.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 14:00

Michelin - Έτοιμη για τους 3 τελευταίους αγώνες MotoGP 2020

Η Michelin επιστρέφει στην Ισπανία για να ξεκινήσει το τελευταίο ταξίδι των τριών εβδομάδων της σεζόν MotoGP ™ 2020, καθώς στη Βαλένθια θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες, ο αγώνας Gran Premio de Europa κι ο αγώνας Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana, μία εβδομάδα αργότερα.

Η πίστα της Valencia καθιερωμένα φιλοξενεί τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, αλλά φέτος θα δώσει τη θέση του σε μια νέα πίστα για το MotoGP, την Autodromo Internacional do Algarve στο Portimao της Πορτογαλίας, η οποία έχει επιλεχθεί ως η τελευταία πίστα στο ημερολόγιο των αγώνων αυτής της ασυνήθιστης σεζόν. Πριν όμως συμβεί αυτό, η Michelin και οι υπόλοιπες ομάδες του MotoGP έχουν δύο αγώνες στη δύσκολη και ασυνήθιστη πίστα Circuit Ricardo Tormo. Είναι η μοναδική πίστα που μοιάζει με κλειστό στάδιο, με εξέδρες που περιβάλλουν τις εννέα αριστερές και πέντε δεξιά στροφές. Δυστυχώς λόγω των περιορισμών του COVID-19, δεν θα υπάρχουν θεατές στην πίστα, για να δημιουργήσουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, όπως συνηθίζεται στο Grand Prix της Βαλένθια.

Πρόκειται για μια σφιχτή πίστα με πολλές στροφές και αριστερόστροφη φορά. Είναι μία πίστα για την οποία η Michelin προσφέρει την πλήρη γκάμα των ελαστικών MICHELIN Power Slick σε ασύμμετρη σχεδίαση, έτσι ώστε τα ελαστικά να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην πίστα των 4.005 μέτρων, όπου οι αναβάτες θα αντιμετωπίσουν πολύ κρύες συνθήκες αυτή τη χρονική περίοδο. Τα συγκεκριμένα ελαστικά θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας και για τους δυο τροχούς, όλα ασύμμετρης σχεδίασης, για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης πίστα. Επίσης, θα φέρουν πιο σκληρό μείγμα γόμας στην αριστερή πλευρά του πέλματος, για να ανταπεξέλθουν την αυξημένη πίεση που παρουσιάζεται στην αντίστοιχη πλευρά του ελαστικού λόγω των εννέα αριστερών στροφών, ενώ η δεξιά πλευρά θα διαθέτει ένα μείγμα γόμας σχεδιασμένο για να θερμαίνεται γρήγορα σε αυτές τις απαιτητικές συνθήκες.

Λόγω της εποχής, καθώς ο αγώνας διεξάγεται τον Νοέμβριο, είναι πολύ πιθανόν η Michelin να έρθει αντιμέτωπη με συνθήκες βροχής. Συνεπώς, θα υπάρχουν διαθέσιμα τα ελαστικά MICHELIN Power Rain για να αντιμετωπίσουν αυτές τις συνθήκες και να δώσουν στους αναβάτες την πρόσφυση που χρειάζονται σε περίπτωση βροχόπτωσης. Θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας μπροστά, συμμετρικά, και πίσω μαλακό και μεσαίο μείγμα σε ασύμμετρα ελαστικά, με πιο σκληρό το αριστερό τμήμα πέλματος για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των αριστερών στροφών της πίστας. Τα συγκεκριμένα μείγματα γόμας θα χρησιμοποιηθούν και στους δυο αγώνας, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Η έναρξη των αγώνων θα γίνει την Παρασκευή με τα δυο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών. Περισσότερες δοκιμές θα διεξαχθούν την επόμενη ημέρα πριν ξεκινήσουν οι κατατακτήριες του απογεύματος που θα καθορίσουν τη θέση των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης στον αγώνα των 27 γύρων. Ο αγώνας Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana είναι προγραμματισμένος να γίνει στις 14:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, ενώ ο δεύτερος αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Νοεμβρίου την ίδια ώρα.

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager: «Ήταν μια ασυνήθιστη αλλά και περίπλοκη σεζόν λόγω των καιρικών συνθηκών. Τώρα, καθώς φτάνουμε στο τέλος της χρονιάς, κατευθυνόμαστε προς μια πίστα που ξέρουμε τι να περιμένουμε, καθώς επισκεπτόμαστε τη Βαλένθια συνηθώς αυτή τη χρονική περίοδο σε φυσιολογικές συνθήκες. Περιμένουμε πολύ ψυχρές θερμοκρασίες τα πρωινά και λόγω της μορφολογίας της συγκεκριμένη πίστας με τις σφιχτές στροφές και τις μικρές ευθείες, θα είναι διαθέσιμη ολόκληρη η γκάμα των ελαστικών MICHELIN Power Slick σε ασύμμετρη σχεδίαση, όπως θα συνέβαινε και στους αγώνες στο Sachsenring και στο Phillip Island, αν δεν ακυρώνονταν. Η θερμοκρασία στην αριστερή πλευρά του πέλματος του ελαστικού δεν προλαβαίνει να πέσει σχεδόν καθόλου, ενώ η δεξιά πλευρά δεν χρησιμοποιείται σχεδόν καθόλου και πρέπει να έρχεται άμεσα στη θερμοκρασία λειτουργίας όταν χρειάζεται. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να κάνουμε τον ιδανικό συνδυασμό μειγμάτων για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των αναβατών ,να αντιμετωπίσουμε τις καιρικές συνθήκες και να ανταπεξέλθουμε τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης πίστας. Αυτά θα είναι δύο πολύ απαιτητικά Σαββατοκύριακα, αλλά με την εμπειρία του παρελθόντος ξέρουμε τι να περιμένουμε και πως θα αντιμετωπίσουμε όλες τις καιρικές συνθήκες».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon