.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 18:26

MotoGP 2021 – Το ανανεωμένο καλεντάρι της επόμενης σεζόν

Η Dorna έδωσε στη δημοσιότητα το αναθεωρημένο πρόγραμμα του πρωταθλήματος 2021, με αλλαγές σε σχέση με αυτό που είχε παρουσιαστεί πριν δύο μήνες.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Dorna έδωσε στη δημοσιότητα το προσωρινό πρόγραμμα αγώνων του MotoGP 2021, με ένα φιλόδοξο άθροισμα 20 αγώνων σε όλον τον κόσμο. Τώρα το ημερολόγιο αυτό αναθεωρήθηκε και επιστρέφει στη δημοσιότητα με μερικές αλλαγές και έναν αγώνα λιγότερο.

Τα GP Αργεντινής (Termas de Rio Hondo) και ΗΠΑ (Circuit of the Americas) βγήκαν εκτός προγράμματος, εξαιτίας των περιπλοκών της πανδημίας που δεν επιτρέπουν βεβαιότητα πως θα μπορέσουν όντως να γίνουν.

Στη θέση τους μπήκε ένα δεύτερο συνεχόμενο GP στο Κατάρ, ξανά νυχτερινό, ενώ ο τρίτος αγώνας θα μας ταξιδέψει ξανά στην Πορτογαλία και το Portimao.

Το Φινλανδικό GP Kymiring στις 11 Ιουλίου διατηρεί ένα ερωτηματικό μιας και η πίστα ακόμη δεν έχει πάρει έγκριση για το πρωτάθλημα – ενώ ακόμη θυμόμαστε τις αρνητικότατες κριτικές των αναβατών εξέλιξης των εργοστασίων που τη δοκίμασαν πέρυσι καταλήγοντας πως είναι ... λάθος για MotoGP!

new calendar 2021 insta nl doha.big

Παραμένει το τεράστιο κενό ανάμεσα στη Φινλανδία (11/7) και την Αυστρία (15/8), το οποίο αρχικά επρόκειτο να καλυφθεί με ένα αγώνα που “θα ανακοινωνόταν”, ωστόσο στο νέο αυτό πρόγραμμα δεν υπάρχει πια τίποτε εκεί παρά μόνο καλοκαιρινές διακοπές.

Η υπόλοιπη εξέλιξη του πρωταθλήματος ακολουθεί το ίδιο πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί εξαρχής, με τα μακρινά ταξίδια σε Ιαπωνία, Ταϊλάνδη, Αυστραλία και Μαλαισία, κάτι που ελπίζουμε πολύ να είναι εφικτό ως τότε. Προφανώς και οι διοργανωτές άφησαν τους αγώνες Ασίας και Ωκεανίας για το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος με την ελπίδα πως ως τότε θα είναι εφικτά τα αεροπορικά ταξίδια, διαφορετικά έχουμε θέμα και το πρωτάθλημα θα κοντύνει δραματικά σε διάρκεια.

Μια τελευταία αλλαγή που σημειώνουμε αφορά στις πίστες που δηλώνονται ως “καβάτζες” για να γεμίσουν ενδεόμενες τρύπες. Η μια εξ αυτών, Portimao, έχει ήδη γεμίσει το κενό του Αμερικανικού GP, ενώ η Ρωσική πίστα (Igora Drive Circuit) που επίσης περίμενε στην ίδια λίστα τώρα έχει εξαφανιστεί χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.

Πλέον ως reserve Grand Prix απομένει μια ακόμη καινούργια πίστα, η Mandalika στην Ινδονησία, η οποία επίσης δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη ομολογκασιόν από τους διοργανωτές για το MotoGP.

Ας ελπίσουμε να μπορέσει να βγει αυτό το πρόγραμμα των 19 αγώνων, να αποκτήσει ξανά το πρωτάθλημα τον παγκόσμιο χαρακτήρα του και να μην έχουμε πάλι τα περσινά με διπλούς αγώνες σε λιγοστές Ευρωπαϊκές πίστες.

Πηγή: MotoGP

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon