.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 16:18

MotoGP – Επίσημα ο Quartararo στη θέση του Rossi στη Yamaha για 2 χρόνια!

Με μια κίνηση ματ η Yamaha έδεσε την εργοστασιακή της ομάδα ως και το 2022 πριν καν αρχίσει ο μεταγραφικός πυρετός.

Μια ιστορία που είχε όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε σίριαλ με ανατροπές και παρασκηνιακές διεργασίες τελικώς έκλεισε ησύχως και αναίμακτα μέσα σε δύο μέρες.

Η Yamaha ανακοίνωσε και επίσημα την επέκταση του συμβολαίου του νεαρού Γάλλου, Fabio Quartararo, ο οποίος θα πάρει θέση στην εργοστασιακή ομάδα το 2021 και 2022 δίπλα στον Maverick Vinales που είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του μια μέρα πριν.

Για πολλούς η κίνηση αυτή θεωρήθηκε έκπληξη, για άλλους μια επίδειξης ισχύος και θέλησης προς κάθε επίδοξο δελφίνο - βλέπε κυρίως Ducati. Μιλάμε για την Ιταλική εταιρεία, καθώς φέρονται πως είχαν κυκλώσει με έντονο κόκκινο μαρκαδόρο δύο ονόματα που ήθελαν να κυνηγήσουν για το μέλλον τους: Vinales και Quartararo.

Ο ίδιος ο αγωνιστικός διευθυντής της Ducati άλλωστε, Paolo Ciabatti, δήλωνε πριν σε Ιταλικά μέσα πως οι στόχοι της εταιρείας του είναι οι δύο προαναφερθέντες αναβάτες της Yamaha και ο Alex Rins της Suzuki. Με τους δύο πρώτους εκτός εμβέλειας πλέον, απομένει μόνο ο Rins που δεν έχει ανανεώσει ακόμη με την ομάδα του και φυσικά οι εκ των έσω λύσεις των Danilo Petrucci και Jack Miller.

Αυτά φυσικά εφόσον θεωρήσουμε δεδομένο πως θα μείνει στη θέση του και μετά το 2020 ο Andrea Dovizioso, κάτι που δεν είναι απολύτως βέβαιο ως αυτή τη στιγμή.

Η έλευση του Quartararo στην εργοστασιακή Yamaha το 2021 προς το παρόν μεταφράζεται σε αντικατάσταση του Valentino Rossi. Ο εννιάκις πρωταθλητής δεν έχει πάρει αποφάσεις για το μέλλον του και πλέον με μαγικό τρόπο δεν έχει πια καμία πίεση να το κάνει. Μπορεί πια ανετότατα να περιμένει τους πρώτους αγώνες της χρονιάς, όπως ήθελε, για να δει αν θέλει να συνεχίσει ή όχι.

Προφανώς η πρόσφατη δήλωσή του πως δε θα είχε κανένα πρόβλημα να τρέξει με την Petronas, εφόσον η Μ1 του 2020 είναι όντως ανταγωνιστική λειτούργησε ευεργετικότατα στη Yamaha, εκτονώνοντας τις όποιες πιέσεις θα μπορούσαν να δημιουργηθούν με την ανανέωση του Quartararo.

Τώρα η πίεση μεταφέρεται στον ανταγωνισμό της, καθώς δύο από τα λιγοστά δυνατά ονόματα που απομένουν στο MotoGP βγήκαν εκτός διεκδίκησης, οπότε όσοι κατασκευαστές ψάχνουν για νέα πρόσωπα από το 2021 θα πρέπει είτε να ποντάρουν σε ταλαντούχους αναβάτες από άλλες κατηγορίες, ή να σπεύσουν να προλάβουν να κλείσουν εκ των ενόντων.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon