Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 16:31

O Casey Stoner συνεχίζει να έχει σοβαρό πρόβλημα χρόνιας εξάντλησης

O Αυστραλός πρωταθλητής MotoGP αντιμετωπίζει ένα χρόνιο πρόβλημα υγείας που του κάνει τη ζωή δύσκολη.

Το 2009 ο Casey Stoner έτρεχε την τρίτη του σεζόν με τη Ducati στο MotoGP, όταν κάπου στα μέσα της χρονιάς άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα αδικαιολόγητης κόπωσης. Έχασε τρεις αγώνες εξαιτίας του θέματος αυτού και χρειάστηκε αρκετός καιρός μέχρι να διαγνωστεί ένα πρόβλημα δυσανεξίας στη λακτόζη που θεωρήθηκε ως η κύρια αιτία για τη διαρκή εξάντληση που αισθανόταν.

Τότε ο Stoner επέστρεψε δριμύτερος, έτρεξε άλλη μια σεζόν με την Ιταλική ομάδα και το 2011 μεταπήδησε στη Honda όπου και πήρε το δεύτερό του πρωτάθλημα μετά το πρώτο του 2007 με τη Ducati.

Το 2012 ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αν και επισήμως ουδέποτε αυτό συνδέθηκε με κάποιο θέμα υγείας. Πιθανότατα και να μην υπήρχε καν τότε τέτοιο θέμα.

Τώρα ωστόσο, αισίως στα 34 του, αποκάλυψε σε συνέντευξη πως συνεχίζει να αντιμετωπίζει χρόνια εξάντληση και μάλιστα σε βαθμό που του κάνει τη ζωή επίπονη και δύσκολη.

“Δεν έχω πια την ενέργεια να κάνω τίποτε, να βγω εκεί έξω και να κάνω μια δραστηριότητα, θα με στείλει ξάπλα για μια εβδομάδα μετά,” εξήγησε ο Stoner.

“Είναι πολλά πράγματα που απολαμβάνω μα δε μπορώ να κάνω αυτόν τον καιρό. Είναι κάπως εκνευριστικό. Βασικά αυτό που συμβαίνει είναι πως με τη χρόνια εξάντληση δε μπορώ να κρατήσω τον εαυτό μου σε καλή φυσική κατάσταση και υγιή.

“Έχω ένα πρόβλημα που τα πλευρά μου μετακινούνται και ασκούν πίεση στη σπονδυλική στήλη. Έχω ήδη θέμα με την πλάτη μου και, όταν πιεστεί ένας δίσκος, αυτό βάζει πίεση και στο νεύρο και μετά θέλω μια γεμάτη εβδομάδα για να ξαναμπορέσω να την ζορίσω έστω και λιγάκι."

Εξήγησε πως δεν έχει οδηγήσει με αξιώσεις στην πίστα από τον Ιανουάριο 2018 που συναντήθηκε με την ομάδα MotoGP της Ducati στη Sepang.

“Την πρώτη φορά που ξανακαβάλησα μοτοσυκλέτα δρόμου από τότε ήταν πριν από μερικές εβδομάδες όταν ήμουν στις ΗΠΑ, σε μια εκδήλωση της Alpinestars για τα γενέθλιά μου. Οδηγήσαμε λίγο με μερικούς φίλους, δεν πιέσαμε καθόλου, αλλά με ξεθέωσε αρκετά.

“Τους τελευταίους μήνες έχω δει λίγη βελτίωση με μια νέα φαρμακευτική αγωγή, αλλά από πλευράς προπόνησης και δραστηριοτήτων είμαι ακόμη στο πουθενά. Αν το κάνω, μετά βρίσκομαι ξάπλα για τουλάχιστον 4-5 μέρες ως και μια εβδομάδα και αυτό τα κάνει όλα πιο δύσκολα για τη σύζυγο.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube