου ακόμη πιο σκληρά.

«Το πλάνο φέτος, αφού πρώτα επισκεφτώ για πρώτη φορά το εργοστάσιο στην Αυστρία, είναι να πάω στο Ντουμπάι για να πάρω χρόνο πάνω στη μοτοσυκλέτα και με την ομάδα. Ο στόχος μου είναι να προσπαθήσω να προσαρμοστώ στη μοτοσυκλέτα το ταχύτερο δυνατόν και να γνωριστώ με τους ανθρώπους της ομάδας μου ώστε να νιώθω άνετα και να αφοσιωθώ στην οδήγηση. Ελπίζω να μπορέσω να συνεχίσω το δικό μου πρόγραμμα προπόνησης – μου αρέσει να περνώ όσο περισσότερο χρόνο γίνεται με τις μοτοσυκλέτες μου, τόσο το αγωνιστικό ράλι, όσο και με motocross και enduro.


«Κοιτώντας μπροστά στον χρόνο, ο απόλυτος στόχος θα ήταν συνεχόμενα κερδισμένα Dakar. Ήμουν ήδη αρκετά τυχερός να έχω εργοστασιακή υποστήριξη στο Enduro πριν από πολλά χρόνια, έτσι το να γυρνώ ξανά πάνω σε μια ΚΤΜ με την εργοστασιακή ομάδα της Red Bull KTM είναι μεγάλη τιμή και όνειρο. Ευχαριστώ πραγματικά για την ευκαιρία, δεν βλέπω την ώρα να αρχίσουν οι αγώνες.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon