.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 09:47

MotoGP, Marc Marquez – Εγχειρίστηκε στον ώμο, ξεκινά αποθεραπεία

Προσέχουμε για να έχουμε, σκέφτηκε ο Marquez και η Honda και το νυστέρι κανονίστηκε προληπτικά.

Μετά την ταλαιπωρία που πέρασε το 2018 με τον αριστερό του ώμο, ο Marc Marquez δεν είχε σκοπό να το αφήσει να επαναληφθεί. Όταν χτύπησε τον, δεξιό αυτή τη φορά, ώμο του στη Sepang ήξερε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και η πτώση του τη δεύτερη μέρα στη Jerez απλά το επιβεβαίωσε.

Το χειρουργείο κανονίστηκε την επόμενη μέρα μετά την επιστροφή του από τη Jerez, στο Hospital Universitari Dexeus-Quiron στη Βαρκελώνη, υπό τους Dr. Xavier Mir, Dr. Victor Marlet και Dr. Teresa Marlet.

Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν, όλα πήγαν καλά και τις επόμενες 48 ώρες θα βγει από το νοσοκομείο προκειμένου να αρχίσει η αποθεραπεία. Η επέμβαση ήταν λιγότερο επεμβατική από αυτή του 2018, οπότε θεωρείται πολύ πιθανό πως ο πρωταθλητής θα είναι σε καλή κατάσταση στις 7 Φεβρουαρίου 2020 που η δράση επιστρέφει ξανά με το MotoGP Sepang Test.

Πέρυσι ο Marquez εμφανίστηκε στο Sepang Test σε χειρότερη φυσική κατάσταση από αυτή που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.

"Περιμέναμε πως θα ήμασταν στο 80% σε φυσική κατάσταση, αλλά τελικά ήταν κάτω από το 50%," εξήγησε οπ τεχνικός διευθυντής του HRC, Takeo Yokoyama, ερωτώμενος για την περσινή διαδικασία. Φέτος η επέμβαση ήταν πιο απλή, καθώς πρόλαβε το πρόβλημα στα αρχικά του στάδια, έτσι θεωρείται λογικό πως ο χρόνος επαναφοράς στην κανονικότητα θα είναι μικρότερος.

Παρόλα αυτά, δε μπορούμε παρά να προσέξουμε πως, με τα όποια προβλήματα και καθυστερήσεις μπορεί να είχε προκαλέσει η επέμβαση, ο Marquez τελικά δε φάνηκε να προβληματίστηκε και πολύ στη σεζόν που μας πέρασε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 10:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon