.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 15:49

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro 2021 – Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας

Ήταν που ήταν κουτσουρεμένο, ήρθε η νέα έξαρση της πανδημίας στην Ουγγαρία και το αποτέλειωσε. Αναζητούνται ημερομηνίες μήπως και σωθεί η σεζόν.

Πέρυσι το παγκόσμιο SuperEnduro είχε προλάβει μετά βίας να ολοκληρωθεί, καθώς η ολοκλήρωσή του προβλεπόταν για τις αρχές Μαρτίου 2020. Ωστόσο μετά τον τέταρτο και προτελευταίο αγώνα της Ουγγαρίας, το καταληκτικό Πολωνικό GP δεν έγινε ποτέ και ο Billy Bolt της Husqvarna ανακηρύχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με συμπληρωμένα τα 4/5 του πρωταθλήματος.

Φέτος ωστόσο τα πράγματα δείχνουν πιο δύσκολα και το ενδεχόμενο να μην υπάρξει καν πρωταθλητής 2021 είναι πια το πιθανότερο σενάριο.

Το αρχικό πλάνο να γίνει από νωρίς η έναρξη της σεζόν του SuperEnduro 2021 στην Πολωνία, εκεί που θα τέλειωνε κανονικά η περασμένη χρονιά, ναυάγησε εν μέσω δεύτερων και τρίτων κυμάτων του κορωνοϊού, για να συρρικνωθεί τελικά το όλο πρωτάθλημα σε τρεις αγώνες, όλοι στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, Βουδαπέστη, στις αρχές του Απριλίου 2021.

Πλέον φαίνεται δεν θα γίνει ούτε καν αυτό, μιας και η Ουγγαρία βρίσκεται εκ νέου στα κόκκινα της πανδημίας καθώς ανακοινώθηκε επίσημα η αναβολή αυτής της τριάδας αγώνων.

Η FIM και η διοργανώτρια του SuperEnduro, ABC, δεν μιλούν για ματαίωση μα μόνο για αναβολή, δηλώνοντας πως εξερευνούν το ενδεχόμενο να γίνει το πρωτάθλημα. Ωστόσο τα πράγματα δείχνουν δύσκολα.

Φέτος είναι η χρονιά που FIM και WESS συμφιλιώθηκαν και από κοινού έφτιαξαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Hard Enduro, το οποίο ξεκινά στις 7 Μαΐου στην Πορτογαλία. Επιτέλους οι κορυφαίοι αναβάτες και εταιρείες Enduro του πλανήτη θα συναγωνίζονταν στο ίδιο πρωτάθλημα, ενώ και η Indoor εναλλακτική, το SuperEnduro αναμενόταν να έχει φέτος μια εισροή κορυφαίων αναβατών, με φήμες για συμμετοχές και από τον χώρο του EnduroGP.

Ωστόσο το SuperEnduro απαιτεί προπόνηση για τα συγκεκριμένα δεδομένα των μικρών πιστών σε στάδια, οπότε η λογική λέει πως αρκετοί πρωτοκλασσάτοι αναβάτες πλέον θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους στα μεγάλα παγκόσμια EnduroGP και Hard Enduro που αρχίζουν Ιούνιο το πρώτο και Μάιο το δεύτερο – και προσαρμόζονται πιο εύκολα στις συνθήκες, καθώς διεξάγονται σε ανοικτούς χώρους, με λιγότερες πιθανότητες ματαίωσης.

Αυτό αφήνει ένα πολύ μικρό χρονικό παράθυρο για να χωθεί ένα ενδεχόμενο SuperEnduro 2021, ενώ λιγοστεύουν και οι πιθανότητες να το ακολουθήσουν όλοι οι αναβάτες που αρχικά θα συμμετείχαν.

Πηγή: FIM SuperEnduro (Facebook)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon