.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 27 Μαϊος 2019 17:31

Hellas Rally: Εντυπωσιακή η 4η θέση του Chris Birch

 

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση του πρεσβευτή της KTM, Chris Birch, στο φετινό Hellas Rally. O Νεοζηλανδός κατάφερε να κερδίσει μία άξια 4η θέση στην γενική κατάταξη οδηγώντας μία 790 Adventure R σχεδόν σε στάνταρ μορφή.

Ο Crhis Birch ήταν ένας από τους σχεδόν 200 συμμετέχοντες που πήραν μέρος στο φετινό Hellas Rally των 1.200 χλμ. O Νεοζηλανδός που ήρθε αντιμέτωπος με πάσης λογής μοτοσυκλέτες και αναβάτες με σαφώς πιο εξιδανικευμένες μοτοσυκλέτες κέρδισε με επιβλητικό τρόπο την κατηγορία του (M6 – δικύλινδρες μοτοσυκλέτες πάνω από 660 κ.εκ.) με την διαφορά από τον δεύτερο της κατάταξης Alberto Ballardin  να ξεπερνά τις επτά ώρες!

Ακόμη πιο εντυπωσιακή βέβαια ήταν η 4η θέση του Birch στην γενική κατάταξη έχοντας να αντιμετωπίσει παράλληλα και κάποια προβλήματα αλλά και τις σαφώς πιο εξειδικευμένες μονοκύλινδρες μοτοσυκλέτες Rally των  450 κ.εκ. Ο Birch τερμάτισε 4ος με μόλις μισή ώρα διαφορά από το νικητή του αγώνα Leonardo Tonelli.

Ο Birch οδήγησε με σταθερό ρυθμό στην αρχή του αγώνα προσπαθώντας να αποφύγει τα λάθη και άρχισε να ανεβαίνει σιγά-σιγά στην γενική κατάταξη, τερματίζοντας με συνολικό χρόνο 27 ώρες και 39 λεπτά.

chris birch hellas rally raid 2

Στις δηλώσεις του ο πάντα χαμογελαστός Chris Birch μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον αγώνα, για τα τοπία που αντίκρισε κατά την διάρκεια της προσπάθειάς του, τα προβλήματα αλλά και για την εμπειρία του πάνω στη σέλα του 790 Adventure R.  

«Ήταν μία υπέροχη αγωνιστική εβδομάδα εδώ στην Ελλάδα και είμαι πολύ χαρούμενος με την 4η θέση στην γενική και την νίκη μου στην κλάση Adventure. Από τότε που οδήγησα το πρωτότυπο 790 Adventure R ήθελα να συμμετέχω με αυτό σε αγώνα. Είμαι χαρούμενος που πέρασα την γραμμή του τερματισμού σε αυτό το Rally με αυτήν τη μοτοσυκλέτα. Ένα τεράστιο βήμα για μένα ήταν να μάθω πώς να την εκμεταλλεύομαι στο μέγιστο δυνατό. Είναι μια απίστευτη μοτοσυκλέτα και μου πήρε αρκετό καιρό μέχρι να μάθω να εξερευνώ το τεράστιο δυναμικό της. Τα μέρη που περάσαμε σε αυτό τον αγώνα ήταν απίστευτα. Από απομακρυσμένα ορεινά περάσματα με εκπληκτική θέα σε enduro μονοπάτια στις κοιλάδες. Η άτυχη στιγμή για μένα ήταν που “έχασα” τον εξοπλισμό πλοήγησης για σχεδόν 250 χλμ. και έπρεπε να ακολουθώ την σκόνη άλλων αναβατών. Ευτυχώς οι μηχανικοί της ομάδας Kini Red Bull έκαναν εξαιρετική δουλειά και διόρθωσαν το πρόβλημα στο επόμενο σημείο service. Συνολικά ήταν μια απίστευτη εμπειρία να αγωνίζομαι με την μοτοσυκλέτα στην Ελλάδα και απόλαυσα κάθε στιγμή του αγώνα.», δήλωσε ο Birch.

chris birch hellas rally raid

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon