.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 16:43

Brake porn: Οι νέες δαγκάνες της Brembo για το WorldSBK

Η Brembo έφερε στη δοκιμή WorldSBK του Misano νέες δαγκάνες με καταβολές από MotoGP προς δοκιμή.

Το Misano World Circuit “Marco Simoncelli” φιλοξένησε την επίσημη δοκιμή του 2021 MOTUL FIM Superbike World Championship και εκεί η Brembo είχε μιαν έκπληξη.

Έφερε τις νέες της δαγκάνες για μπροστινό φρένο, οι οποίες ξεχωρίζουν από τις ψύκτρες που έχουν εξωτερικά για να ρίχνουν αποδοτικότερα τη θερμοκρασία στα τακάκια που δέχονται εξωφρενική πίεση στις μάχες του WorldSBK.

Στο Misano ο πρώτος που τις δοκίμασε ήταν ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati, Scott Redding.

«Είναι η πρώτη φορά που ο Scott δοκίμασε αυτή τη δαγκάνα,» εξήγησε ο Franco Zonnedda της Brembo. «Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές την πρώτη μέρα, όταν και δοκίμασε τη δαγκάνα με τις ψύκτρες. Αυτές σαφώς και δεν είναι οι ιδανικές συνθήκες, στη Βαρκελώνη θα έχουμε πιο δύσκολες συνθήκες για να αξιολογήσουμε, πάντως είμαστε όλοι ικανοποιημένοι. Ο Scott ολοκλήρωσε τη δοκιμή χαρούμενος με τη νέα δαγκάνα, όπως και με τους νέους δίσκους. Αυτές οι δαγκάνες προέρχονται από μια έκδοση των MotoGP, αλλά αυτή είναι ειδικά σχεδιασμένη έκδοση για το WorldSBK. Είμαστε σίγουροι πως το σύστημα θα δουλέψει καλά και θα δώσει περισσότερη απόδοση στους αναβάτες.»

Ο Redding περιέγραψε τη δοκιμή των νέων Brembo ως εξής:

«Είχαμε κάποια μικρά πράγματα να δοκιμάσουμε, αλλά για τη Brembo είναι πολύ σημαντικά. Είχαμε κάποιες δαγκάνες που θα μας βοηθήσουν με τις θερμοκρασίες, αλλά εδώ δεν είμαστε στους 35 βαθμούς για να δούμε τη διαφορά, έτσι η απόδοσή τους ήταν η ίδια, κάτι που είναι πάντα καλό. Πρέπει πάντως να δούμε πώς συμπεριφέρονται σε πιο ζεστές συνθήκες, μα πρώτα θέλαμε μια πετυχημένη πρώτη δοκιμή, κάτι που σήμερα κάναμε και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό.»

Το πρόγραμμα προβλέπει δοκιμή των νέων Brembo και από άλλους αναβάτες στο κοντινό μέλλον.

Απολαύστε τις σε μερικά κοντινά πλάνα από τη Ducati Panigale V4R του Scott Redding.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon