.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 13:41

Johann Zarco, MotoGP – Αποκάλυψε πως έχει υπογράψει με την Avintia Ducati

Ο Γάλλος αναβάτης έφτασε ένα βήμα πιο κοντά σε μια μοτοσυκλέτα Ducati για το 2020 και απομένει μόνο επίσημη ανακοίνωση.

Από τη στιγμή που ο Zarco έφυγε από την ΚΤΜ και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στη Honda – αφότου αγωνίστηκε για τρεις αγώνες στη θέση του τραυματία Takaaki Nakagami στην LCR Honda – ήρθε η φημολογία που τον ενέπλεξε με την Avintia Racing.

Όπως αποδεικνύεται τώρα, η φημολογία αυτή ήταν κάθε άλλο παρά ανυπόστατη. Τα δε σημάδια που είχαν προηγηθεί δεν επιδέχονταν και ιδιαίτερης αμφισβήτησης. Πρώτα ήρθε η ανακοίνωση μιας νέας συμφωνίας με τη Ducati, κατά την οποία η ιδιωτική ομάδα αναβαθμίστηκε σε επίσημη δορυφορική του εργοστασίου.

Σύμφωνα με αυτή, εξασφαλίζει δύο “περσινές” (GP19) μοτοσυκλέτες για τους αναβάτες της, σε αντίθεση με τη μια περσινή (GP18) και μια προπέρσινη (GP17) που έτρεχαν το 2019, ενώ θα έχει και πιο τακτική ροή νέων εξαρτημάτων από το Borgo Panigale.

Πολλοί θεώρησαν πως η αναβάθμιση αυτή φωτογράφιζε και την πρόθεση να αντικαταστήσουν τον Karel Abraham με τον Zarco, ακολούθησε η οργισμένη αντίδραση του Τσέχου αναβάτη, μα λίγες μέρες αργότερα ανακοινώθηκε η πρόωρη λύση του συμβολαίου του. Παρόλα αυτά, επίσημη ανακοίνωση πρόσληψης του Zarco δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη.

Στο μεταξύ βέβαια, ο Γάλλος φρόντισε να μας αποκαλύψει τη φλόγα που έχει προκαλέσει τόσον πολύ καπνό, επιβεβαιώνοντας σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Moto Journal πως έχει συμφωνήσει με τη Ducati και την Avintia.

Κάθε φορά που τα δύο αυτά ονόματα - Zarco και Avintia – αναφέρονται μαζί, όλοι θυμούνται τις πρόσφατες δηλώσεις του αναβάτη που ισχυριζόταν πως απ’ το να πάει σε μια μη ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα όπως αυτή της Avintia προτιμά τη Moto2, ωστόσο φαίνεται πως οι αμφιβολίες του κάμφθηκαν με κάποιο τρόπο και αυτός ήταν οι απευθείας διαπραγματεύσεις με τη Ducati και το αγωνιστικό της αφεντικό Gigi Dall’Ignia.

“Είναι γεγονός πως ο Luigi Dall’Ignia μου είπε πως μπορώ να τον εμπιστευτώ και να υπογράψω με την Avintia για τον επόμενο χρόνο.” εξήγησε ο Zarco. “Καθώς ακόμη δεν εμπιστευόμουν την ικανότητα της Avintia, πήγα να δω τον παλιό μου αρχιμηχανικό Massimo Branchini. Αυτός μου είπε να εμπιστευτώ τον Luigi.

“Τώρα έχει αναλάβει ο Luigi να μου βρει έναν καλό αρχιμηχανικό.

“Έτσι κι αλλιώς, δε θεωρώ πως υπέγραψα με την Avintia, αλλά με τη Ducati. Στόχος μου για το 2020 είναι να είμαι μέσα στην πρώτη δεκάδα, ιδανικά μέσα στους πρώτους επτά και να πάρω μια θέση στην εργοστασιακή ομάδα το 2021.”

Αυτό βέβαια σημαίνει πως στο πρωτάθλημα του 2020 ο Zarco θα έχει δύο στόχους ζωγραφισμένους ανεξίτηλα στο μυαλό του: Danilo Petrucci και Jack Miller. Ο μεν πρώτος έχει αυτή τη στιγμή τη δεύτερη εργοστασιακή GP20 δίπλα στον Andrea Dovizioso, ενώ ο δεύτερος έχει μια εργοστασιακή συμμετοχή με την Pramac και πολλούς να θεωρούν προδιαγεγραμμένη την έλευσή του στη Ducati Team το 2021, προς διόρθωση του “λάθους” που θεωρούν ότι ήταν η επιλογή του Petrucci αντί του Miller για το 2020.

Όπως και να έχει, ο Zarco έχει μπλέξει σε μια μεγάλη περιπέτεια από τη στιγμή που άφησε τη Yamaha για την ΚΤΜ και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως αυτή είναι ίσως η τελευταία του ευκαιρία στο MotoGP. Από την άλλη, δύσκολα θα έχει μια χειρότερη χρονιά από αυτή του Abraham που φέτος πέρασε το πρωτάθλημα μαχόμενος με τον Jorge Lorenzo και τον Hafizh Syahrin για τις τελευταίες θέσεις κάθε αγώνα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon