.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 15:57

FIM - Η επίσημη θέση στην υπόθεση Sharni Pinfold

Η Αυστραλέζα αναβάτιδα αποχωρεί από τους αγώνες εξαιτίας έλλειψης σεβασμού προς τις γυναίκες, γεγονός που προκάλεσε την τοποθέτηση της Ομοσπονδίας.

“Η FIM δεν δέχεται κανενός είδους διακρίσεις προς τους αθλητές, ανεξαρτήτως φύλλου. Είμαστε μια μοτοσυκλετιστική οικογένεια, όλοι είναι ευσπρόσδεκτοι. Απρεπή ή ενοχλητικά σχόλια ή πράξεις δεν είναι ανεκτά. Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε όλους τους αναβάτες, να βοηθήσουμε να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να κρατήσουν ψηλά το κίνητρό τους. Η επιτροπή FIM Women in Motorcycling (CFM), σε συνεργασία με τη FIM και τα μέλη της, συνεχίζουν να εργάζονται σκληρά στο να βελτιώσουν την ισότητα των δύο φύλλων στο άθλημά μας σε όλα τα επίπεδα.”

Τάδε έφη η Nita Korhonen, πρόεδρος της CFM και καθ’ ύλην αρμόδια να μιλήσει επί του συγκεκριμένου θέματος εκ μέρους της FIM.

Θυμίζουμε πως πριν μερικές μέρες η 25χρονη Αυστραλέζα Sharni Pinfold ανακοίνωσε ξαφνικά την αποχώρησή της από την ενεργό αγωνιστική δράση, εξαιτίας ‘έλλειψης σεβασμού και υποτιμητικής αντιμετώπισης προς τις γυναίκες’.

Η ίδια η αθλήτρια ανταπαντά ως εξής:

“Από την εμπειρία της δικής μου πορείας, εύχομαι να μπορέσω να συνεισφέρω στην αναγνώριση των ασεβών και μισογυνιστικών συμπεριφορών προς τις γυναίκες. Πραγματικά ελπίζω να μπορέσω να συμβάλλω στην πολύ απαραίτητη βελτίωση σε όλη τη βιομηχανία μοτοσυκλέτας, όπως και κάθε άλλη βιομηχανία που συμπεριφέρεται διαφορετικά στις γυναίκες. Δεν είμαι μόνο εγώ, υπάρχουν πολλές άλλες γυναίκες που αντιμετωπίζουν κακή συμπεριφορά και ως αποτέλεσμα ελπίζω να δώσω τη δύναμη και σε άλλες να γνωρίζουν τη σημασία και την αξία τους.

“Θα ήταν εύκολο να αράξω και να δείχνω με το δάχτυλο προς τους υπευθύνους, μα αισθάνομαι πως η αληθινή δύναμη φαίνεται στο πώς αντιδράμε. Δεν είμαι εδώ να κάνω το θύμα, είμαι εδώ για να διεκδικήσω ό,τι είναι σωστό και να στείλω αυτό το μήνυμα έξω προς όλες τις γυναίκες. Είμαι ευγνώμων για τη στήριξη και τα μέτρα που έλαβε η FIM, με ξακάθαρη εστίαση στην ισότητα για όλους. Αυτό είναι που υποστηρίζω.”

Αυτή η απόφαση της Pinfold να αποχωρήσει ήρθε πάνω που η καριέρα της άρχιζε να ανθίζει, καθώς ήρθε στην Ευρώπη μόνη το 2017 και κυριολεκτικά έζησε μέσα στις πίστες μέχρι να φτάσει να εξασφαλίσει ένα συμβόλαιο στη Γερμανικό IDM για να αγωνιστεί στην κατηγορία SSP300 με Kawasaki Ninja 400. Μάλιστα λίγες εβδομάδες πριν την αναπάντεχη ανακοίνωση, γιόρταζε τη συμφωνία χορηγίας που μόλις είχε εξασφαλίσει με την Arai.

Και ξαφνικά, αντίο. Προφανώς οι λόγοι που την οδήγησαν εκεί θα πρέπει να ήταν πολύ σοβαροί και μας κάνει εντύπωση που ουδείς έχει αναφερθεί σε κάτι συγκεκριμένο.

Η ανακοίνωση της FIM, για παράδειγμα, αποτελεί ένα πολιτικώς ορθό μεν, ξύλινο κατασκεύασμα δε, από αυτά που παράγουν με τις ντουζίνες τα γραφεία Τύπου κάθε υπουργείου για να πουν κάτι χωρίς να λένε τίποτα.

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον πως στις κατ’ ιδίαν επικοινωνίες της Pinfold με τη FIM να δόθηκαν κάποιες συγκεκριμένες αναφορές ώστε να μπορεί να διερευνηθεί αν συνέβη κάτι επιλήψιμο. Διότι από εδώ έξω φαίνεται μια προσπάθεια να κρατηθεί όλο το ζήτημα μακριά από τη δημοσιότητα. Προφανέστατα το τελευταίο που θα ήθελε η FIM θα ήταν ένα #metoo στους αγώνες μοτοσυκλέτας.

Πηγή: FIM

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 16:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon