.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 13:50

Ducati - Εισέρχεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance 2019-2020, δια της πλαγίας οδού

Στις 14 Δεκεμβρίου, στις 8 ώρες της Sepang, η Team ERC Endurance θα λάβει μέρος με ένα Ducati Panigale V4R με επίσημη υποστήριξη από το εργοστάσιο του Borgo Panigale! Κάπως έτσι, ο Ιταλός κατασκευαστής μπαίνει και αυτός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Endurance, αν και όχι με πλήρη εργοστασιακή ομάδα, αλλά υποστηρίζοντας και βοηθώντας μια ήδη υπάρχουσα.

Στο παρελθόν, η ERC Endurance συμμετείχε στο FIM EWC με μοτοσυκλέτα της BMW, ενώ τώρα κάνει την αλλαγή, από τον 2ο αγώνα του Πρωταθλήματος για τη σεζόν 2019-2020.

Η ομάδα θα συνεχίσει να λαμβάνει οικονομική υποστήριξη από τον μεγάλο της χορηγό, την Proksaro, αλλά το εργοστάσιο της Ducati θα αναμιχθεί βαρέως στο τεχνικό κομμάτι. «Το εργοστάσιο εξέλιξε εξαρτήματα σε χρόνο ρεκόρ, και δημιούργησε ένα τομέα που ασχολείται αποκλειστικά με την εξέλιξη αυτών των εξαρτημάτων, δουλεύοντας χέρι-χέρι με την ομάδα», αναφέρει ο Uwe Reinhardt, Team Manager της ERC Endurance.

Η επιβεβαίωση ήρθε από τον Διευθυντή του Ducati Corse, Paolo Ciabatti: «Η Team ERC Endurance έχει υποστήριξη από τη Ducati, και τεχνικοί ηλεκτρονικών του Ducati Corse θα βρίσκονται με την ομάδα σε κάθε αγώνα. Οι μοτοσυκλέτες έχουν επίπεδο εξέλιξης WorldSBK, και ετοιμάζονται στο εργαστήριο της Ducati Corse από τους μηχανικούς της ομάδας και με υποστήριξη από δικούς μας τεχνικούς».

Τώρα αναμένουμε να ανακοινωθούν οι πιλότοι μέσα στις επόμενες μέρες, και στις 14/12/2019 θα γίνει το μεγάλο ντεμπούτο.

Θυμίζουμε πως στις 21-22 Σεπτεμβρίου 2019, στον εναρκτήριο αγώνα για τη σεζόν του 2020 (που παραδοσιακά ξεκινά από νωρίς, πριν αλλάξει η χρονιά και για αυτό μιλάμε για σεζόν 2019-2020), δηλαδή στο θρυλικό 24ωρο του Bol d' Or - Le Castellet, συμμετείχε και μια Ducati Panigale V4 R με την ιδιωτική ομάδα Hertrampf Racing Team. Δυστυχώς η ομάδα εγκατέλειψε τον αγώνα λόγω τεχνικού προβλήματος.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 14:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon