.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 13:27

EnduroGP 2020, 3ος αγώνας, Πορτογαλία

Η μονομαχία των Freeman και Holcombe καλά κρατεί, με μπαλαντέρ στην Πορτογαλία τον επανεμφανιζόμενο Ισπανό Garcia και την ΚΤΜ.

Ο Jose Garcia αγωνιζόταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EnduroGP με τη Husqvarna, ώσπου τον δελέασε η Red Bull KTM Factory Racing Team για να μεταφερθεί στο WESS, όπου και έμεινε για δυο γεμάτες σεζόν. Φέτος, με το WESS να έχει πέσει θύμα του κορωνοϊού covid-19, βρήκε μια ωραία ευκαιρία να επιστρέψει στο παγκόσμιο για δύο αγώνες στην Πορτογαλία.

Το Acerbis GP of Portugal στη Marco de Canaveses είναι ο πρώτος από δύο σερί αγώνες που ουσιαστικά θα ολοκληρώσουν μια σεζόν πολύ περιορισμένη, οριακά στημένη για να μην ακυρωθεί ο φετινός θεσμός.

Χωρίς καθόλου θεατές και με το πρόγραμμα να έχει αλλάξει, μεταφέροντας το Akrapovic Super Test από παραδοσιακό βράδυ της Παρασκευής στις ειδικές του αγώνα το Σάββατο, η δράση ξεκίνησε όπως θα περιμέναμε, με τους δύο αναβάτες της Beta, Freeman και Holcombe να τα δίνουν όλα για τη νίκη.

Η σαββατιάτικη μεταξύ τους μάχη ήταν λυσσαλέα και κράτησε ως το τέλος της ημέρας και το τελευταίο τεστ, με νικητή τον Holcombe, δεύτερο τον Freeman και τρίτο από κοντά τον Garcia.

Έτσι τα δρώμενα της Κυριακής προδιέθεταν για ακόμη περισσότερη αγωνία. Όπερ και εγένετο, η τελευταία μέρα του GP είχε τα πάντα, με πρώτη και καλύτερη την απόλυτη ανατροπή. Ο Garcia άφησε πίσω τους μόνιμους πρωταγωνιστές της Beta και πήρε αυτός την πρωτιά, μάλιστα με τόση διαφορά στα χρονόμετρα που πανηγύρισε τη νίκη του GP!

Ωστόσο ο Ισπανός, μη έχοντας ξανατρέξει φέτος στο EnduroGP, δεν απειλεί τον τίτλο, όπου η κατάσταση παραμένει στην κόψη του ξυραφιού.

Ο Holcombe ήταν αυτός που βγήκε κερδισμένος, φεύγοντας από τον προτελευταίο αυτόν αγώνα με έναν βαθμό παραπάνω από τον Freeman, έτσι μεγάλωσε τη διαφορά στην κατάταξη στους 7 βαθμούς – 112 έναντι 105 για τους δύο αναβάτες της Beta.

Ο τίτλος της EnduroGP θα είναι αποκλειστικά μια μεταξύ τους υπόθεση, καθώς ο τρίτος, Andrea Verona (TM), δεν μπορεί να απειλείσει και πολύ από τους 76 βαθμούς που έχει ως τώρα – με 40 διαθέσιμους στο τελευταίο GP.

Ας δούμε τα αποτελέσματα κατά κατηγορία, αφού είδαμε τι έγινε στην κορυφή, EnduroGP.

E1

Το βάθρο του Verona του επέπρεψε να αυξήσει κατά άλλους δύο βαθμούς τη διαφορά του από τον βασικό αντίπαλο, Thomas Oldrato (Honda). Ωστόσο αυτή παραμένει μικρή στους 4 βαθμούς, τόσο ώστε το τελευταίο GP να είναι ορθάνοικτο σε όλα τα προγνωστικά.

Το ίδιο ισχύει σε μικρότερο βαθμό και για τον τρίτο, Antoine Magain (Sherco), που βρίσκεται 23 βαθμούς πίσω από τον δεύτερο και θεωρητικά έχει μαθηματικές βλέψεις για την πρωτιά.

Ε2

Αναμενόμενα ο Holcombe επικράτησε και στην κατηγορία του, μπροστά από τους Loic Larrieu (TM) και Daniel McCanney (Honda).

Με 117 βαθμούς ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής EnduroGP (2018-2019) οδεύει προς την πρώτη του κατάκτηση της Ε2, έχοντας ήδη πάρει τρεις φορές την Ε3.

Στην κατάταξη τον ακολουθεί Larrieu με 92 βαθμούς και ο McCanney με 86, ενώ ουδείς άλλος έχει μαθηματικά εφικτές βλέψεις τίτλος για φέτος.

Ε3

Με το απόλυτο των νικών συνέχισε στη νέα του κατηγορία για φέτος ο Freeman, προσθέτοντας άλλους 40 βαθμούς στους 80 που ήδη είχε από τα προηγούμενα δύο GP.

Αυτό τον χρίζει ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο, με μόνο εμπόδιο τον Jaume Amengol Betriu (KTM) που τον ακολουθεί με 100 βαθμούς, τερματίζοντας δεύτερος στην Ε3 σε όλα τα φετινά GP.

Τρίτος είναι ο Antoine Basset (Beta) με 80 βαθμούς.


Επόμενος αγώνας σε μια εβδομάδα, 13-15 Νοεμβρίου, ξανά στη Marco de Cavaneses της Πορτογαλίας, για τη λήξη του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες EnduroGP 2020

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 13:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon