.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 15:31

MotoGP - Top-10 τελικών ταχυτήτων - Και η 350άρα έπιπτε ράι θρου...

Είναι λίγο αστείο… όχι, είναι πολύ αστείο, αλλά στα επίσημα -και στα ανεπίσημα- ρεκόρ τελικής ταχύτητας του MotoGP παίζεται ένα απίστευτο ιταλικό μονοπώλιο από πολλές μάλιστα πλευρές. Βλέπετε, οι Ιταλοί αγαπούν την ταχύτητα και αυτό δεν κρύβεται!

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Στις πρώτες δοκιμές του MotoGP για τη σεζόν 2021, που έγιναν στο Κατάρ, ο Johann Zarco, αναβάτης της Pramac Ducati, σημείωσε νέο «ανεπίσημο» -δηλαδή όχι σε κάποιο GP-, ρεκόρ τελικής ταχύτητας, γράφοντας 357,6 χλμ/ώρα!

Και κάπου εκεί, η διοργάνωση αποφάσισε να ανεβάσει στο site του Πρωταθλήματος ένα άρθρο με το TOP-10 των υψηλότερων τελικών ταχυτήτων στο MotoGP.

Το άρθρο θα μπορούσε να τελειώσει σε μία μόλις πρόταση.

«Η ιταλική Ducati, με Ιταλούς αναβάτες, στην ιταλική πίστα του Mugello, κατέχει ΚΑΙ ΤΙΣ 10 υψηλότερες τελικές ταχύτητες που έχουν σημειωθεί τα τελευταία 5 χρόνια στο MotoGP!»

Αυτά. Τι άλλο θέλετε; Περισσότερες λεπτομέρειες; Ας είναι.

Στο TOP-10 των τελικών ταχυτήτων που έχουν σημειωθεί σε αγώνα MotoGP, στην πρώτη θέση βρίσκουμε τον Andrea Dovizioso, με 356,7 χλμ/ώρα στα FP3 του 2019, ενώ ο Desmo-Dovi καταλαμβάνει και τις θέσεις 2 και 3.

Ακολουθεί στην 4η θέση ο Danilo Petrucci με 355,8 χλμ/ώρα στον αγώνα του 2018, ενώ η πρώτη πεντάδα κλείνει ξανά με Dovi, που συνολικά κατέχει 4 από τις 10 πρώτες θέσεις.

Έκτος είναι ο δοκιμαστής της Ducati, που ενίοτε τρέχει και ως wildcard, και 7ος ξανά ο Petrux. Όγδοος είναι ο Andrea Iannone, ενώ ο Pirro κατέχει τις θέσεις 9 και 10.

Buonanotte!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon