.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 10:17

H KTM επιστρέφει στο Παγκόσμιο Enduro!

Μετά τη συμφωνία FIM-WESS για κοινό πρωτάθλημα Hard Enduro, η ΚΤΜ επιστρέφει στο EnduroGP με έναν παλιό γνωστό.

Αν και τυπικά δεν ήταν καθαρά δικό της θέμα, η διαμάχη της FIM με τους διοργανωτές του World Enduro Super Series (WESS) αφορούσε εμμέσως και την ΚΤΜ, καθώς μαζί με τη Red Bull ήταν οι κινητήριες δυνάμεις πίσω από τον πετυχημένο θεσμό. Η δε απουσία της ΚΤΜ (και των «δικών της» Husqvarna και GasGas) από το επίσημο παγκόσμιο πρωτάθλημα, EnduroGP, ήταν μια ακόμη ένδειξη της υποβόσκουσας διαμάχης.

Πέρυσι ωστόσο στήθηκαν διπλωματικές γέφυρες μεταξύ των δύο πλευρών με πρωτεύοντα στόχο να επιστρέψει ξανά όλος ο κόσμος του Enduro σε έναν ενιαίο θεσμό, κάτι που είχε αποκτήσει επιτακτικό χαρακτήρα υπό τη συρρίκνωση του παγκοσμίου Enduro σε όλα τα επίπεδα – λίγα συμμετέχοντα εργοστάσια, μειωμένα έσοδα, αποχώρηση της διοργανώτριας ABC λόγω οικομομικής στενότητας.

Πριν λίγους μήνες η πρώτη πολυπόθητη συμφωνία επιτεύχθηκε με τις δύο πλευρές να ανακοινώνουν ένα νέο FIM Hard Enduro World Championship, ωστόσο το κόσμημα στο στέμμα του Enduro, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EnduroGP, ακόμη παρέμενε διχασμένο και λειψό.

Ώσπου φτάνουμε τη σημερινή (28/1), σημαντικότατη ανακοίνωση της ΚΤΜ, η οποία ξανανοίγει την πόρτα του EnduroGP με πάσα επισημότητα.

Josep Garcia Red Bull KTM Factory Racing
Josep Garcia

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EnduroGP και συγκεκριμένα στην κατηγορία E2, η Red Bull Factory Racing KTM θα συμμετάσχει κανονικά με αναβάτη τον Josep Garcia καβάλα σε ένα KTM 350 EXC-F.

Ο Ισπανός είχε κατακτήσει την κατηγορία αυτή του παγκοσμίου το 2017, πριν μεταπηδήσει στο WESS όπου έτρεξε για τρεις σεζόν, ταυτόχρονα με συμμετοχές στο Ισπανικό πρωτάθλημα και το ISDE – όπου έχει κερδίσει τρεις φορές στην κατηγορία Ε1 με τελευταία το 2019.

Ως σαφές δείγμα της επικείμενης συμφωνίας, KTM και Garcia έτρεξαν πέρυσι σε δύο αγώνες του EnduroGP, με τον Ισπανό μάλιστα να παίρνει και τη νίκη στο Πορτογαλικό GP τον περασμένο Νοέμβρη.

Φέτος το πρωτάθλημα, βαθύτατα επηρεασμένο κι αυτό από τα δεινά της πανδημίας, θα τρέξει σε μια διάρκεια έξι αγώνων ξεκινώντας από την Πορτογαλία στις 18-20 Ιουνίου 2021 και ολοκληρώνοντας στη Γαλλία τον Οκτώβριο.

Ο Garcia, εκτός από το EnduroGP, θα τρέξει και σε επιλεγμένους αγώνες του νέου παγκοσμίου Hard Enduro και στο Ισπανικό πρωτάθλημα Enduro.

Να που η πανδημία μπορεί να βγάλει και καλές ειδήσεις τελικά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon