.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 15:54

Marc Marquez – Χάνει τους δύο πρώτους αγώνες MotoGP 2021

Λιγότερο από μια εβδομάδα πριν το πρώτο GP της χρονιάς, ο Marquez ανακοίνωσε πως προληπτικά θα αφήσει τους δύο πρώτους αγώνες στο Κατάρ.

Την Κυριακή 28 Μαρτίου παίρνει εκκίνηση το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 2021 με το Barwa Grand Prix of Qatar στην πίστα Losail International Circuit της πρωτεύουσας Ντόχα του εμιράτου.

Όπως μας τα έχει κάνει φέτος ο κορωνοϊός, οδεύουμε προς μια έναρξη με ουσιαστικά μόνο μια γεμάτη επίσημη δοκιμή από τους αναβάτες των ομάδων – στις αρχές Μαρτίου – και με πολλές άγνωστες παραμέτρους. Η μεγαλύτερη εξ αυτών ωστόσο δεν αφορά στην ετοιμότητα κάποιας μοτοσυκλέτας, αλλά στην φυσική κατάσταση του Marc Marquez, μεγάλου απόντα από το πρωτάθλημα του 2020 μετά το ατύχημά του στον εναρκτήριο περσινό αγώνα στη Jerez.

Η επιστροφή του στη δράση εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο γιοφύρι που έχει δει ποτέ η Άρτα, με δεκάδες έρχεται-δεν έρχεται, τρεις εγχειρήσεις και άφθονη αμφιβολία.

Τελικά άρχισε τους τελευταίους δύο μήνες να αχνοφαίνεται στο ορίζοντα η πολυπόθητη επιστροφή, ειδικότερα όταν η Honda δήλωσε τον Ισπανό στη λίστα συμμετοχών του εναρκτήριου αγώνα στο Κατάρ. Παρόλα αυτά τίποτε δεν ήταν σίγουρο αν και, αν διάβαζε κανείς τις επικεφαλίδες σε όλα τα σάιτ που ασχολούνται με το MotoGP μέχρι και το πρωί της Δευτέρας 22 Μαρτίου 2021, θα πίστευε πως πιθανότατα το RCV με τον αριθμό 93 θα ήταν κανονικότατα στημένο στη σχάρα εκκίνησης της Κυριακής 28/3.

Εν τέλει και αυτή η προοπτική απορρίφθηκε, αφού όπως ανακοινώνει επίσημα η ιστοσελίδα του πρωταθλήματος, η ιατρική επιτροπή που παρακολουθεί τον Marquez αποφάνθηκε πως ναι μεν πάει πολύ καλά η αποθεραπεία του, αλλά προτιμούν να μη ρισκάρουν τη συμμετοχή του βάζοντας το ταλαίπωρο κόκκαλο του δεξιού του χεριού στην υπέρτατη καταπόνηση ενός πλήρους αγώνα MotoGP.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, ο Marquez θα συνεχίσει την αποθεραπεία του και θα επανεξεταστεί στις 12 Απριλίου 2021.

Αυτό λέει όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται (χωρίς να το πει αυτολεξεί) πως ο Marquez χάνει και τον δεύτερο αγώνα της σεζόν που θα γίνει στην ίδια πίστα του Κατάρ στις 4 Απριλίου. Ο στόχος πλέον μεταφέρεται για το τρίτο GP του 2021, στην Algarve της Πορτογαλίας στις 18 Απριλίου.

Άντε με το καλό να έρθει, να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται μετά από έναν χρόνο απραξίας και να απολαύσουμε μάχες με την αγριεμένη πιτσιρικαρία του MotoGP που έφτασε ως τον θρόνο του 2020 και τον περιμένει πώς και πώς.

Πηγή: MotoGP

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon