.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 12:17

Valentino Rossi – Ξανά θετικός στον covid-19, ποιος τον αντικαθιστά στη Βαλένθια

Είκοσι μέρες μετά την διάγνωσή του ως θετικός στον κορωνοϊό, ο Γιατρός παραμένει ασθενής και δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα είναι στη Βαλένθια στις 8 Νοεμβρίου.

Στις 15 Οκτωβρίου ο Valentino Rossi ανακοίνωσε πως βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό covid-19 μετά από τα προγραμματισμένα τεστ που έκανε πριν ξεκινήσει για την Aragon.

Αφότου έχασε τους δύο αγώνες της Αραγονίας και με σχεδόν 20 μέρες να έχουν μεσολαβήσει από τότε, ο Ιταλός άρχισε να ετοιμάζεται για την επιστροφή του στην τελευταία τριπλέτα αγώνων σε Βαλένθια (x2) και Πορτιμάο.

Μόνο που το πράγματα ήρθαν ανάποδα. Διαβάτε τι δήλωσε ο ίδιος:

“Αυτός ο ιός είναι πολύ περίπλοκος και σοβαρός. Ένιωθα άσχημα για δυο μέρες και μετά επέστρεψα σε καλή υγεία, στο 100%. Απομονώθηκα στο σπίτι όλον αυτόν τον καιρό και ακολούθησα προσεκτικά όλες τις οδηγίες των γιατρών.

“Δυστυχώς το τεστ της Τρίτης 3 Νοεμβρίου ήρθε πίσω ξανά θετικό, όπως και όλα τα προηγούμενα. Ευτυχώς έχω ακόμη δύο ευκαιρίες για να προλάβω να είμαι πίσω στην πίστα την Παρασκευή ή το Σάββατο.”

Σύμφωνα με τον κανονισμό που έχει τεθεί σε ισχύ στο MotoGP, οι αναβάτες θα πρέπει να φέρουν δύο αρνητικά τεστ που να έχουν γίνει σε διάστημα δύο ημερών για να μπορούν να επιστρέψουν από την καραντίνα. Έτσι το θετικό τεστ την Τρίτη σημαίνει πως στενεύουν τα περιθώρια να προλάβει την επιστροφή του στη δράση.

“Είμαι στεναχωρημένος γιατί αισθάνομαι καλά και δεν βλέπω την ώρα να καβαλήσω την Μ1 μου και να ξαναβρώ την ομάδα μου. Πραγματικά ελπίζω το επόμενο PCR τεστ να βγει καθαρό γιατί έχω ήδη χάσει δύο αγώνες.”

Επειδή ωστόσο οι πιθανότητες είναι μάλλον εναντίον της επιστροφής Rossi αυτό το σαββατοκύριακο, η ομάδα του προετοιμάζεται για τον αντικαταστάτη του, καθώς η μάχη του πρωταθλήματος Κατασκευαστών και Ομάδων μαίνεται.

BJN22850 P 1571857413 1024x683

Έτσι, όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha, Massimo Meregalli, έχει ήδη ειδοποιηθεί ο Αμερικανός Garrett Gerloff (απεικονίζεται ακριβώς πάνω) που αγωνίζεται με τη GRT Yamaha στο WorldSBK.

Καθώς το πρωτάθλημά του έχει ολοκληρωθεί, ο Gerloff θα έχει μια πρώτη τάξης ευκαιρία να καβαλήσει μια μοτοσυκλέτα που απέχει έτη φωτός από την R1Μ του και να μετρήσει τις δυνάμεις του στο κορυφαίο επίπεδο – αλλά και να τσεκάρει η Yamaha πώς θα αντιδράσει σε έναν κόσμο που δεν μοιάζει με ο,τιδήποτε έχει ξαναδεί στην καριέρα του. Δεν ξεχνάμε πως ο Gerloff είναι Αμερικανός, δηλαδή εκπροσωπεί μια τεράστια αγορά τόσο για τις εταιρείες όσο και για το πρωτάθλημα, και οι συμπατριώτες του που καταφέρνουν να σταθεροποιηθούν στο MotoGP δεν αφθονούν ακριβώς τις τελευταίες δεκαετίες.

[Στην κεντρική φωτογραφία ο Valentino Rossi απεικονίζεται με τον Lin Jarvis.]

Πηγή: MotoGP

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 12:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon