.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 16:04

Andrea Dovizioso – Δεν έχω αποφασίσει αν θα μείνω MotoGP, θέλω Motocross

Ο Ιταλός μίλησε για το μέλλον του και άφησε πολλές πόρτες ανοικτές – έκλεισε όμως οριστικά μία.

Η φετινή σεζόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος MotoGP δεν χρειαζόταν τον κορωνοϊό για είναι περίεργη. Με σχεδόν όλα τα συμβόλαια των αναβατών να λήγουν το 2020 και μόνο τη Yamaha να έχει επιβεβαιώσει την εργοστασιακή της ομάδα και τη Honda τον Marc Marquez, το πανηγύρι που αναμενόταν γύρω από όλες τις υπόλοιπες σέλες έχει καθυστερήσει αποκλειστικά και μόνο χάρη στην πανδημία και την επακόλουθη αναβολή της αγωνιστικής δράσης.

Τουλάχιστον έτσι νομίζουμε με βάση την επικαιρότητα, αν και κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες των γραφείων κάθε εταιρείας και κάθε ομάδας απόντος του Τύπου.

Όπως και να έχει, σε πρόσφατη συνέντευξη του Andrea Dovizioso στο Ιταλικό κανάλι Sky Sport 24 τέθηκε το προφανές ερώτημα.

«Δεν έχω σαφώς καθορισμένα πλάνα για το μέλλον. Θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες,» είπε ο Dovi.

Επειδή ωστόσο διαβάζει τι γράφεται γι’ αυτόν, έσπευσε να ξεκαθαρίσει:

«Το WorldSBK δεν είναι στην ατζέντα. Δεν ξέρω για πόσο ακόμη θα τρέχω στο MotoGP, δεν έχω καν συμβόλαιο για του χρόνου ακόμη, αλλά έχω συνηθίσει να αγωνίζομαι με πρωτότυπα. Το SBK είναι ένα άριστο πρωτάθλημα, αλλά διαφορετικό. Δύσκολα θα σκεφτώ να πάω σε αυτήν την κατεύθυνση. Έχω πολλά στο μυαλό μου, αλλά τείνω περισσότερο προς το ΜΧ, γιατί στα υπόλοιπα δεν μπορώ να τρέξω πια.

«Θα ήθελα να δοκιμάσω και 4 τροχούς, υπάρχουν μερικά αυτοκίνητα που σου δίνουν αδρεναλίνη παρόμοια με τη μοτοσυκλέτα, όπως το Rally και το Rallycross.»

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε για ένα ενδεχόμενο μέλλον του Dovi στο επαγγελματικό MX, αν και στην ηλικία του (34) θα ήταν μάλλον δύσκολο να βρεθεί σε ανάλογα υψηλό επίπεδο, λ.χ. στο MXGP. Ίσως το Ιταλικό πρωτάθλημα να είναι μια πιο λογική κίνηση για τον αναβάτη της Ducati, όπου θα βρει εύκολα και χορηγούς και προβολή και ίσως να έχει και μια ελπίδα να διακριθεί.

Ωστόσο δεν περιμένουμε να απομακρυνθεί τόσο εύκολα από το MotoGP. Αφενός η Ducati πλέον τον έχει ανάγκη, μιας και οι δύο βασικοί της στόχοι (Fabio Quartararo, Maverick Vinales) χάθηκαν, ο Marc Marquez δεν πάει πουθενά και ξαφνικά το πιο σίγουρο στοίχημα για το εργοστασιακό ρόστερ του 2021 φαντάζει ένα δίδυμο Dovizioso με Jack Miller.

Δεν αποκλείεται λοιπόν αυτές οι δηλώσεις να αποτελούν απλά ένα μέρος της διαπραγματευτικής τακτικής του ενόψει συζητήσεων για το 2021 με τη Ducati.

Σε κάθε περίπτωση, ο Dovi φαίνεται ικανότατος στο αγαπημένο του Motocross, όπως επιβεβαιώνει και το βίντεο που ακολουθεί αμέσως μετά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon