.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 15:34

MotoGP – Ανακοινώθηκε η ετυμηγορία για τον Andrea Iannone και δεν βγάζει νόημα

Μετά από πολλή, πάρα πολλή καθυστέρηση, η αθλητική δικαιοσύνη αποφάνθηκε για τον Ιταλό αναβάτη με ένα “ναι μεν, αλλά”.

Ο Ιταλός αναβάτης της Aprilia MotoGP, Andrea Iannone, τελεί υπό προσωρινό αποκλεισμό από τις 17 Δεκεμβρίου 2019, όταν και του ανακοινώθηκε πως το τεστ ντόπινγκ που του είχε γίνει στον αγώνα της Μαλαισίας στις 3 Νοεμβρίου 2019 είχε βγει θετικό για αναβολική ουσία από την απαγορευμένη λίστα της WADA.

Ακολούθησε μαραθώνιος δηλώσεων, ενώ η υπεράσπιση του Iannone ισχυρίστηκε πως η μετρημένη ποσότητα του αναβολικού ήταν απειροελάχιστη, ένα ίχνος που δεν θα μπορούσε να έχει προκύψει από άμεση λήψη, αλλά πιθανότατα από κατανάλωση τροφής.

Η ουσία είναι πως το ίχνος ανιχνεύθηκε και στα δύο δείγματα του Ιταλού, του απαγορεύτηκε να συμμετάσχει σε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα φέτος και ακόμη δεν έχει καν καβαλήσει τη νέα RS-GP 2020 που τόσο εκθειάζει ο ομόσταυλός του, Aleix Espargaro.

Μετά από ατελείωτες αναβολές και καθυστερήσεις, η ετυμηγορία (που σύμφωνα με τη FIM θα είχε εκδοθεί το αργότερο ως τα μέσα Φεβρουαρίου 2020) δόθηκε στη δημοσιότητα χτες, 31 Μαρτίου 2020.

Σε αυτή, οι δικαστές φέρονται να αναγνωρίζουν πως πιθανότατα η λήψη έγινε ακούσια πιθανότατα μέσω τροφής, παρόλα αυτά τον τιμωρούν με αποκλεισμό 18 μηνών.

Το ενδιαφέρον είναι πως αυτό μας το κοινοποιεί η Aprilia Racing με δελτίο Τύπου, καθώς η αντίστοιχη είδηση στην ιστοσελίδα του MotoGP δεν έχει καμιά αναφορά στο σκεπτικό της απόφασης, μόνο την ετυμηγορία την ίδια.

Αυτό φυσικά έχει προκαλέσει μια σύγχυση στους ανθρώπους της ομάδας, όπως το περιγράφει με επίσημη δήλωση ο διευθύνων σύμβουλος της Aprilia Racing, Massimo Rivola:

“Η ποινή μας αφήνει μπερδεμένους για την τιμωρία που επιβλήθηκε στον Andrea, μα και ικανοποιημένους για το κίνητρό της. Οι δικαστές αναγνωρίζουν στην καλή θέληση του Andrea και την άγνοιά του ως προς την κατανάλωση της ουσίας, επιβεβαιώνοντας το επιχείρημά μας για επιμολυσμένη τροφή. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η ποινή του δεν βγάζει απολύτως κανένα νόημα. Με βάση τα όσα έγραψαν οι ίδιοι οι δικαστές, θα έπρεπε να έχει αθωωθεί, όπως πάντοτε συνέβαινε με άλλους αθλητές που βρέθηκαν στην ίδια θέση, αλλά αυτή η κατάσταση μας αφήνει αρκετές ελπίδες για την έφεση, η οποία ελπίζουμε να είναι γρήγορη. Θέλουμε τον Andrea ξανά πάνω στην Aprilia RS-GP του. Θα μείνουμε στο πλευρό του ως τέλος αυτής της ιστορίας και θα τον στηρίξουμε στην έφεσή του.”

Σύμφωνα με την ποινή που επιβλήθηκε, ο Iannone θα παραμείνει αποκλεισμένος από την αγωνιστική δράση μέχρι τις 16 Ιουνίου 2021. Αυτό σημαίνει πως χάνει εντελώς τη φετινή και την επόμενη σεζόν, ενώ με την επιστροφή του θα είναι αισίως 32 ετών.

Αν είχε τιμωρηθεί για εσχεμένη χρήση αναβολικών για να βελτιώσει την απόδοσή του, αντιμετώπιζε ποινή ως 4 χρόνια αποκλεισμού.

Πλέον περιμένουμε να δούμε αν η έφεσή του καταφέρει να τον δικαιώσει.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon